slabé kúrenie:
Moderátor: Blue Lanos
Re: slabé kúrenie:
Bobko 181, návod na hľadanie chyby je hneď v druhom príspevku čo písal Palix. Skontroluj si tie tiahla a klapky. A potom už len preplach. A ten som na leganze robil proti smeru prietoku vody radiatorom kurenia,aby sa tie špinky dostali von a zlepšil sa prietok.O kúrení je tu veľa popísané aj v iných modeloch. Prajem ti skoré odstránenie problému,lebo nieje nad to, voziť sa v teple.

EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05

Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
- Reklama
Hm......Nieje zly napad. Len keby sa to dozvedela asi by som skocil aj ja aj auto.
 Len keby sa to dozvedela asi by som skocil aj ja aj auto.

Kekso Hm...ono jedine tie klapky mi možu zmetkovat kedze radiator je vazne horuci ruku by si na nom dlho neudrzal. jedine zeby mi kolo hadiciek co idu k radiatoru fukal dnu vzduch z vonku.Lebo ono ked stojim tak je to celkom v pohode len za jazdy akosi nevladze vykurit auto.ZAjtra ho rozoberem komplet neostane v nom "kamen nakameni"  dam vediet ze ako dopadnem.
 dam vediet ze ako dopadnem.

dam vediet ze ako dopadnem.
 dam vediet ze ako dopadnem.- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Mne Lanos zacal kurit asi cca po dakych 6-8 Km v chladnom pocasi a potom kuril celkom fajn.

Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996

Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
No Keď boh dá tak dnes sa pozriem na tie klapky na ktoré sa pozerám už asi mesiac a uvidím, že ako to dopadne. Dám vedieť.

Vykasli sa na to , za chvilu mame horuce leto a tam kurenie netreba   

Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.

No hej a do vtedy osivejem nacisto. a na jesen ked to zacne znovu tak pridem o nervy.
 a na jesen ked to zacne znovu tak pridem o nervy.

lanos mi zacne fukat na pocit teply vzduch cca po 4km, ja mam ale velmi lahku nohu a tak v zime sa rozbieham na volnobeh a nedusim to moc. Po 6-7km uz ide teply, ultra horuci vdzch mi ide az to drem hore kopcom na 4, alebo pri 130 na dialnici, pri 90 a pokojnej jazde je to este OK, kuri az ma poriadne otacky,
k prepinacu fukania sa spravam s citom uz je zlepovany a auto vypinam s kurenim na maxime a s fukanim na sklo, lebo porepinat to za studena to smrdi pruserom ze je to stuhle a zase to vsetko rozleti a popraska

k prepinacu fukania sa spravam s citom uz je zlepovany a auto vypinam s kurenim na maxime a s fukanim na sklo, lebo porepinat to za studena to smrdi pruserom ze je to stuhle a zase to vsetko rozleti a popraska
Lanos 1.5 8V, 63kW, disky 13" Alu Enzo, gumy Kleber, LPG Tartarini, spotreba leto 5.8l/100km :) 
mikrovlnka Daewoo, radio Daewoo, babetta 210, 2 rychl.
cestný zavodny bycikel
pred Langosikom: s105, s120, s130, fav 136L LPG karbec,fiat polsky,oltcit,format 135LXi LPG

mikrovlnka Daewoo, radio Daewoo, babetta 210, 2 rychl.
cestný zavodny bycikel
pred Langosikom: s105, s120, s130, fav 136L LPG karbec,fiat polsky,oltcit,format 135LXi LPG
Ja neviem mne vo vseobecnosti idu akosi tazko tie prepinace co sa tyka kurenia a jednoducho m tie klapky nedoviera ako ma a fuka zo vsade len nie kde ma. az na ten co nastavujem otacky ventilatora a nasavanie vzduchu kabina - vonkajsok.
 az na ten co nastavujem otacky ventilatora a nasavanie vzduchu kabina - vonkajsok.

az na ten co nastavujem otacky ventilatora a nasavanie vzduchu kabina - vonkajsok.
 az na ten co nastavujem otacky ventilatora a nasavanie vzduchu kabina - vonkajsok.- 
				undertaker007
- Kontaktovat uživatele:
Mne tie prepínače teploty, smeru a zdroja vzduchu idú pekne, relatívne ľahko.
Ale lanká čo idú od tých ovládačov ku klapkám som menil - sú nové.
Lanos mi teraz kúri fakt že dobre (po tej výmene termostatu) - odporúčam to každému. Mne sa totiž ručučka na teplomeri vždy dostala tam, kam mala a netrvalo jej to vôbec dlho... ....ale tá hrubá hadica z bloku motora do chladiča bola už po 1,5km teplá...
Teraz je studená až kým voda naozaj nemá 87°C.
Ale stále nie som spokojný
Kúriť kúri dobre. Ale dlho to nabieha podľa mňa. Ja vlastne inú, ako maximálnu polohu ani nepoužívam, stále je to v maximálne červenom pásme a v aute je akurát...
Až keď idem kamsi dlhšie (20km), tak vtedy si môžem dovoliť ubrať, že mi už je teplo....
Keď sa trochu oteplí, skúsim ten radiátor aj prepláchnuť a ak sa odvážim, tak to vnútri totálne rozoberiem, možno je obalený vrstvou prachu... (videl som nejaké fotky na nete)

Ale lanká čo idú od tých ovládačov ku klapkám som menil - sú nové.
Lanos mi teraz kúri fakt že dobre (po tej výmene termostatu) - odporúčam to každému. Mne sa totiž ručučka na teplomeri vždy dostala tam, kam mala a netrvalo jej to vôbec dlho... ....ale tá hrubá hadica z bloku motora do chladiča bola už po 1,5km teplá...
Teraz je studená až kým voda naozaj nemá 87°C.
Ale stále nie som spokojný

Kúriť kúri dobre. Ale dlho to nabieha podľa mňa. Ja vlastne inú, ako maximálnu polohu ani nepoužívam, stále je to v maximálne červenom pásme a v aute je akurát...
Až keď idem kamsi dlhšie (20km), tak vtedy si môžem dovoliť ubrať, že mi už je teplo....
Keď sa trochu oteplí, skúsim ten radiátor aj prepláchnuť a ak sa odvážim, tak to vnútri totálne rozoberiem, možno je obalený vrstvou prachu... (videl som nejaké fotky na nete)
Daewoo Lanos 1998 1.6 DOHC, stupeň výbavy SX (fullka)   |   Žilina, Slovensko
spotreba: od 6,78 (leto, šetrná jazda) do 8,67 (zima, veľmi agresívna jazda).
Spotreba meraná Programom Quick Moto štýlom plná nádrž - plná nádrž (nikdy som inak, ako plnú netankoval)

spotreba: od 6,78 (leto, šetrná jazda) do 8,67 (zima, veľmi agresívna jazda).
Spotreba meraná Programom Quick Moto štýlom plná nádrž - plná nádrž (nikdy som inak, ako plnú netankoval)