Jak změřit Lambdu?

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

ferino28

Příspěvek od ferino28 »

martinko píše:jasne.... diky za rady :lol: , ale predsa sa este nieco spytam. inak hladal som to na fore ale na tuto otazku som vzdy nasiel len odpoved ,, uz sa to tu niekde pisalo" . da sa napojit namiesto lambdy s 1 kablikom aj lamda vyhrievana? cize dva a viac kablikov a ak ano zvladnem to sam doma?? ak niekto vie kde sa to tu spominalo , staci dat linkmozno som to prehliado.... diky. :lol: ;)
Aj to tu uz bolo, a zaver bol asi taky, ze je to blbost, zbytocne.
Reklama

martinko

Příspěvek od martinko »

no tak dnes som tu zase stravil nejaky ten cas a nasiel som aj odpovede na moju otazku.... ale aj tak dik za odovede :D
djneo

lambda

Příspěvek od djneo »

No až taká blbosť to nieje vymeniť nevyhrievanú lambdu za vyhrievanú. Za prvé má vyhrievaná sonda 2x vyššiu životnosť oproti nevyhrievanej a za druhé má zhruba o polovicu rýchlejší reakčný čas nábehu.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

ako sa mera ta lambda voltmetrom??? takze napichnem do kablika ihlu... lambdu nevyberam vonku len nastartujem motor a meram udaje ako napisal JRD Mclaeren?? + voltmetra mam zapojit na kablik lambdy na tu ihlu??? a - voltmetra pripojit na kostru auta ?dik
martinko

Příspěvek od martinko »

presne tak.... :lol:
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

martinko píše:presne tak.... :lol:
dufam ze mas pravdu neze nieco vyvediem :lol: :lol: tak skusim dik
djneo

ako zmerať lambda sondu

Příspěvek od djneo »

Dark69 píše:
Zdravým všetkých.Som tu síce nový ale s lambda sondami mám bohaté skúsenosti.Ak môžem poradiť požičaj si nejaký osciloskop a s ním meraj signál z lambdy.Keď naštartuješ studený motor najneskôr do dvoch minút by sa mala rozbehnúť a dávať signál.Signál na osciloskope by mal kolísať mädzi
200 až 900mV .Nižšie hodnoty od zhruba 200 do 500mV chudobná zmes 600 až 900mV bohatá zmes a okolo 550mV stechiometrická zmes .Lambda sondy majú dosť častú závadu a to že sa po pár minútach zaseknú a dávajú stabilný signál určitej hodnoty bez zmeny a to môže spôsobovať vysokú spotrebu signál od 200 do 500mV alebo nerovnomerný chod motora a nízky výkon 600 až 900mV.Túto závadu ECU nezistí lebo signál z lambda sondy nieje nižší ako 100mV a nieje vyšší ako 1V.Táto závada dokonale zblbne ECU a ten buď neustále obohacuje alebo ochudobňuje znes čo algoritmy dovolia.Voltmetrom sa toto napätie dosť ťažko meria nakoľko treba rýchly voltmeter a to dokážu len drahšie modely a toto meranie môže byť veľmi skreslené.
Dark69

Re: ako zmerať lambda sondu

Příspěvek od Dark69 »

servisman píše:
Dark69 píše:
Zdravým všetkých.Som tu síce nový ale s lambda sondami mám bohaté skúsenosti.Ak môžem poradiť požičaj si nejaký osciloskop a s ním meraj signál z lambdy.Keď naštartuješ studený motor najneskôr do dvoch minút by sa mala rozbehnúť a dávať signál.Signál na osciloskope by mal kolísať mädzi
200 až 900mV .Nižšie hodnoty od zhruba 200 do 500mV chudobná zmes 600 až 900mV bohatá zmes a okolo 550mV stechiometrická zmes .Lambda sondy majú dosť častú závadu a to že sa po pár minútach zaseknú a dávajú stabilný signál určitej hodnoty bez zmeny a to môže spôsobovať vysokú spotrebu signál od 200 do 500mV alebo nerovnomerný chod motora a nízky výkon 600 až 900mV.Túto závadu ECU nezistí lebo signál z lambda sondy nieje nižší ako 100mV a nieje vyšší ako 1V.Táto závada dokonale zblbne ECU a ten buď neustále obohacuje alebo ochudobňuje znes čo algoritmy dovolia.Voltmetrom sa toto napätie dosť ťažko meria nakoľko treba rýchly voltmeter a to dokážu len drahšie modely a toto meranie môže byť veľmi skreslené.
jaaj pekne napisane no uz to chapem :D len co je to ten osciloskop ? :lol: kde to zohnam?
martinko

Příspěvek od martinko »

Dark69 píše:
darku namaj boja , ja som to meral tak ako pises a nic sa nestalo, idem dalej ale s voltmetrom som toho moc nenameral, skakal ako divy... :twisted: :lol:
martinko

Příspěvek od martinko »

no moja lambda ma uz dozrala uplne... a preto sa chcem opytat co je lepsie z hladiska spotreby: jazdit so zlou lambdou alebo ju uplne odpojit???
djneo

Příspěvek od djneo »

martinko píše:no moja lambda ma uz dozrala uplne... a preto sa chcem opytat co je lepsie z hladiska spotreby: jazdit so zlou lambdou alebo ju uplne odpojit???
kúpiť novú napríklad http://www.vyfukyonline.sk/info/Lambda- ... lni-11037/. :D :D :D
martinko

Příspěvek od martinko »

uz som nad nou uvazoval, ale predsa kym ju kupim nebude pre mna lepsie tu staru odpojit???
Rom@n

Příspěvek od Rom@n »

ja ti poradím kúp si novú lamdu a budeš mať pokoj ja som už menil a pokým som behal na zlej tak moja spotreba auta bola 10l a to je strašne veľa :D
Daewoo ESPERO 1.5 16v rv:96,+LPG LOVATO 195000km gumy Matador Aquilla 195/50 R15 modrá metalízaObrázek
martinko

Příspěvek od martinko »

no poviem ti, teraz by som tych 10L bral hned... keby som ratal spotrebu tak mam strach ze do tolko asi ani pocitat neviem. :twisted: a co si kupil aku lambdu , univerzalnu?
Rom@n

Příspěvek od Rom@n »

martinko píše:no poviem ti, teraz by som tych 10L bral hned... keby som ratal spotrebu tak mam strach ze do tolko asi ani pocitat neviem. :twisted: a co si kupil aku lambdu , univerzalnu?
kúpil som spod ruky od chalana čo mal také isté auto ako ja on mal doma na dvore na súčiastky tak som to mal za babku :D
Daewoo ESPERO 1.5 16v rv:96,+LPG LOVATO 195000km gumy Matador Aquilla 195/50 R15 modrá metalízaObrázek
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“