Uvolnena rucna brzda
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
- Kontaktovat uživatele:
Uvolnena rucna brzda
Dobry den,
kupil som pred 2 tyzdnami Nexiu (12/1996) a od zaciatku registrujem problem s rucnou - pri parkovani na strmom kopci, ked zatiahnem
rucnu na doraz tak sa auto stale hybe zo svahu. Da sa s tym nieco jednoduche spravit alebo to mam zverit odbornikom ?
kupil som pred 2 tyzdnami Nexiu (12/1996) a od zaciatku registrujem problem s rucnou - pri parkovani na strmom kopci, ked zatiahnem
rucnu na doraz tak sa auto stale hybe zo svahu. Da sa s tym nieco jednoduche spravit alebo to mam zverit odbornikom ?
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GTX, rv. 12/1996, hatchback 5d., tmavozelená metalíza
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uvolnena rucna brzda
jednoducho sa na to pozresh..
dash dole bubon a rozhybesh tu zaseknutu paku..
dash dole bubon a rozhybesh tu zaseknutu paku..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
a pak uz kdyz to budes mit rozebrany tak treba i nove oblozeni a lanovody, a pak muzes prez ručku otačet auto přez strechu 

Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
hmm, nech som si to nechal nastavit ako som chcel, rucnu na nexii som mal vzdy slabsiu ako na fave. na nexii s problemami zakusnem zadne kolesa na mokrej ceste, na favorite som sa mohol hocikedy smykat na novom suchom asfalte... keby nieco, tak rucnou urcite nic zmysluplne neubrzdim - to by som asi skor utrhol tu rucku...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak som si to bol radsej nechat pozriet v servise, zospodu mi to chlapik dotiahol, teraz to aspon v kopci stoji
Bola uz cela uvolnena, teraz ju ide zatiahnut asi tak do polovice z toho povodneho stavu 

Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GTX, rv. 12/1996, hatchback 5d., tmavozelená metalíza
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
taqze konci zadne brzdove oblozenie...
zachvilu sa odlepi od pakne, a sa ti to zadre...
zachvilu sa odlepi od pakne, a sa ti to zadre...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
-
- Kontaktovat uživatele:
Co znamena zadre ?
Viem ze nepisem do spravnej temy, ale ked to tu uz citas - vsimol som si ze na trojke mi to vydava 2 dost zvlastne zvuky - zaprve ked zrychlim cca z 30 na 50km/h a pustim pedal tak to zacne sucasne s tym ze auto spomaluje (co je normalne) vydavat periodicky zvuk ako keby niekde nieco skrtalo (ale len na trojke!)
Druha vec je ze takisto ked dam nohu dole z plynu, na dvojke a na trojke, inde som si to nevsimol tak nejake 3 sekundy pocut zvuk ktory neviem ani opisat .. ako keby sa niekde vpredu zacala hybat daka voda v hadickach .. ale zvuk je to ako ked prelievas caj s ladom do ineho pohara
Neviete k comu by sa to dalo priradit ? Pozeral som sa ze v chladici je ta "zmes" uz dost hnusna. Moze to suvisiet ?
Viem ze nepisem do spravnej temy, ale ked to tu uz citas - vsimol som si ze na trojke mi to vydava 2 dost zvlastne zvuky - zaprve ked zrychlim cca z 30 na 50km/h a pustim pedal tak to zacne sucasne s tym ze auto spomaluje (co je normalne) vydavat periodicky zvuk ako keby niekde nieco skrtalo (ale len na trojke!)
Druha vec je ze takisto ked dam nohu dole z plynu, na dvojke a na trojke, inde som si to nevsimol tak nejake 3 sekundy pocut zvuk ktory neviem ani opisat .. ako keby sa niekde vpredu zacala hybat daka voda v hadickach .. ale zvuk je to ako ked prelievas caj s ladom do ineho pohara

Když jsem si Nesii dovezl domů tak mi ručka brzila přímo prabídně,rozebral jsem bubny a jeké překvapení jsem uviděl
urezly mi nýty držící pružiny a pakny a pak už to brzdilo podle toho jak se tam ty pakny nalisovaly
Dal jsem pakny z Kadetta a nové válečky a je to super..

urezly mi nýty držící pružiny a pakny a pak už to brzdilo podle toho jak se tam ty pakny nalisovaly

Dal jsem pakny z Kadetta a nové válečky a je to super..

_________________________________________________________________________________________________________________
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr
,,audio Autosonic,LG,,dálkovky Wessem 18cm,,výbava Gl
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr

- daredriver
Ručka to je prevít, nejhorší je ji přitáhnout zlatá 120 štelování uvnitř mi přišlo vhod, takhle u novějšího vozu musí člověk lézt pod auto povolit plech a pak utahovat. Čeká mě to a radost z toho nemám 

DAEWOO TICO
DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=57&t=13482 nahradní díly na Nexii
DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=57&t=13482 nahradní díly na Nexii
Aky problem je to?daredriver píše:Ručka to je prevít, nejhorší je ji přitáhnout zlatá 120 štelování uvnitř mi přišlo vhod, takhle u novějšího vozu musí člověk lézt pod auto povolit plech a pak utahovat. Čeká mě to a radost z toho nemám

Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
-
- Kontaktovat uživatele:
A je mozne ze to bude treba len castejsie dotiahnut alebo to moze byt aj zle oblozenie ? Pretoze ked zabrzdim v kopci tak OK, zatiahnem rucnu, pustim brzdu a auto sa posunie este par cm dopredu a pocut dost neprijemne zaskripanie -stoji ale na poslednom zube, dalej by som tu rucnu uz odtrhol 

Staci ti ju len dotiahnut nic viac....ak nepomoze ani to tak uz bude oblozenie pred koncom zivotnosti...pod autom presne v strede je jeden plech...staci odsrubovat 2 matky a pod nim najdes mechanizmus rucnej brzdy...a tam bude v strede len jedna matka ktoru staci dotiahnut...dotiahni ju tak ze ked zatiahnes rucnu na cca 4 az 5 zubky tak auto bude stat v kopci....a potom len po jazde skontroluj rukou obidva bubny ci sa ti neprehrievaju po dotiahnuti rucnej brzdy... ci si nahodou nedotiahol to az moc ..to je vsetkoNoem píše:A je mozne ze to bude treba len castejsie dotiahnut alebo to moze byt aj zle oblozenie ? Pretoze ked zabrzdim v kopci tak OK, zatiahnem rucnu, pustim brzdu a auto sa posunie este par cm dopredu a pocut dost neprijemne zaskripanie -stoji ale na poslednom zube, dalej by som tu rucnu uz odtrhol
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..