Chcem vedieť, či aj iní Kalosáci to majú takto, alebo sa s tým dá niečo robiť????
Moderátor: Blue Lanos
Je to stejné - značka se třese, ale nemusím vyvíjet žádný tlak - zaklapnou se svou vlastní váhou. Spíše mi vadilo že se musí otevírat klíčem. Ale zvykl jsem si....LIFELIKE píše:Nepáči sa mi, že zadnými dverami musím správne a dosť (podľa mňa) tresknúť, aby zámok zapadol. Na niektorých autách stačí dvere iba jemne zatlačiť a dvere sú zatvorené. Vždy sa mi ŠPZ-tka zatrasie, že si myslím, že odpadne![]()
Chcem vedieť, či aj iní Kalosáci to majú takto, alebo sa s tým dá niečo robiť????
sorry, zabudla som sa prihlásiť, tak ešte raz:Tompetr píše:Je to stejné - značka se třese, ale nemusím vyvíjet žádný tlak - zaklapnou se svou vlastní váhou. Spíše mi vadilo že se musí otevírat klíčem. Ale zvykl jsem si....
Skus po miernom odskrutkovani tej zapadky, do ktorej zaskočí zamka s dverami posunut ju o 1-3 mm smerom k sebe.LIFELIKE píše:Nepáči sa mi, že zadnými dverami musím správne a dosť (podľa mňa) tresknúť, aby zámok zapadol. Na niektorých autách stačí dvere iba jemne zatlačiť a dvere sú zatvorené. Vždy sa mi ŠPZ-tka zatrasie, že si myslím, že odpadne![]()
Mně ne, musí se víc bouchnout a značka se zatřepe. I s dveřmi se musí víc bouchnout, a skoro každý, kdo se mnou jede, nezavře na první pokus (kromě škodovkářů, kteří s tím naopak praští tak, že bych je nejraději taky praštilmipo píše:Na sedane je to v pohode. Idú ľahko, u HB neviem.
Tak to je absolútne mylný názor, že na škodovke treba trieskať s dvermi. Máme aj škodovku a mňa vždy vytáčalo, ked mi niekto treskol dverami. Stačí normálny jemný švih a dvere sa zatvoria. Nie je to síce lúskanie burských orechov, ale ani rozbíjanie kokosu to zasa nemusí byť.Mirek píše:Mně ne, musí se víc bouchnout a značka se zatřepe. I s dveřmi se musí víc bouchnout, a skoro každý, kdo se mnou jede, nezavře na první pokus (kromě škodovkářů, kteří s tím naopak praští tak, že bych je nejraději taky praštilmipo píše:Na sedane je to v pohode. Idú ľahko, u HB neviem.). Mám pocit, že pružiny kryté gumou, které jdou proti dveřím, jsou zbytečně silné. Dveře u řidiče už jsou na tom lépe, asi se to používáním trochu zlepší.
Škodu 120L jsem měl 6 let, takže s tím určité zkušenosti mám. Dost často se dveře zavřely jen tak napůl. Bylo nutné s nimi silněji bouchnout nebo "ladit" zámky, protože o otevřené dveře se stačilo lehce opřít a hned se ohnuly panty.LIFELIKE píše: Tak to je absolútne mylný názor, že na škodovke treba trieskať s dvermi. Máme aj škodovku a mňa vždy vytáčalo, ked mi niekto treskol dverami. Stačí normálny jemný švih a dvere sa zatvoria. Nie je to síce lúskanie burských orechov, ale ani rozbíjanie kokosu to zasa nemusí byť.![]()
Všetko s mierou!!!! Ale u toho Kalosa som si to predsa len predstavovala trocha iné.
No presne takTopol píše:Pěkný dobrý večerVenku krásný západ slunce 20 stupňů
![]()
Když jsem si přečet příspěvky tak jsem se šel podívat do garáže a zkusit páté dveřeZkusit proto,že jsem si to ani neuvědomil ale chodí perfektos!Snad 25-30cm pustím a klapnou:
Je asi možný,že někdy na nerovném terénu dochází k mírnému nákrutu karoserie no a potom je problém
Je to asi podobné jako když vám stojí nakřivo skříň
![]()
Tak ať nám jezdí a nezlobí
Topol píše:Pěkný dobrý večerVenku krásný západ slunce 20 stupňů
![]()
Když jsem si přečet příspěvky tak jsem se šel podívat do garáže a zkusit páté dveřeZkusit proto,že jsem si to ani neuvědomil ale chodí perfektos!Snad 25-30cm pustím a klapnou:
Je asi možný,že někdy na nerovném terénu dochází k mírnému nákrutu karoserie no a potom je problém
Je to asi podobné jako když vám stojí nakřivo skříň
![]()
Tak ať nám jezdí a nezlobí
Pak tedy staci posunout zapatku smerem nahoru, povolit posunout a dotahnout, melo by to byt ok, jen teda nevim jak to je u kalose presne reseno, ale urcite panove chapou jak to myslim a popisi Ti to presne dle toho jak to ma kalosLIFELIKE píše:Nepáči sa mi, že zadnými dverami musím správne a dosť (podľa mňa) tresknúť, aby zámok zapadol. Na niektorých autách stačí dvere iba jemne zatlačiť a dvere sú zatvorené. Vždy sa mi ŠPZ-tka zatrasie, že si myslím, že odpadne![]()
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |