Lordov Cruze :)

Zde můžete představit své miláčky :)

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Lordov Cruze :)

Příspěvek od LordMMX »

Tak som si kúpil Cruze. :) Úplnou náhodou, ako v podstate všetky autá doteraz :)
Evanda šla z domu takže sa uvoľnilo pri Leganze miesto na jedno auto a stačil jeden výlet a výsledkom je biely Cruze LT 1.8 B+LPG z roku 2011 s nájazdom 180 000km.

Potrebuje trochu lásky - na zadnom blatníku je preliačina, lak potrebuje vyleštiť, disky potrebujú dať do pôvodného stavu (nastriekane plastidipom).
Motor potrebuje rozvody, spojku, chladič oleja a nádržku a bude to fajn.

Zatiaľ sa len spoznávame a vyzerá to že budeme kamaráti :D
Přílohy
2024-07-25 21.41.02.jpg
2024-07-25 14.24.56.jpg
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Reklama

Scorpion.11

Re: Lordov Cruze :)

Příspěvek od Scorpion.11 »

Blahopřeji :PP: Takže na srazy či na pojíždění :lol:
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

to je na denné jazdenie. možno na ňom prídem na zraz, ale najradšej chodím na zrazy na leganze.
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
milosh

Příspěvek od milosh »

Tohle auto se mi vzdy libilo. Takze mas bod. Stribrny by bylo lepsi, ale i v cerny, to mel soused, to byl krasavec.
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

Naftový hrkot konečne vyriešený. :D :D :D (hodil som to aj na Drive2.ru https://www.drive2.ru/l/700411447955438945/)

Auto som kúpil s tým, že motor znie ako diesel a nemá výkon .

Po výmene všetkého okolo VVT – nastavovačov, solenoidov, snímačov a tiež chladiča oleja a chladiacej kvapaliny motora som mal stále dva problémy:

P0365-00 a 1,8l benzínový motor znejúci ako diesel (tzv. dieseling), s vyššou spotrebou paliva a nízkym výkonom, s dierou vo výkone medzi 3000-4000 ot./min. Žiadna kontrolka motora.

Začal som teda riešiť problém P0365-00:
Najprv som vymenil snímač vačkového hriadeľa výfuku. Problém stále pretrvával. Potom som skontroloval zapojenie do snímača. Mal som 5v na oboch stranách 3 pinového konektora s kostrou v strede.

Potom som sa rozhodol dať dole kryt vačiek, a zistil som, že krúžok na vačkovom hriadeli výfuku bol poškodený, pravdepodobne to posrali chlapi v predošlom servise, ktorý mal auto na niečo súvisiace s motorom, predtým ako som ho kúpil.

Potom nastal čas zistiť, ako to napraviť. Najprv som skontroloval cenu nového vačkového hriadeľa — 99€ čo je teda hodne.
Potom som ale narazil na náhradný krúžok, ktorý sa mi podarilo objednať z aliexpressu za 4,50 €/kus, kúpil som 2 pre každý prípad.

Po cca 2 týždňoch keď krúžok dorazil, som išiel ku kamarátovi Alexovi do jeho servisu a celá oprava trvala cca 4 hodiny - rozobrať motor, vybrať vačku, prehodiť krúžok a zložiť motor, načasovať rozvody a odtestovať....

Lenže, po pripojení diagnostiky k autu sa P0365-00 stále prejavovala... Tak som ešte raz vymenil senzor za náhradný, ktorý som mal v kufri... aaa problém vyriešený!

Zvuk motora sa zmenil, už neznie ako diesel, nemá medzeru vo výkone, ide krásne a aj spotreba išla dole.

Tu je odkaz na náhradný krúžok pre prípad, že by ho niekto potreboval:
www.aliexpress.com/item/1005003076232976.html
Přílohy
485717201_10227045233820041_802321244840800875_n.jpg
480966262_10227045241780240_4360769612996970520_n.jpg
486304061_10227045236580110_9036194389696943643_n.jpg
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Co ten kroužek dělá ?
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

dáva informáciu RJ o polohe vačky. sú tam dva a k ním dva snímače.
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Jo už jsem koukal že ta jedna pacička byla ulomená -i , tak hlavně at to už funguje -i
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

Musím priznať, že dieseling z posledného príspevku bol vyriešený čiastočne až doteraz, takže skúsim full postup, keďže ja som maturoval, hľadal kade tade po fórach aj ruských a zožralo mi to rok času a po spočítaní nákladov na všetko čo sa urobilo, mi vyšlo 924€, čo mohlo byť o 150€ menej keby existoval best of návod...

Chevrolet Cruze 1.8 104KW LPG, problém s hrkotaním motora a stratou výkonu/ťahu.

Chybové kódy P0365-00, P0014, P0011.

Než sa čokoľvek začne robiť, treba urobiť preplach motora + výmena oleja - odstránenie usadenín z olejových kanálikov.
Treba kúpiť nastavovače vačiek, aj sacej aj vyfukovej: 55567048 a 55567049 - vymeniť ich obe naraz, stačia aj značka NTY alebo MaxGear.
Ďalej treba kúpiť solenoidy nastavovačov vačiek 2ks - 55567050 - vymeniť tiež obe naraz, pred montážou odporúčam z nich odstrániť bočné sitká
Snímače polohy vačiek odporúčam vymeniť tiež - 55565708 a 55565709
Tiež bude možno treba krúžok vačky 55565480 - ten sa dá objednať na aliexprese za pár drobných - https://vi.aliexpress.com/item/1005003076232976.html

Z dielov je to v podstate všetko a celá sranda sa zmestí do cca 250€ (mňa to vyšlo o 150€ viac lebo jedna sada nastavovačov sa stihla rozbiť kým som prišiel na problém s krúžkom na vačke. )
Tiež treba mať aretačnú sadu na rozvody - servisy ju zvyknú mať ale ak nie, stojí cca 15-20€

Postup:
Jedná sa o klasický postup ako pri výmene rozvodov, avšak: po demontáži rozvodov a nastavovačov vačiek, treba vybrať výfukovú vačku a skontrolovať prstenec/krúžok na jej konci, pokiaľ je jedno uško zlomené, treba ho vymeniť - podľa starého si označiť presnú polohu ako má byť, stiahnúť ho dole sťahovákom, potom nový nahriať a nasadiť presne podľa označenej polohy. Po vychladnutí môže vačka ísť naspäť.
Obrázek

Pri montáži nastavovačov treba dodržať štandardný postup ako pri výmene rozvodov, pozor nastavovače majú na sebe vyznačené body, ktoré sú ale pri správnom nastavení rozvodov vyosené takže nie sú rovno oproti sebe - je to v poriadku.

Ďalej treba vymeniť solenoidy, staré stačí odpojiť a demontovať, na nových odstrániť bočné sitká a namontovať ich.
Ďalej treba vymeniť snímače aj sacej vačky aj výfukovej vačky - na snímačoch netreba šetriť, vlastná skúsenosť - lacný snímač nefungoval vôbec.

To by malo byť všetko - po zložení pokiaľ je všetko správne nastavené a zapojené, musí motor po naštartovaní byť úplne tichý a nesmie byť počuť ani "ranný klepot" (keď olej stečie naspäť do vane počas noci) .

Veľmi vzácny poznatok z drive2.ru - Pokiaľ auto hlási chybu P0365 - chyba výfukovej vačky a motor hrkoce pri štarte, prípadne hrkoce stále, je na 99% po smrti nastavovač sacej vačky, nie výfukovej!
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

Celkové náklady zatiaľ na cruze, aby z neho bolo auto na denné jazdenie:

snímač vyfukovej vačky 15€ - sací som nemenil, keďže toto bola prvá vec čo som skúsil meniť po kúpe auta kvôli chybe P0365
nádržka na g11 6.61€
termostat + telo 80€
chladič oleja 52€
struny 60€
nastavovače 66.08€ + 78,95€, 145,04€ - bolo by to o 145,04€ menej keby sa nestihla prvá sada rozbiť než som doriešil problém :)
aretačná sada 15,31€ - nechal som ju kamarátovi v servise
zapaľovacia rampa 50€
vodná pumpa 30€
chladivo G11 14,82€
destilovaná voda 4€
rozvodový remeň 23€ - neprežil ani 60km :D
solenoidy nastavovačov 31,34€ - za 2ks celkom ok.
odlučovač oleja 8,44€ - vymeniť to bola celkom sranda
prstenec na vačku 2ks 9€ - potreboval som len 1ks tak som druhý nechal kamarátovi v servise
tesnenie olejového čepradla 15€
sviečky 20€

práca 200€ - kamarát je celkovo lacný a ja mám ešte lepšiu cenu u neho :D ako zadarmo, inak si myslím, že by len práca bola 500-600€
milosh

Příspěvek od milosh »

Nove auto jsi nechtel aby to bylo "bez starosti"?
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

Miloshi, nechcel. Chcel som cruza, tento bol v LT verzii s "RS packetom" za 1100€ . aj po všetkých opravách to bolo pod cenu cruza v slušnom stave. okolo 2000€ u nás idú neskutočné vraky - hrdzavé, prípadne bez výbavy, alebo s 250000+ kilometrami.

Navyše ja milujem výzvy a toto výzva bola. pre mňa je to hlavne zbieranie know-how a aj môj dvorný automechanik nazbieral skúsenosti s týmito chybami.

Až budem mať s partnerkou deti a túžbu splácať auto nejakej lízingovke, tak sa pozriem po novom voze.
milosh

Příspěvek od milosh »

Ja uz po letech s ojetinama cekam na nove, manzelku i deti mam, ale na leasing to fakt nebude, co jsem slysel hruzostrasne pribehy o tom co se stava kdyz auto vracis.

Ale cena ok, Cruze se mi libil kdyz byl novy, ale uz to je taky auto celkem stare (teda proti Leganze to je mladik).
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

milosh píše: stř črc 09, 2025 11:10 Ja uz po letech s ojetinama cekam na nove, manzelku i deti mam, ale na leasing to fakt nebude, co jsem slysel hruzostrasne pribehy o tom co se stava kdyz auto vracis.

Ale cena ok, Cruze se mi libil kdyz byl novy, ale uz to je taky auto celkem stare (teda proti Leganze to je mladik).
tak keď bol cruze nový tak ja som bol mladé ucho, čerstvo po škole. neboli na to peniaze :)
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Club Cars - Auta členů“