Co si o sobě myslím, jako o řidiči?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Uživatelský avatar
dedo.miki
Příspěvky: 1253
Registrován: stř led 10, 2007 19:50
Bydliště: Košice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Ja sa učím jazdiť už 40 rokov,ale stále sa je čo učiť. Ak niekto najazdí tolko ako som ja som nacúval, tak pochopí o čom píšem.
Reklama
 

Uživatelský avatar
kasma
Příspěvky: 711
Registrován: čtv črc 13, 2006 14:48
Bydliště: Brezno, SR

Příspěvek od kasma »

Ešte nie som dobry vodic...mam vodicak 3 roky, cca 35 tis km nabehanych...musim sa ucit a ziskavat skusenosti a byt stale rozvazny a chyby, za ktore by som mohol dostat po papuli som urobil, nastastie som nezavinil ziadnu nehodu. Mal som len maly klep, ked som v 30 km rychlosti pri hustom snezeni, sneh zakryl lad a v strmej zakrute som vletel do zvodidla, odnieol si to iba blatnik, nic viac...nastastie :oops: :cry: Aj nizka rychlost staci....

A vraj statisticky viac nehod sa stane na parkovisku ako na dialnici...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Uživatelský avatar
Hynek
Příspěvky: 1345
Registrován: sob bře 11, 2006 20:53
Bydliště: Hopsa hejsa do Brandejsa

Příspěvek od Hynek »

To máš kasmo pravdu, ale ty důsledky jsou nesrovnatelné! :cry:
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Uživatelský avatar
Hynek
Příspěvky: 1345
Registrován: sob bře 11, 2006 20:53
Bydliště: Hopsa hejsa do Brandejsa

Příspěvek od Hynek »

Když jsem vkládal tohle téma do fóra, věděl jsem předem a to mi věřte, kdo se sem sice podívá, ale nic nenapíše. Patří totiž k těm neomylným, co nepotřebují nikomu ukazovat na své chyby,ale hlavně si je nepřipouští! Je víc než dobré, že zkušení řidiči se dodnes "učí" a nemyslí si o sobě, že jsou neomylní. :lol: Začnu-li si myslet, že už všechno vím,nic se nepotřebuju učit, stávám se pro své okolí velmi, velmi nebezpečný.
Tuto polemiku jsem si dovolil vzhledem k svým letům, ujetým kilometrům a době, po kterou vlastním ŘP. První "řidičák" jsem dostal v roce 1959. Byla na něm ještě napsaná tato věta: "Jezdi opatrně, živ budeš do smrti." V roce 1961 jsem získal ŘP na motorku a osobní auto. Koupil jsem si tenkrát za neskutečný prachy 14 587,-Kčs motorku Norton 750 ccm. V roce 1965 jsem si "udělal trojku",tak se tenkrát říkalo ŘP na vozidla těžší jak 3,5 tuny. Od roku 1967 jsem měl i autobus. No a do dnešního dne jsem najel se vším možným asi 3 miliony km a to pouze s jednou , mnou zaviněnou nehodou.Nedobrzdil jsem. Ale učím se i dnes! ;)
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Ozorák Mikuláš
Příspěvky: 315
Registrován: úte říj 24, 2006 19:21
Bydliště: Nové Zámky - SK

Příspěvek od Ozorák Mikuláš »

Jazdím 29 rokov a za tú dobu som mal 3 nehody. Tá prvá v roku 1979 za technickú závadu brzd na nákladiaku. Bol to chvála bohu len menší ťukes a odniesli si to plechy. Vlani môj autobus s ktorým jazdím linku nabrali dve osobné autá zn. favorit. Prvýkrát začiatkom jari z pravej strany z vedľajšej cesty a druhý raz v lete pre zmenu z ľavej strany a tiež z vedľajšej cesty. Všetky nehody bez ujmy na zdraví. Vždy si to odniesli plechy. Inak som vodič celkom v pohode , serú ma len tie pásy. Málokedy ich používam a zatiaľ bez pokuty :lol: Svoje chyba za volantom si priznám. Sem-tam aj tá STOP-ka ujde.
Miki
______________________________
Škoda 110 - červená
Daewoo Nexia GLE , 1,5 SOHC, 8V , 1996 - zlatá metalíza
KE
Příspěvky: 183
Registrován: pát lis 09, 2007 10:14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KE »

Ja si o sebe myslim ze niesom vobec dobry vodic kedze mam vodicak iba par rokov a nejazdim vela, nemam este vela skusenosti a kazda jazda ma nieco nove nauci.Snazim sa mat vsetko pod kontrolou.Nepatrim ani medzi tych nenormalnych machrov co na parkovisku robia hodiny a kaslu na to ze niesu tam sami a mozu kamienkami nieco urobit druhemu autu.
Racer 1.5 8V
Obrázek
Uživatelský avatar
keegan.sk
Příspěvky: 124
Registrován: stř lis 28, 2007 22:48
Bydliště: slovensko

Příspěvek od keegan.sk »

...ja si myslim že som celkom v poho vodič aj ked jazdim len 4 roky ale to denne vyplyvajúc z práce obchodáka... vačšinou rychlosť doržujem aj predpisy ale semtam sa stane že čoto porušim... (samozrejme nechtiac) :D nehodu som este nemal ale bol som už v blizkosti smrti a bolo by to mojou vynou este v začiatkoch.... ale ked mladému chalanovi ako ja 25r 2-3 krát ztuhne krv že keby ma podrezali tak ani kvapka nevytečie tak si to uvedomí.... myslim si že občas aj nejaká siutuácia kde má človek na mále je velmi dobrá skusenosť, samozrejme ak to nekončí buračkou.... inak jedna jediná nehoda medzi panelákmi na uzkej ceste a to tak že som sa uplne siahol a zastavil, ale ujko naproti sa neunuval otočiť volant a ťukol.. kedže ani nevedel z mojho matizka vycuvať a ani vystupiť z auta musel som volať policiu.... ....a ukjo nafukol 3,3 promile... :lol:
Matiz I 0.8 r.v. 98 moje od 05 teraz 157000 km
Uživatelský avatar
peco
Příspěvky: 637
Registrován: stř pro 21, 2005 14:02
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

ja mam za sebou iba 4 roky jazdenia a nieco okolo 150 000 km. v ziadnom pripade si nedovolim o sebe tvrdit ze som skuseni sofer, a to ci dobry alebo zly necham na posudenie tym ktory sa so mnou vozia.

v kazdom pripade sa snazim dodrziavat

-rychlost v meste
-rozostupy
-smerovky
-cervene, stop atd. a ostatne podstatne predpisy
-nikam sa neponahlat ( aj ked niekedy praca nedovoluje)

co mi robi problem, hlavne teda kvoli praci, su zakazy zastavenia, statia, sem tam otocenie sa cez plnu ciaru.


za ten cas a to jazdim hlavne po meste, si musim zaklopat ( klop klop klop) som nezavinil nic, i ked sa priznam sem tam sa stane naznak pochybenia, ale zatial som sa vzdy poopravil.
raz som menil zadny naraznik, po nedobrzdeni jednej slecny ktora ako povedala si ma nevsimla lebo kukala do spetaku.

co nenavidim ale na nasich cestach (aspon teda v BA):
-ked v kolone nikto nechce pustit auto z vedlajsej
- vojdenie do krizovatky ked ju nevie prejist
-ale HLAVNE sportovcov co hned na teba trubia, aj ked vidia ze evidentne nieco hladas (cislo domu, odbocku, zakaznika) pripadne ak niekto vystupuje z auta a neda sa inak ako na 10sekund zablokovat ulicu
ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Příspěvek od ppp »

Ja tiez dodrziavam
-rychlost v meste
Tak aby som nikoho nespomaloval, cize musim ist rychlejsie ako vsetci ostatni :lol:
-rozostupy
Tak pol metra nanajvys meter :lol: aby sme netvorili prilis dlhu kolonu :lol:
-smerovky
Aby som nikoho neznervoznoval vyblikavanim tak neblikam vobec len ked si potrebujem na hodinku dve odskocit a musim zastat na okruhu polkou auta v jazdnom pruhu :lol:
-cervene, stop atd. a ostatne podstatne predpisy
Najma ked si ich vsimnem :lol:
-nikam sa neponahlat
Najma na dialnici, tam staci tak 80 pripadne 70 :lol:

Ale vazne, za volantom nie som ziadne eso tak si aspon davam bacha, snazim as predvidat a nikam sa nepcham. To posledne bohuzial nie vzdy dodrzim, ale snazim sa byt na vyjazdoch trpezlivy, zatial som sa vzdy dockal peknej a bezecnej medzery medzi autami aj v najvacsich spickach.
A dokonca sa ua aj krotim v oznacovani ostatnych spolubojovnikov za volantami cudzimi slovami :lol: .
Uživatelský avatar
palikx
Příspěvky: 6250
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no rikal jsem si ze sem psat nebudu ale preci jen
jezdim asi 14 let resp 12 autem.nehod jsem par zavinil a i utrpel nezavinene.vsecko to byly takove ty tukance kdy se neco nedobrzdi na ledu opravdu vzdy to bylo na namrzle silnici.a 2 mini tukance pri vyjizdeni z rady aut jsem vystrcil kousek cumaku a debil ci jel okolo se do me trefil.(prislo mi ze schvalne jelikoz to bylo na parkovisti a mista tam mel na 3 auta a druhy pri couvani jsem se ve tme otrel o tmave auto.
urcite nejsem zadnej fitipaldi a taky se snazim ucit porad a aspon trochu dodrzovat predpisy hlavne ve meste.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Uživatelský avatar
faczko76
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 03, 2007 23:19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faczko76 »

Hynek: Abys neřekl, že jsem pouze "čtenář" tématu.
Auta řídím už 12 let (teď jsi se pousmál, viď?) Já vím, není to tolik co Ty, ale taky jsi jednou měl odježděno 12 let...
Jezdím o něco lépe než nejhorší řidiči a o něco hůře než nejlepší řidiči. Nikdy jsem nezpůsobil nehodu. Naopak - už jsem byl 3x nabourán. Řekl bych o sobě, že mojí kladnou vlastností za volantem je skutečná předvídavost. Ve zlomcích sekund si před očima promítám možnosti vývoje situace. To mi pomáhá se okamžitě rozhodnout. Nevím, kolik jsem už za život najel km, nepočítám si to. Ale byla jich spousta. Podaří se mi taky občas přehlédnout značku, ukazatel apod... Občas jezdím nepřiměřenou rychlostí a jsem rudý vzteky, když se mi někdo lepí na zadní nárazník v 80km/h jako třeba včera. Vztek je moje negativní vlastnost. Určitou měrou (ne rozhodující) ovlivňuje kvalitu řízení vozu. Už se znám. V současné době pracuji na odbourávání negativních vlastností, které do jisté míry ovlivňují jízdu, soustředění a dodržování předpisů. V životě jsem zaplatil 3 pokuty: špatné parkování: 200kč, rychlost: (PČR) 200 kč, (62km/h), a nedávno 1000kč + 2 body (MP, 61km/h)
Tak co myslíš? Jaký jsem řidič? Nebezpečný? Myslím si o sobě že jsem nejlepší? V žádném případě!
Š 100 / Š 125 L / Š 120 / Š 136 GL / Daewoo Nexia sedan / Citroën Berlingo
_______________________________________
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/213805.html" target="_blank"><img src="http://images.spritmonitor.de/213805_5.png" alt="Spritmonitor.de" border="0"></a>
Uživatelský avatar
Hynek
Příspěvky: 1345
Registrován: sob bře 11, 2006 20:53
Bydliště: Hopsa hejsa do Brandejsa

Příspěvek od Hynek »

Ne, nepousmál! Každý nemůže strávit půl života za volantem. Znám mnoho lidí, kteří mají "řidičák" 30 let a jsou to velmi špatní řidiči.A naopak někteří řídí teprve 6 - 8 let a jsou opravdu dobří. Ale to je ve všem.
Ta předvídavost , je jednou z nejdůležitějších "veličin" ovlivňujících bezpečnost na cestě. Po srážce je úplně zbytečné konstatování , že jsem měl přednost. Zabránit srážce, svědči o umění předvídat a řídit. A ještě jedna věc svědčí o vyspělosti řidiče. Je to "umění", nechat se předjet. A připusťme si, někdy je to opravdu těžké!Obrázek
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Uživatelský avatar
faczko76
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 03, 2007 23:19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faczko76 »

Já se nechávám předjíždět velmi rád! Nic víc mne nepotěší, než to že blb, který si na SPZ přečetl, kdy mám technickou se dostane přede mě! Právě včera jsem to zažil asi 4x. A to mezi Trutnovem Jaroměří. Opravdu jsem smutný z toho, jak osoby vlastnící řidičské oprávnění (nezaměňuj s řidičem) dokáží ostatní včetně své posádky ohrožovat doslova na životě. Málokdo si uvědomuje, že jde opravdu o život. Přitom si tato individua určitě dychtivě prohlíží obrázky nehod na netu.
Š 100 / Š 125 L / Š 120 / Š 136 GL / Daewoo Nexia sedan / Citroën Berlingo
_______________________________________
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/213805.html" target="_blank"><img src="http://images.spritmonitor.de/213805_5.png" alt="Spritmonitor.de" border="0"></a>
Uživatelský avatar
faczko76
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 03, 2007 23:19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faczko76 »

Jen pro úplnost dodám, že když jedu, taxe fakt necourám. Jedu svižně a plynule. A třeba z toho Trutnova je potřeba dávat majzla. Jel jsem okolo 80-90km/h. (mimo obce) A přesto to mnoha nestačilo. Dělají si to (nám) sami
Š 100 / Š 125 L / Š 120 / Š 136 GL / Daewoo Nexia sedan / Citroën Berlingo
_______________________________________
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/213805.html" target="_blank"><img src="http://images.spritmonitor.de/213805_5.png" alt="Spritmonitor.de" border="0"></a>
Uživatelský avatar
Muco
Příspěvky: 930
Registrován: pát úno 23, 2007 08:47
Bydliště: Banská Bystrica

Příspěvek od Muco »

Ta predvídavosť je dobrá vec...To ja keď som bol vedla chlapíka(ba dokonca asi o metr pred ním vo vedlajšom pruhu-čiže ma musel už vidieť) a v tom som predvídal-...povedal som si:..." stavme sa,že teraz bude chcieť ísť do môjho pruhu"...áno,išiel......Zajtra po tej nehode si idem konečne (je tomu 2 mesiace) dať vymeniť ľavé dvere :x :x :x :x
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „POKEC“