Captiva 2,2d, r.2013-zásuvka přívěsu
Moderátor: Blue Lanos
-
eduard1961
Captiva 2,2d, r.2013-zásuvka přívěsu
Zdravím všechny. K autu jsem připojil karavan s prodřeným kabelem. Pravděpodobně došlo k nějakým zkratům. Pojistku brzdových světel na autě jsem našel a vyměnil. Kabel na karavanu jsem opravil-odzkoušený a plně funkční. Stále mi ale nejde napětí ze zásuvky -blinkry, brzdová světla, mlhovky. 13 pin zásuvka je original chevrolet z výroby. Koncová světla přitom ze zásuvky jdou a auto karavan "vidí". Nejspíš nějaká pojistka. Označení pojistek je tak zkratkovité, že to nepřeložím. Nemá někdo třeba český popis pojistek? Nebo radu, které to jsou. Dík.
- Reklama
Re: Captiva 2,2d, r.2013-zásuvka přívěsu
Zkusil bych nejdřív projít pojistky a relé přímo pro tažné zařízení / trailer module, ne jen klasickou pojistku brzdových světel auta. U originální 13pin zásuvky bývá často samostatná řídicí jednotka tažného zařízení a po zkratu může odejít její pojistka, případně i samotný modul.
Hledej v pojistkové skříni popisy typu TRAILER, TOW, TOWING, TRL, TRAILER LAMP, STOP LP, FOG LP, TURN apod. Zkontroloval bych pojistky nejen v kabině, ale i v motorovém prostoru. Pokud koncová světla jdou a auto karavan vidí, napájení/modul úplně mrtvý nebude, ale může být spálená větev pro blinkry, brzdy a mlhovku.
Ideální je proměřit 13pin zásuvku multimetrem podle schématu pinů a pak jít po kabeláži k modulu tažného. Pokud budou pojistky v pořádku, tipoval bych po tom zkratu vadný modul tažného zařízení.
Hledej v pojistkové skříni popisy typu TRAILER, TOW, TOWING, TRL, TRAILER LAMP, STOP LP, FOG LP, TURN apod. Zkontroloval bych pojistky nejen v kabině, ale i v motorovém prostoru. Pokud koncová světla jdou a auto karavan vidí, napájení/modul úplně mrtvý nebude, ale může být spálená větev pro blinkry, brzdy a mlhovku.
Ideální je proměřit 13pin zásuvku multimetrem podle schématu pinů a pak jít po kabeláži k modulu tažného. Pokud budou pojistky v pořádku, tipoval bych po tom zkratu vadný modul tažného zařízení.