Jazdim 22 rokov, najazdene asi 350tkm (nic moc), sedlal som od Trabanta cez 1000MB, S100.105.120, Zigulaka, ..., Mazda626, Lagun 3-liter .... az po 6-tkove BMW. Zatial bez zavinenej nehody. Raz (1991) ten za mnou neubrzdil, ked som daval prednost blikajucej sanitke a raz do mna nacuvali na parkovisku. Vsetko bez skody - teda, mierne prehnutie plechov bez hlaseni na poistovnu.
Inak sa povazujem za bezneho sofera, ktory sa snazi dodrziavat predpisy. Asi jediny predpis, ktory nie vzdy dodrziavam, je rychlost
Ked som bol mlady, blby, sprosty a rychly

, jazdil som dost sportovo, ale uz ma to preslo. Ale aj tak, ked mam chut a som mimo mesta na menej frekventovanych cestach, tak otackomer neklesne pod 3500 a naplno vyuzivam svojich 110 Lanosackych koni

.
Co nemam rad, je zbytocne zdrziavanie v kolone (za aviou), ked cela kolona caka na toho prveha, aby aviu predbehol a on akosi nema odvahu, chut, .... Vtedy, ked vidim, ze je to bezpecne, obehnem aj niekolko aut (alebo aj celu kolonu) naraz. Urcite si uz za to o mne vela ludi pomyslelo "blby blavak".
A co neznasam, je drzost. Predbiehanie "na doraz" a potom sa silou natlacit do kolony a tym zbrzdit vsetkych. A hlavne to, ak sa niekto vedome natlaci napr. z odbocovacieho pruhu (ktory je volny) do priebezneho (kde je dlha kolona) - alebo naopak - (tu v BA bezne), len aby nemusel pockat na semaforoch na dalsiu zelenu; vytocit ma vie predbehnutie kolony aut cez vyhradeny BUS pruh, pripadne vynucovanie si akejkolvek vyhody (prednost, statie na mieste pre invalidov, prechod na cervenu), co robia hlavne auta zasadne oznacene znackou "invalid" a majuce dyslekticku SPZ (typu AB-111-BA).
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black