Aveo 1,4 16V E-TEC II

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

Odpovědět
Krepi

Aveo 1,4 16V E-TEC II

Příspěvek od Krepi »

Zdravím, za studena auto při větším sešlápnutím plynu škube (pár km jízdy), chystám se na vyčištění škrtící klapky, je možnost i bez demontování z auta? Kontrolka motoru nesvítí, chybové závady nejsou žádné, emisema prošlo auto bez problémů s vynikajícíma hodnotama.
Je nutné před čištěním odpojit - pól autobaterie? Trochu se bojím pak správného fungování klapky, aby se nastavila správně, mám diagnostiku ELM327 a Car Scanner free, přes tu asi reset klapky nepůjde udělat, a nevím, zda bude stačit po vyčištění udělat klasický 3x 15-30s jen otočit klíčkem zapalování před prvním nastartováním :?:
AVEO sedan 1.4 16V, 74KW, r.v 2009, koupeno 6/2015, černá-karbon metalíza
Spotřeba: Nejlepší 5,6l / průměrná 6,3l
Reklama

Scorpion.11

Re: Aveo 1,4 16V E-TEC II

Příspěvek od Scorpion.11 »

Pokud chceš jen vyčistit, tak stačí zakoupit čistič škrtící klapky. Potom dle návodu co se píše a nebo sundáš vzduchovou hadici z klapky a vystříkat klapku, hadrem perfektně zajet co nejhlouběji klapky a vyčistit, pak zapnout motor a do klapky párkrát stříknout :PP:
Jenže já mám lanko, takže s klapku si můžu otevírat sám, ale ty budeš mít už asi elektronickou, takže ti někdo bude muset zmáčknout pedál, aby se ti otevřela, nebo něčím zatížit pedál pokud jsi sám :lol:
Tady máš i návod jak na to ;-)
https://youtu.be/4BWoJZJ1obo
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Motory“