Volant nakřivo

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Uživatelský avatar
Loobo
Příspěvky: 172
Registrován: čtv zář 09, 2004 22:23
Bydliště: Praha

Příspěvek od Loobo »

PavelZ píše:Tak to asi ani jeden z nas nema "uplne cerstve informace" :), takze kdo vi ;). Ja uz tam taky par let nebyl, ale pamatuju si ze to byl sevis Daewoo+Citroen.
Servis Daewoo tam není už pěkně dlouho a Citroen asi taky ne (nicméně jsem to podrobně nezkoumal).
Je tam obří sekáč :lol: včera jsem tam jel.
Tam to vždycky vypadalo tak nějak pofiderně. Jmenovalo se to Vital auto (mám to na podložce SPZ, čím to asi bude ;)
Budiž jim země lehká, měl bych servis skoro za rohem...
Červený Matiz 0.8 CD (dual airbag, ABS, posilovač, stylový interiér, zadní kšilt, atd. )
Reklama
 

Uživatelský avatar
Krtek
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 13:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Tak po 2,5 letech konečně vyřešeno ! Rozhod jsem se přestat nadávat a začít konat (i když za peníze, záruka jsou kecy). Musim Petrovim udělit pochvalu před nastoupenou jednotkou... a samozřejmě před rozvinutou zástavou. Konečně to je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jinak ten váš šéf či co to je je fuckt počtář. Geo stála 862 Kč. Ty 2 žárovky měly stát 154 kč/ ks. A kdybych to vzal dohromady tak se slevou by to bylo 1220 Kč :shock: To mi vychází jako sleva -50 kč :? Akorát se zas musim učit držet volant protože už nemůžu mít ruku vlevo na dveřích a koncema prstů držet příčku.
Jinak mi to nedalo a doma jsem zaleh pod auto a ten držák kabelu vpavo omotal molitanem a izolačkou, a ten kalpavej pazvuk přestal. V srpnu po dovolený až nebudu tolik potřebovat auto, vyrazim reklamovat to chcaní oleje z motoru a ty urezlý díly podvozku (po 2,5 letech !)
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Pavel Beneš
Příspěvky: 310
Registrován: pon črc 04, 2005 19:56
Bydliště: Sokolov - Oloví

Příspěvek od Pavel Beneš »

Dotaz na PETRM nebo PALIXe: (už zase!) chlapi! měnil jsem čep LP kola, ten starý šel ven volně, ale ten nový tam skoro nešel ani zabouchat (jsou možný takový velký tolerance?) ...

Před tím se kola rozbíhaly (sjížděnej vnitřek), teď se mi pro změnu sbíhaj a asi moc (když zatočím volantem plný rejd, ke konci se volant sám stočí do plnýho rejdu a začínám gumovat pneu (rolovat pod sebe)).. takže na geometrii, to je jasný... dotaz: kolik tak vydrží ty čepy km? připadá mi, že 20 tkm je docela málo, nemůže být problém někde jinde (silnice teď máme docela dobrý (zázrak)) tak nevím.. Je možný, že ten čep, co tam byl předtím, jak byl volný v tom zasouvání do ramene, že byl nekvalitní?
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Uživatelský avatar
petrm
Příspěvky: 2945
Registrován: ned zář 28, 2003 19:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak čep nemá toleranci je kuželový a ven ho musíš vyrazit kladivem a nový zase natáhnout maticí do toho kuželu . Samozřejmě že po výměně čepu musíš na geometrii . Výdrž čepu je moc individuální stačí že někde blbě vymeteš díru a je po něm když máš smůlu někdy to odnese i ložisko . Jinak čepy řízení se mění naprosto minimálně tak na jedné z 50 Nubir je to narozdíl od ramen asi jedna z nejtrvanlivějších částí na autě ;) takže jestli ti vydržel 20 000 tak to si měl smůlu
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“