Zdravim, ozivujem tuto temu, nakolko mam problem s nadmernym zahmlievanim lanosa a teraz, ked je pocasie ako je mam doslova problem dakde ist. klimu nemam, cize oto to mam tazsie.
Takze, ako som uz spomenul, trapi ma nadmerne zahmlievanie okien, teda predne, bocne a zadne.
skusal som uz: poriadne vycistit okna, kupit speci pripravok proti zahmlievaniu, handricku. skontroloval som vsetky mozne aj nemozne diery v aute, tesnenia na dverach, kufri. Vsetko tesni.
Neskor padlo moje podozrenie na fakt, ze z vonkajsej strany okien su listy, ktore maju branit natekaniu vody do dvier. Tieto boli umna uz znacne stuhnute, a medzi listou a oknom bola 1mm medzera. Tak som toto tesnenie vypodlozil, teraz dolieha na okno tesne a prepusti len minimum vody (zbytok, co sa dnu ajk tak dostane odtecie kanalikmi na spodnej strane dvier).
Povodna parozabrana vo vodicovych a spolujazdcovych dverach bola rozozrana (nepytat sa dovod

) tak som ju nahradil ciernou foliov, ktoru som prilepil k dveram + spoje pre istotu zaistil sirokou izolackou. Diera tam neni na pohlad ziadna. Zadne dvere neviem ako su natom, tie som rozobrate nemal, nakolko neviem ako dat dole klucku.
Takze momentalne ma napada ze moze byt problem v:
A) Natekanie vody do zadnych dvier, ta sa nasledne zacne odparovat koli vyssej teplote v interieri a to zahmlieva okna.
B) Bordel vo ventilacii (z vonkajsej strany pri stieracoch je cisto). Nedavno sa dajaka spina dostala az k samotnemu ventilatoru, zastavila ho a pomohlo len prepnutie na "4" a riadne pobuchanie na skrinku za kaslikom. Nasledne sa prekazka uvolnila, zarachotila a teraz je dakde v systeme a zachytava vlhkost. Mozno listie.
Este som si vsimol, ze kym nepresi, ale je tesne po dazdi, okna sa nehmlia. Pritom vlhko je rovnake. Ani pri jemnom dazdi, iba pri intenzivnejsom, ako su posledne dni.
Teraz som sa vratil z hornbachu. Po ceste jemne prsalo, po chvilke prestalo. Auto sa nehmlilo. Pocas nakupu krmiva pre rybky bol vonku intentivny lejak. Po zaplateni vonku uz neprsalo, ale auto zvnutra zahmlene. Pritom pri vystupovani nebolo. Koberceky mam gumene, bez vody, ziadne mokre miesto v aute.
Dajaky napad?
Dakujem
Lanosik SE Sedan, 1.5 63kw/86PS,rocnik 98, servo,el okna. enzo CUP, Radiko Pioneer + Hertz atd.