Môj prvý magnetofón, resp. audiosústava...:o

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

phalanx
Příspěvky: 247
Registrován: úte pro 07, 2004 22:41
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phalanx »

Zase za takeho kockopsa by som bedne na kino aj muziku nepovazoval ...
Dobre bedne zahraju dobre aj muziku aj kino. Akurat je pravda ze ked mas kvalitne stereo a chces to doplnit na 5.1 napriklad tak to treba zladit. Jediny rozdiel medzi DK a muzikou je asi v subwooferu (teda na musiku ho ani netreba ked mas bedne ktore hraju dostatocne hlboko). Na muziku vseobecne nemusi ist velmi hlboko ale musi hrat "presne", kdezto na kino sa hodi taky co ide co najnizsie, ale zase na presnosti az tak moc nezalezi ...
Inac studiove monitory moc nedoporucujem, hodia sa nato naco su urcene (pripadne ako velmi kvalitna nahrada bednickam k PC :) ) a na domace kino urcite nie ... na muziku z vacsej vzdialenosti to tiez nebude bohvieco.
Honda Accord 1997 2.0 96kW Obrázek
Ford Mondeo 2004 96kW TDCI - to keď zneužívam otcove :)
EX: Espero 1.5 66kW, Leganza 2.0 98kW - obe bývalé rodinné
Reklama
 

Uživatelský avatar
Ivoš
Příspěvky: 5567
Registrován: pát pro 01, 2006 08:52
Bydliště: Pardubice,CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Nebo to vyřeš jednoduše.....kup si celou sestavu domácího kina....nemyslím tu za 5 990 korun, ale pořádnou....trošku přišetři a máš to....my jsme takhle kupovali někdy před asi 12ti lety celou sestavu od Technics....zesilovač s tunerem, kazeťák - 2 kazety, 2 velký bedny, jedna centr a 2 satelity....tehdys to stálo asi 14 tisíc myslím....takže teď by se to dalo pořídit levněji a hlavně novější model....tahle sestava hraje suprově, má perfektní basy (na to já si potrpím hodně moc) a zvuk je čistej jak u muziky, tak u domácího kina.... ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
KE
Příspěvky: 183
Registrován: pát lis 09, 2007 10:14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KE »

celu zostavu nechcem kupit lebo tie zostavy su ladene na domace kina
http://www.eu.onkyo.com/package/package_en_4385512.html
urcite si niejake bedne vyberiem a zohladnim vsetky faktory.
Ked predchadzajuci majitel tohoto zosilovaca si chcel v roku 1996 spravit doma domace kino tak mal dost velky problem pozhanat bednu pre center.Skoro v ziadom obchode v KE sa nedal center pozhanat a odporucili mu si kupit normalnu bednu ktoru by obalil do kuchynskeho alobalu (kvoli tienieniu). :lol: :lol: :lol: :lol:
Racer 1.5 8V
Obrázek
KE
Příspěvky: 183
Registrován: pát lis 09, 2007 10:14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KE »

tak tu su fotky mojej prvej zostavy (sorry za kvalitu):

Obrázek
Obrázek
Racer 1.5 8V
Obrázek
Uživatelský avatar
alvin
Příspěvky: 4357
Registrován: pát črc 13, 2007 23:11
Bydliště: Bratislava ,pôvodne Nitra
Kontaktovat uživatele:

Re: Môj prvý magnetofón, resp. audiosústava...:o

Příspěvek od alvin »

Tak ma napadá,pri počúvaní rockových nahrávok zo 70 rokov,že dnes vďaka NETu,ale aj širokozásobeným predajniam s hudobninami,nieje problém,čo sa týka nahrávaok zohnať takmer čokoľvek.
Ale Občas nostalgicky spomínam na doby,keď sme číhali pri rádiu ,ktoré bolo tzv.nahrávacou šnúrou spojene s kotúčakom na obľúbený hudobný program,aby sme ulovili najnovšie hity :D :D :D :D . Koncom 70.rokov ešte u nás nebili tak rozšírené rádia ani antény na normu CCIR,tak sa väčšinou lovilo z našich zdrojov,alebo kto mal normu OIRT ako ja,tak hlavne zo susednej vtedy MĽR :lol: :lol: :lol:,kde dávali oveľa viac svetových noviniek,ako u nás,nekecali do skladieb a hrali aj celé albumy :D ,ale okrem toho bol častý a štedrý zdroj aktuálnej hudby,niečo ako burza nahrávok,najmä na strednej škole,sme si medzi sebou požičiavali pásky,a prehrávali z nich nahrávky na svoje nosiče,mal som šťastie,že som mal kamaráta,čo jeho otec robil v zahraničí a sem-tam doniesol nejaký album,tak som sa občas dostal aj po nejakú novinku :D ,ale v 80. rokoch sme už mali všetci tie známe 8 prvkové antány natočené na Viedeň. Ale dnes sa na tom naše decká smejú a nechápavo krútia hlavou a my radi a nostalgicky spomíname na tie časy :D :D
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Uživatelský avatar
Feva13
Příspěvky: 552
Registrován: ned bře 29, 2009 21:07
Bydliště: Veľké Úľany, okr. Galanta

Re: Môj prvý magnetofón, resp. audiosústava...:o

Příspěvek od Feva13 »

Moja prvá audiosústava bol magnetofon B 46 - Stereo + pripojený reproduktor zo starého rádia - to boli pecky na tú dobu.
( Myslím roky 1969).
Nahrával som z O3 rakúsko cez mirofón Tesla.
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009
Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
Vojta

Re: Môj prvý magnetofón, resp. audiosústava...:o

Příspěvek od Vojta »

Já měl první magnetofon Tesla B4, po dlouhé době ho vystřídal M 2405 S (Grundig vyráběný v Polsku). Mám kvanta pásků (150mm, 180mm). Chystám se to digitalizovat na DVD - zatím jsem přetáhl pár klasických LP desek.
Odpovědět

Zpět na „POKEC“