A ještě jeden špek. V neděli jsem jel s řetězama cca 15 km opravdu pomalou rychlostí, v pondělí jsem je sundal a když jsem dosáhnul cca 100km/h , tak se začal volant klepat jako kdyby chtělo upadnout kolo. Trvalo to cca 10 km a pak se to uklidnilo a už to nedělalo. To mi teda řekněte, čím to bylo? Nějak se Nubča začíná sypat... Už aby ta zima skončila.
Právě že to nemusí dělat pořád...nevyvážený kola se neprojevujou vždycky...a taky ne vždycky při stejné rychlosti...jednou to začne v 80 a skočí ve 110, jindy začne ve 100 a někdy se při dosažení podobné rychlosti nestane nic...každopádně vyvážení kol je záležitost několika minut a několika korun, takže bych to dal vyvážit a pak se uvidí...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
tohle je klasický projev hroudy sněhu nalepený na vnitek ráfku který potom sám odpadne jestli že to nebude znova dělat neřeš to a jestli jo chce to zvednout a podívat se jestli si třeba těma řetězama nepoškodil pneumatiku nebo něco jinýho
Přesně jak píše Petrm , měls na ráfku kus sněhu a ten odpadl, nebo při brždění roztál. Pokud to už nic nedělá neřešil bych to. Podle mě se nevyvážený kola projevujou vždy Po jízdě s řetězy se někdy může poškodit čidlo ABS, a to je tak všechno, kromě brzdovejch hadic. Jiné věci na poškození tam nejsou. Jak jsem psal již dříve, je potřeba s řetězy jezdit opatrně a nejlépe v ponožkách! S Nubi 2,0 není problém řetězy přetrhnout jak nic. Jakmile začne při jízdě s řetězy něco klepat, okamžitě zastavit a řetězy dotáhnout!!!!!
Naposledy upravil(a) Richard dne úte bře 14, 2006 23:28, celkem upraveno 1 x.
Já s těma řetězama jal jak v bačkůrkách. A držely dobře. Vypadá to, že to byl ten sníh, protože se to pak už neprojevilo. Díky všem za rady a za uklidnění.