Měla se ČSR rozdělit?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Uživatelský avatar
eMKa Slovensko
Příspěvky: 2087
Registrován: úte zář 30, 2003 20:41
Bydliště: TN - NMnV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

ale to mas to iste ako ked sa opytas slovaka ci bol v tatrach na dovolenke, vatsina nie ale v chorvatsku samozrejme uz boli.

a pritom tatry su tak krasne, lae zasa na druhej strane je pravda ze to vyjde tak isto draho ako ked idete na dovolenku do zahranicia co je skoda :-(

Ja osobne som este na dovolenke v zahranici nebol, a nie ze by ma zto tam nelakalo ale radsej pojdem na dovolenku niekam na slovensko.
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Reklama
 

Uživatelský avatar
mipo
Příspěvky: 1507
Registrován: úte kvě 10, 2005 18:47
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

eMKa Slovensko píše:a pritom tatry su tak krasne, lae zasa na druhej strane je pravda ze to vyjde tak isto draho ako ked idete na dovolenku do zahranicia co je skoda :-(
Akurát minulý víkend som sa bavil so známim, čo bol v Tatrách na pár dní a hovoril, že platil na deň parkovné 160SK. Po tejto info ma skoro vykotilo.
Uživatelský avatar
Kessler
Příspěvky: 1676
Registrován: úte lis 08, 2005 10:43
Bydliště: Brno-střed Československo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Proto jsem radši jel do Belanských Tater...je to trochu bokem, ceny příznivé, příroda nádherná, kopce sakra vysoké a kořalka za 15 SK...co víc si přát...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Uživatelský avatar
Blue Lanos
Příspěvky: 4033
Registrován: pát srp 29, 2003 17:10
Bydliště: NMnV

Příspěvek od Blue Lanos »

Najlepsia vyhoda tohto parkovania je, ze Vam poveda ze to plati na 1 den po vsetkych parkoviskach v Tatrach :lol: ako keby ste mali este chut po celodennej ture sa prevazat po tatranskych parkoviskach :D
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Uživatelský avatar
LIFELIKE
Příspěvky: 747
Registrován: čtv srp 11, 2005 07:57
Bydliště: TRNAVA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LIFELIKE »

mipo píše:Akurát minulý víkend som sa bavil so známim, čo bol v Tatrách na pár dní a hovoril, že platil na deň parkovné 160SK. Po tejto info ma skoro vykotilo.
Ja som si raz so synom počas dovolenky v Slovenskom raji urobila jedeň deň výlet do Vysokých Tatier. Auto sme si nechali v Poprade na parkovisku pri Bille (hned vedľa stanice) a po Tatrach sme sa vozili elektrickami. Super.... presli sme vsetko, co sme si naplanovali a este sa aj povozili... Pri srdci nás ešte mohlo hriať, že sme sa zachovali dokonca aj ekologicky :).
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Příspěvek od ppp »

Ved na take nieco postavili zachytne parkoviska pridolnom smogovci, len neviem ci prisla textilka alebo preco sa pozabudlo aj na nejaky odvoz dalej do tatier. A dnes na nich hnije kalamitne drevo.
Uživatelský avatar
Oněgin
Příspěvky: 358
Registrován: čtv úno 09, 2006 16:41
Bydliště: Kroměříž

Příspěvek od Oněgin »

Malá odbočka k Tatrám - byli jsme tam jako čeští záložáci jedni z prvních, kteří pomáhali kalamitu likvidovat a mj. jsme udělali více práce než celá slovenská armáda. Kluci záklaďáci, když seskákali z korby, tak řekli, že tam nejsou dobrovolně a zmizeli do hospod. Hodně našich kluků to pěkně nas.alo. Stejně tak lidi, kteří chodili na hřbitov a říkali nám, ať vypneme pily, že se chtějí pomodlit za dědečka, nebo se nás ptali, proč ty větve nepálíme až za plotem, že bychom měli dodržovat pietu. Chvílemi zůstával rozum stát. Podobná situace byla ale v Praze r. 2002, kdy záklaďáci z Moravy makali jak diví a domorodci na ně čuměli s cigárkem v hubě. :shock:
Naposledy upravil(a) Oněgin dne pon črc 24, 2006 21:51, celkem upraveno 1 x.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Uživatelský avatar
voyo
Příspěvky: 181
Registrován: stř říj 29, 2003 14:10
Bydliště: BA
Kontaktovat uživatele:

este k rozdeleniu

Příspěvek od voyo »

Co ma zaraza je, ze minuly rok v lete bola moja polovicka pracovat v Cechach a v jednom nemenovanom podniku v Horoviciach pri Beroune jej na personalnom polozili otazku - a je uz SR v EU?
Toto je podla mna vrchol arogancie - tak zahladeny do seba :) Je mi vas niekedy luto :)

Mne sa paci, ze sme sa rozdelili, aj ked mam vela kamaratov z Ciech(Moravy) s ktorymi si rozumiem niekedy viac ako zo Slovakom ;)

Niektoré vyskumy genetickej geografie potvrdzuju, ze Nori a Slovaci su geneticky blizsie ako Dani a Nori. Alebo, Slovaci v sebe nosia viac ugrofinskych genov ako Madari. A Slovaci nie su geneticky tak blizki Cechom, ako napriklad Bielorusom a Poliakom
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
Uživatelský avatar
Oněgin
Příspěvky: 358
Registrován: čtv úno 09, 2006 16:41
Bydliště: Kroměříž

Příspěvek od Oněgin »

Oba národy mají naprosto rozdílnou mentalitu.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Vít, Jiří
Příspěvky: 756
Registrován: ned bře 21, 2004 08:32
Bydliště: Roždalovice 380

Příspěvek od Vít, Jiří »

ALE BYLO NÁM SPOLU HEZKY CO :lol: :lol:
ŘEZNÍK
Uživatelský avatar
Vazoun
Příspěvky: 3622
Registrován: sob dub 22, 2006 11:27
Bydliště: Dolní Poustevna Vilémovská 381
Kontaktovat uživatele:

Mezilidské vztahy jsou v tahu

Příspěvek od Vazoun »

Mnoho Čechů či Češek kteří se na Slovensko přiženili nebo se tam oženili,
nejsou toho jistého názoru jako má - " voyo " nemusí to zrovna být ten
správný názor na skutečnost :!: Ale jinak se přikláním k názoru " Řezníka "
bylo nám spolu dobře :?: asi jak komu,že " voyo " :lol: :( :lol:
Zdravím všechny na pokecu - " Vazoun "


------------------------
Člen MATIZ clubu - inv.čís. 20 :P
Uživatelský avatar
mil
Příspěvky: 153
Registrován: pon črc 24, 2006 16:47
Bydliště: Vrbove

Příspěvek od mil »

Náhodou som tu natrafil na túto tému a nedá mi, aby som si neuľavil na duši. Nikdy nezabudnem ako som sa musel bezmocne prizerať deleniu aj tak maličkej republiky. V nej žili 2 národy veľmi-veľmi podobné a blízke. A zrazu z nejakých smradľavých dier vyliezlo zopár (alebo viac ako zopár) dementných magorov s veľkými papuľami a mocenskými ambíciami, ktorí si povedali, že teraz prišiel ich čas. Začali vyvádzať ako zmyslov zbavení a vyvádzajú dodnes. Sú to nechutní mutanti, ktorých vedie len ich koristnícky reflex. Sú na tomto svete len na to, aby škodili a ruvali sa o majetky. Je to na zvracanie. Prepáčte mi, že som sa nechal uniesť.
Oldřich Novák
Příspěvky: 33
Registrován: ned led 29, 2006 10:28
Bydliště: Karviná

Příspěvek od Oldřich Novák »

mil ,naprosto stebou souhlasím,je to i múj nazor
Damek
Příspěvky: 876
Registrován: pát srp 06, 2004 15:31

Příspěvek od Damek »

Musím aj ja pridať pár postrehov: nemyslím si, že Češi sú menší nacionalisti. Vzhľadom na to, že študujem v Čechách a nikdy som ich nepočul napr. premýšlať o inej medaile ako o zlatej!Zato otázku, kedy Slovesko vstúpi do EU som počul nespočetne krát.
Ale k rozdeleniu. Osobne si myslím, že sme sa deliť nemali, pretože Českoslovesko ako zvučný štát mohol byť prijatý do EU samostatne oveĺa skôr ako ostatné a mohli sme z toho poriadne vyťažiť, pretože po prijatí 10 štátov EU na nejaké veľké dotácie nemá financie
Čo sa týka sporov, nikto nemôže popierať, že centralistická vláda nebola úplne fér. Ako občan Bratislavy som mal moźnosť pozorovať boom, ktorý nastal po tom, čo nebola v poradovníku hlboko za Prahou.
A poľnohospodárstvo nebolo doménou Slovenska pretože sme to chceli, ale preto, že okrem ťažkého priemyslu bolo všetko sústredené v Čechách.
A preto sa objavovali hlasi proti spojenectvu. Táto situácia napokon spôsobovala problémy aj po rozdelení až do dnešnej doby.
A zo samotného aktu rozdelenia ma trocha mrzia veci ako vlajka, ktorú si Čechy nechali aj napriek dohodám a tomu, že modrá v nej značila Slovensko


Myslím si, že sme mali zostať spolu, no namiesto federácie sa pretvoriť na konfederáciu, čiže spoločné meno a diplomaciu a samostatné spravovanie. Tak by sme mali výhody samostatnosti aj Českosloveska v jednom. Žiaľ nebola politická voľa

:cry:
Odpovědět

Zpět na „POKEC“