Captiva 2,2d, r.2013-zásuvka přívěsu

Krásné SUV od Chevroletu

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
eduard1961

Captiva 2,2d, r.2013-zásuvka přívěsu

Příspěvek od eduard1961 »

Zdravím všechny. K autu jsem připojil karavan s prodřeným kabelem. Pravděpodobně došlo k nějakým zkratům. Pojistku brzdových světel na autě jsem našel a vyměnil. Kabel na karavanu jsem opravil-odzkoušený a plně funkční. Stále mi ale nejde napětí ze zásuvky -blinkry, brzdová světla, mlhovky. 13 pin zásuvka je original chevrolet z výroby. Koncová světla přitom ze zásuvky jdou a auto karavan "vidí". Nejspíš nějaká pojistka. Označení pojistek je tak zkratkovité, že to nepřeložím. Nemá někdo třeba český popis pojistek? Nebo radu, které to jsou. Dík.
Reklama

milosh

Re: Captiva 2,2d, r.2013-zásuvka přívěsu

Příspěvek od milosh »

Zkusil bych nejdřív projít pojistky a relé přímo pro tažné zařízení / trailer module, ne jen klasickou pojistku brzdových světel auta. U originální 13pin zásuvky bývá často samostatná řídicí jednotka tažného zařízení a po zkratu může odejít její pojistka, případně i samotný modul.

Hledej v pojistkové skříni popisy typu TRAILER, TOW, TOWING, TRL, TRAILER LAMP, STOP LP, FOG LP, TURN apod. Zkontroloval bych pojistky nejen v kabině, ale i v motorovém prostoru. Pokud koncová světla jdou a auto karavan vidí, napájení/modul úplně mrtvý nebude, ale může být spálená větev pro blinkry, brzdy a mlhovku.

Ideální je proměřit 13pin zásuvku multimetrem podle schématu pinů a pak jít po kabeláži k modulu tažného. Pokud budou pojistky v pořádku, tipoval bych po tom zkratu vadný modul tažného zařízení.
eduard1961

Příspěvek od eduard1961 »

Já prostě ty zkratky označení pojistek nerozluštím. Potřebuji radu zkušených.
Přílohy
mot. prostor
mot. prostor
u spolujezdce
u spolujezdce
milosh

Příspěvek od milosh »

Podle víčka pojistek hledej hlavně pozice TRLR, STOP LAMP, STOP LAMP RLY a případně BCM. TRLR PRK LP je pro parkovací/obrysová světla přívěsu, ta ti ale fungují, takže problém bude spíš v jiné větvi – brzdová světla, blinkry nebo modul tažného zařízení. U originální 13pin zásuvky bývá často ještě samostatný modul/relé k tažnému zařízení, případně pojistky i v druhé pojistkové skříňce v interiéru. Nejlepší bude projít pojistky zkoušečkou pod napětím, nejen pohledem, a ověřit i napájení přímo na modulu tažného.

TRLR PRK LP – obrysová/parkovací světla přívěsu
TRLR PRK LAMP RLY – relé obrysových světel přívěsu
STOP LAMP a STOP LAMP RLY – brzdová světla
BCM – karosářská jednotka, která často řídí světla a zásuvku tažného zařízení
BATT / B+ – napájení pojistkové skříně
Odpovědět

Zpět na „CAPTIVA“