Ruční brzda

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Uživatelský avatar
Brainman
Příspěvky: 1393
Registrován: sob led 29, 2005 10:01
Bydliště: Seletice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

pozor! s tou vazelinou mas i nemas pravdu. My s Richardem mame vzadu kotouce a a buben rucni brzdy je oddelenej. Ten mechanizmus se u tehle muze normalne mazat. U bubnovejch brzd bych byl opatrnejsi s mnozstvim vazeliny.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Reklama
 

homer simpson
Příspěvky: 48
Registrován: pát bře 31, 2006 13:34
Bydliště: brno

Příspěvek od homer simpson »

Jak jsem už jsem zjistil co mysleli v opravně tím "celý" jde o štít zadní brzdy což u některých dovozců těch 5 000 asi může být.Jsou k tomu i brzdové čelisti. :cry: Takže nejlevnější co jsem zatím sehnal to má firma CZDRAFEL (díky foru) za 3 500Kc.Je zajímavé že někteří prodejci tvrdí že se dá vyměnit jenom ten váleček nebo dokonce vnitřek.Zatím to nemám potvrzeno ale jdu po tom. :( H.S.
Uživatelský avatar
palikx
Příspěvky: 6250
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no ten valecek je tam nabodovanej tak asi opravdu nejde.ale jinak maji kluci pravdu vzdycky se da rozebrat (v nejhorsim autogenem ohrat)a vyndat komponenty .dobre namazat a rozhybat a bude to ok za par minut prace.a opravdu se to mazat muze protoze rucni pouzivas vetsinou na stojicim voze a tak se pakny nehrejou.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
homer simpson
Příspěvky: 48
Registrován: pát bře 31, 2006 13:34
Bydliště: brno

Příspěvek od homer simpson »

Díky,budu informovat 8) H.S.
Pavel Beneš
Příspěvky: 310
Registrován: pon črc 04, 2005 19:56
Bydliště: Sokolov - Oloví

Re: Ruční brzda

Příspěvek od Pavel Beneš »

tak se normálně stydím, ale napíšu to. Už mám nubu 7 let a prožil jsem s ní hodně a rozebral snad uplně všechno (a taky všechno spravil) :-) ale teď mě děsí jedna závada, a kroutím nad ní hlavou:

Na technický mě vyhodili, že mám nesouměrný účinek brzd na ručku (na pedál výborné - na ručku brzdí málo levá strana)
podle jejich měřáku pravá mi ukazovala 900, levá 550. Tak jsem začal s opravou - výměna obou lan - nahovno znovu (900, 300),
ať šteluju, jak šteluju, přitáhnu víc levou stranu, že už šoupe buben navolno samoštelem a druhou povolím, že se volně protáčí, začnu přitahovat ručku a stejně levá strana nebrzdí a pravou neutrhnu po pár zubech (lanka jdou volně v kolíbce, ale jde vidět že pravá strana má o pár mm delší chod, hlavně zezačátku, ale pak už tahá za obě stejně. Spíš mi nejde do hlavy, že ikdyž vytrhnu ručku z podlahy, jak bejčím a levá strana zhruba od 5. zubu brzdí furt stejně málo a nezvyšuje se brzdný účinek, ikdyž lanko pořád šponuje brzdu. Všechno jsem měl rozebraný na obou stranách a závadu prostě ne a ne objevit. Hlavně kdyby bylo něco s paknama nebo bubnem, tak se to projeví na provozní brzdě taky ale ta je absolutně souměrná, takže rameny krčiti a asi komplet brzdy nové a jestli to bude to samý tak to skopu a z bubnů kostky... :?
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Re: Ruční brzda

Příspěvek od ppp »

Ostava ti len pozerat sa pri zhodenom bubne co sa deje ked tahas za lanko. A nam to pre zaujimavost mozes nahrat na youtube alebo iny podobny server. Na skodovke za to mohla prilis zodrata pakna a bubon, ked sa paka, za ktoru tahalo lanko oprela o domec loziska. V nubire, ak teda nemas dvojliter, nic take nehrozi ak si dobre pamatam.
Pavel Beneš
Příspěvky: 310
Registrován: pon črc 04, 2005 19:56
Bydliště: Sokolov - Oloví

Re: Ruční brzda

Příspěvek od Pavel Beneš »

Tááák jsem vítěz , jdu se podělit. Nesouměrnost učinku zadních brzd na ručku způsobovalo vadné obložení (výrobní vada). Na levém kole obložení s pákou mělo drážku pro rozpěrku o skoro milimetr výš než na druhé straně. To způsobovalo menší vychylování přes páku a menší rozevírání paken... Ale to už jsem šel málem pod mikroskop....
Stejně už jsem měl přední kotouče hin a desky total KO, tak jsem pokoupil úplně všechno na předek, pakny s pružinkami, prasátka na zadek a zkompletoval jsem to... No a tadááááá, souměrný od začátku až po blokaci... :-) -i

Jen jsem se zadřel u předních kotoučů se zalomenými vymezovacími šroubky - sundat komplet těhlice s náboji, to odnést do práce, odvrtat, oživit závit, nový šroubky a zpět. Než jsem došel do garáže, měl jsem ruce až na zem...
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“