Problém s LPG
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s LPG
No položili ten splynovač dosť vysoko takže preto je asi na ležato,rj.jednotkám to nevadí ale atuátor by mal byť postavený lebo ppp to už opísal že časom dochádza k deformácii ono je to pre to že ten piestik je na pružinke a ta je takto namáhaná jedným smerom ale zasa je potrebné povedať že nie každý atík je na to náchylný lebo daktorý má vodiacú trubičku po ktorej ten piestik jazdí 

- Reklama
- Blue Lanos
Aj emkas ho ma na lezaka ale ako som pozeral on sa da vobec dat na stojato? Lebo tie hadice su dost tvrde
Emkas ma troska iny typ toho atuatora aspon vizualne sa mi zdalo.
Tu je este detailnejsie foto.

Emkas ma troska iny typ toho atuatora aspon vizualne sa mi zdalo.
Tu je este detailnejsie foto.
- Přílohy
-
- LPG02.jpg (170.38 KiB) Zobrazeno 1515 x
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01

Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G

Mimochodom to le lovato, ved agf je ich oficialny dovozca, lovtecu sa venuju hlavne firmy na vychode, pretoze v kosicoch je oficialny dovozca lovtecu.
Pod splynovacom je este nejake miesto? Ak ano mohli ho dat nizsie a atuatorcek by bol na stojaka ak nie tak potom to asi bolo jedine miesto kam to slo dat. Budte potom radi, v espere za motorom nie je miesto a od splynovaca vedie k saniu hotovy plynovod a nie tych 5cm hadicky ako v lanose
.
Pod splynovacom je este nejake miesto? Ak ano mohli ho dat nizsie a atuatorcek by bol na stojaka ak nie tak potom to asi bolo jedine miesto kam to slo dat. Budte potom radi, v espere za motorom nie je miesto a od splynovaca vedie k saniu hotovy plynovod a nie tych 5cm hadicky ako v lanose

-
- Kontaktovat uživatele:
Ono v každom prípade máš 2 roky záruku takže v pohode a LOVATO má práve tie trubičkové kdežto Lovtec má volnú pružinku ale nie pri všetkých modeloch.Najviac vydržali a držia Landirenzo a LOVATO ktoré majú hliníkový spodok 

- Přílohy
-
- loveco.jpg (8.96 KiB) Zobrazeno 1511 x
- lanos&renault
To mas rovnako montovane ako ja, ale s tym rozdielom, ze ja som to mal montovane asi v roku 2002 a mam spinavsi motorovy priestor
.
Neda sa ten atuator zohnat niekde na dobierku?

Neda sa ten atuator zohnat niekde na dobierku?
Lanos 1,5 sedan r.v. 1999, 63kW (LPG + benzin)
Renault Kangoo 1,4 r.v. 2000, 55kW
- lanos&renault
Zdravim, znova sa vraciam k teme. Bol som vymenit krokovy motorcek v Grifongase v Brezne. Chlapik mi to nahodil na PC a nastavil RJ LPG. Tam sa to vsetko javilo v poriadku. Presiel som domov 40km a znova to iste. Dokonca sa mi to zacalo spravat tak, ze vytiahnem konektor z RJ LPG zasuniem ho spat, nastavi sa atuator a ostane jemne bzucat (piskat). Nastartujem, prepnem na LPG a rozbehnem sa, uberiem plyn a znovu chcem pridat a uz neviem pridat, sprava sa to tak ako keby bolo odpojene palivo, skusam prepinat na benzin OK, prepnem na LPG zdochne a dookola.
Mam pocit, ze by to nakoniec mohla byt RJ LPG, ale neviem, nemate niekto podobne skusenosti?
Vdaka.
Mam pocit, ze by to nakoniec mohla byt RJ LPG, ale neviem, nemate niekto podobne skusenosti?
Vdaka.
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak asi máš správné tušenie môže to robiť aj RJ ,práve teraz tu máme jednu Nexii a tam sme najskôr vybrali atuátor a ručne sme ju nastavili no lenže po chvílke to začala robiť znova a pre skúšku sme atuátor dali do mojej a on šlapal bez problémov takže dneska na nej ideme vymeniť RJ 

- lanos&renault
Dnes som robil este jeden test. V RJ som vymenil rele a elektrolyticke kondenzatory (pre pripad, ze by uz nemali svoju kapacitu a robili psie kusy). Sprava sa to rovnako. V tom teste som skusil nasledovne:
- nastartoval som
- v mot priestore som si pridal plyn, tak aby preplo na LPG, na prvy krat OK
- pozeram na RJ a pekne blika cervena-zelena, cervena-zelena....
- nacham kus zohriat a znova sa hram so sktiacou klapkou
- zrazu ide motor skapat, ale RJ pekne preblikava t.j. pravdepodobne funguje
- motor skape
Takto mi to spravila asi tri krat a uz potom znova OK.
Ake idu snimace do RJ pre LPG? Viem, ze lambda, poloha skrtiacej klapky a.....
Nemoze byt zaneseny nejaky snimac (ktory benzinu nevadi ale plynu hej) a potom to blbne?
- nastartoval som
- v mot priestore som si pridal plyn, tak aby preplo na LPG, na prvy krat OK
- pozeram na RJ a pekne blika cervena-zelena, cervena-zelena....
- nacham kus zohriat a znova sa hram so sktiacou klapkou
- zrazu ide motor skapat, ale RJ pekne preblikava t.j. pravdepodobne funguje
- motor skape
Takto mi to spravila asi tri krat a uz potom znova OK.
Ake idu snimace do RJ pre LPG? Viem, ze lambda, poloha skrtiacej klapky a.....
Nemoze byt zaneseny nejaky snimac (ktory benzinu nevadi ale plynu hej) a potom to blbne?
najlepsie napichnut Rj lpg na pc a pozriet na co mysli ked stvara tie psie kusy 

-
- Kontaktovat uživatele:
Do RJ LPGčka ide -Lambda,Snímač klapky(TPS) a Snímač otáčok(IMPULS)
Na Lambdu idú káble- bielý(na lambdu) a žltý(do jednotky)
Na snímač klapky(TPS) ide káblik-fialový(môže byť aj žlto-zelený)
Na otáčky(impulsy) ide káblik-čierny
To preblikávanie signalizuje lambdu a jej chod
Na Lambdu idú káble- bielý(na lambdu) a žltý(do jednotky)
Na snímač klapky(TPS) ide káblik-fialový(môže byť aj žlto-zelený)
Na otáčky(impulsy) ide káblik-čierny
To preblikávanie signalizuje lambdu a jej chod
- lanos&renault
Zdravim, tak dnes to nejde uz ani na benzin. Musi to mat nejaku spolocnu chybu. Ak je vadny snimac polohy skrtiacej klapky, moze to robit? Uz sa mi v podstate neda ani nastartovat. Znamy mi poradil, aby som este vyskusal vycistit skrtiacu klapku, tak som strekol kontox na nu a odvtedy neviem ani nastartovat
. Mohlo sa tym nieco v tom snimaci pokazit?

- lanos&renault
Som zistil, ze mam odidene asi benzinove cerpadlo. Odpojil som hadicku priamo na nadrzi a zapol zapalovanie. Čerpadlo vrčí, ale benzín neťahá. Idem to pozriet lepsie. Benzinu mi ukazuje tak stvrt nadrze a ked som cerpadlo vytahoval von, tak tam benzin bol. Mam strach, ze ho nerozchodim, kolko stoji asi nove? Vdaka. Uz ma to zacina hnevat, najskor odide plynovy pohon, potom benzinovy.... 

- Blue Lanos
U nas okolo 5tis (sk) ale tu mozno palikx ma este https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... &start=270 

- lanos&renault
Tak nakoniec problem s benzinom vyrieseny, nebol v nadrzi
hoci ukazovatel paliva mi ukazuje 1/3 nadrze a hladove oko ani neskrtlo. Podla schemy zapojenia su ukazovatel paliva a hladove oko nezavisle od seba a ani jeden neukazuje spravne. Na ukazovateli paliva by som pochopil, ze sa mohla zaseknut rucicka, ale hladove oko?
Ten plyn stale nic raz ide raz nejde, dal som si vyblikat chyby, nie je ziadna t.j. cidla su v poriadku uz mi ostava naozaj asi len RJ plynu. Skusat to sposobom pokus-omyl sa mi zda dost nakladne.

Ten plyn stale nic raz ide raz nejde, dal som si vyblikat chyby, nie je ziadna t.j. cidla su v poriadku uz mi ostava naozaj asi len RJ plynu. Skusat to sposobom pokus-omyl sa mi zda dost nakladne.

- Blue Lanos
Rucicka by sa nemala snad zaseknut lebo vsetky tie "ciferniky" su elektronicke. A co bol problem, ked si pisal, ze pumpa netlacila? A nie je lepsie skocit niekam kde montuju tvoj system, zeby to tam poskusali co je zle? Bolo by to lacnejsie ako tebe kupovat RJ alebo ine komponenty do LPG...