Dení svícení!

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět

Jste pro dení svícení?

Ano
75
77%
Ne
23
23%

Celkem hlasů: 98

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Dení svícení!

Příspěvek od Petr S. »

Tak jsme se Serpicem dostali k debatě dení svícení a aby jsme nezabírali jiné forum,tak jsem to hodil jsem. Můj názor je,že dení svícení je prospěšné a myslím si,že i toto je spůsob,jak zachránit lidský život. Jaký názor je váš?
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi 20 years edition alias tučnák III
Kawasaki Versys 1000S pro zábavu
Peugeot Partner alias pešrot.
ex Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
ex BMW F 800 GS
ex Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://planickasystem.webnode.cz
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Jednoznačně jsem pro denní svícení a pro bezpečnost provozu důležitá věc.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Takze ja som tiez za svietenie ale ked sa povie A malo by sa povedat aj B a to su denne svetla ktore by mali byt schvalene ale svietit budem aj tak :lol: A jeste k tomuto kolega ma zrobene svetla tak ze do paraboli namontoval objimku zo smerovky a do nej dal 21W ziarovku no a svieti to naozaj dobre ma to riesene cez relatko tak si to asi necham zrealizovat aj ja no uvidime :lol: :lol: :lol:
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Celodenně svítím od autoškoly...je to stejně samozřejmá věc jako například připoutání se atd...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Serpico

svícení

Příspěvek od Serpico »

....to Soukup a ostatní, nechci a by to vyznělo, že jsem proti svícení...přiznávám - může to být určitý bezpečnostní prvek ale světly pro denní svícení ( jsou umístěné jinde mimo hlavní světlomety - nepřesvítí se jimi ani se nezatěžují v létě přehřáté H4 / H7 v pražských frontách i jinde - pokud vím seriově je montuje pouze AUDI ) - u octaviích řešeno polovičním příkonem do mlhových světel ( nastavení scannerem )...no nakonec svítím taky, ať se mi to llíbí nebo ne....vyhovovalo mi svícení motocyklů, v jejich případě jsem to považoval za nutné - ( ve zpětných zrcátku svítící bod a bylo to jasný - udělej mu místo má tam "kládu" na dálnici i přes 200, nakonec, kdo nebyl mladej )...toto zvýraznění motocyklů ale padá....ale podstata je u vyhodnocení statistik nehod - já jsem ho neviděl - výmluva nebo jdi na oční...toť vše více nemám co dodat....

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Denní svícení jasně ano. Ale někdy mě to štve - v létě pere slunce, světla stejně nejsou vidět. Když už se schválilo zákonem celodenní svícení, mohlo se taky začít s výrobou a schválením pouze předních světel na denní svícení. K čemu taky přes den mít osvětlenou zadní SPZ. Na západě už jsou k dostání samostatná denní světla, u nás bohužel nejsou homologovaná. Já bych si je namontoval okamžitě, třeba na místo mlhovek.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Vojta píše:Denní svícení jasně ano. Ale někdy mě to štve - v létě pere slunce, světla stejně nejsou vidět. Když už se schválilo zákonem celodenní svícení, mohlo se taky začít s výrobou a schválením pouze předních světel na denní svícení. K čemu taky přes den mít osvětlenou zadní SPZ. Na západě už jsou k dostání samostatná denní světla, u nás bohužel nejsou homologovaná. Já bych si je namontoval okamžitě, třeba na místo mlhovek.
To Vojto nemáš pravdu. U nás je schválená dodatečná montáž světel pro dení svícení a i se tato světla prodávají. Nemusíš pak svítit hlavními světli,ale jen těmi pro dení svícení.
ex BMW F 800 GS
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Re: svícení

Příspěvek od Petr S. »

Serpico píše:....to Soukup a ostatní, nechci a by to vyznělo, že jsem proti svícení...přiznávám - může to být určitý bezpečnostní prvek ale světly pro denní svícení ( jsou umístěné jinde mimo hlavní světlomety - nepřesvítí se jimi ani se nezatěžují v létě přehřáté H4 / H7 v pražských frontách i jinde - pokud vím seriově je montuje pouze AUDI ) - u octaviích řešeno polovičním příkonem do mlhových světel ( nastavení scannerem )...no nakonec svítím taky, ať se mi to llíbí nebo ne....vyhovovalo mi svícení motocyklů, v jejich případě jsem to považoval za nutné - ( ve zpětných zrcátku svítící bod a bylo to jasný - udělej mu místo má tam "kládu" na dálnici i přes 200, nakonec, kdo nebyl mladej )...toto zvýraznění motocyklů ale padá....ale podstata je u vyhodnocení statistik nehod - já jsem ho neviděl - výmluva nebo jdi na oční...toť vše více nemám co dodat....

Mějte se fajn
to Serpico u Octavie svítí jen přední lampy a zadní ne. Šéf to tak u Oktávky má. Určitě to má velké plus,protože třeba v létě spousta lidí kolem 20 hodiny nesvítila a já takhle málem na Karlovarské silnici (1/6) dal čelo červenému žiguliku. Bylo to jen tak tak a klepal jsem se ještě půl hodky potom.
ex BMW F 800 GS
Ozorák Mikuláš

Příspěvek od Ozorák Mikuláš »

No v SK sa bude svietiť celý rok . Je to definitívne schválené parlamentom. Bude síce na niektorých autách dosť veľký problém vymeniť vypálenú žiarovku na ceste, pretože treba rozobrať skoro polovicu auta, čo je na ceste nemožné . :lol:
Miki
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Dlouho jsem byl skoro odpůrcem celoročního svícení. Bohužel náš národ mi trvale dokzoval že nedokáže pochopit jednoduchou formulaci "snížená viditelnost". Tak jsem pravidelně potkával v mlze nebo chumelenici auta bez světěl, vrcholem byl kretén někdy v červnu kolem 21h, mlha a samo ani ty obrysovky tam něměl.... Takže abych nemusel ty voly mlátit po palici, jsem pro.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Co se týče těch denních světel, tak ty mi přijdou jako děsná blbost...není to vidět a navíc je to kdesi u země kde je to k ničemu...a ještě kvůli takové blbosti přijít o mlhovky... :roll: ...takže já jsem odpůrce světel pro denní svícení... :twisted: ...a ty zadní světla a osvětlení SPZ ničemu nevadí když svítí taky...i tak ty žárovičky tam vydrží dlouho...dlouho... ;)

BTW: kupujte auta, která používají žárovky H4 a nebudou často praskat... :twisted:
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Kamarád kúpil teraz Citroen XM a on má dole hmlovky aj denné svetlá ale sú také velké ako hlavné svetlá no a keď naštartuje tak sa mu sami rozsvietia ale vzadu nesvieti nič :D :lol: :lol:
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Kessler píše:Co se týče těch denních světel, tak ty mi přijdou jako děsná blbost...není to vidět a navíc je to kdesi u země kde je to k ničemu...a ještě kvůli takové blbosti přijít o mlhovky... :roll: ...takže já jsem odpůrce světel pro denní svícení... :twisted: ...a ty zadní světla a osvětlení SPZ ničemu nevadí když svítí taky...i tak ty žárovičky tam vydrží dlouho...dlouho... ;)

BTW: kupujte auta, která používají žárovky H4 a nebudou často praskat... :twisted:
No ono jde o to,že starší vozy mají skla a kovové "hrnce" a nová auta mají lampy celoplastové. Tyto lampi se víc zahřívají a žárovky takypraskají. Viz oktavia do 2000,žárovky nepraskají facelift už má problém.
ex BMW F 800 GS
Weblink

Příspěvek od Weblink »

Celorocne svietenie je podla mna uplna blbost... Predstavte si ze vonku je 40 stupnov a ja na aute svietim sak ked svieti mrtne vela slnko tak to nieje ani vidiet ze svietim.. zbytocne palit baterku/ziarovky :? Este cez zimu to pochopim ze biva aj cez den podmrakom ale cez leto :roll:
phalanx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phalanx »

to je sice pravda, ale zase ked ti svieti slnko do očí (ok v lete o 12 naobed to nebude) tak su svietiace svetla nieco co vidis velmi dobre ...
Som za celorocne svietenie
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“