No chlapi
Ja vam odporucam skontrolovat komplet bzdy a čapy ramien. Popripade zistit ci spojka je v pohode alebo potrebuje vymenit. A este drobnost, asi by bolo vhodne vymenit aj olej v prevodovke. Pretoze ak si poriadne pozriete aspon prirucku k autu tak zistite že podla nej by prevodovka mala mat meneny olej cca po 70 000km pri sťaženej prevádzke auta.
Podľa priručky je sťažená prevádzka v kopcovitom teréne a poprípade pri používaní ťažného. Slovensko a Česko prakticky bez kopca nie je a nepoznam motoristu ktorý by sem tam nepretažil svojho tátoša.
Tolko rada odo mna, mam najzdene 106 000km a brz.kotúče už boli na hranici tak som vymenil a brzdi ako nove. A ja pokial auto nema brzdy v poriadku nedam pokoja kym ich neopravim.
[color=#BF0040]Lanos 1,5 červená. sedan[/color]
Spotreba mesto 8.5 - 9l/100km ,kombinovana 7,5l/100km, mimo mesto 7,0l/100km, K/N filter, Stav tacho.196 000 km
Pozrel by som brzdove kotuce (ja uz mam menene), spojka ci uz nie je osuchana. Rozvody uz asi maju tiez najlepsi vek za sebou. Olej v prevodovke by som nemenil (moj bol pri kontrole uplne cisty, mal taku prijemnu ruzovofialovu farbu). Skontrolovat a pripadne vymenit brzdovu kvapalinu, to iste chladiaca kvapalina (podla veku). Pozri si na vzuchove hadicky v motore, ci nie su popraskane. Ja uz som nemal hadam jednu, ktora by nebola popraskana, nasiel som aj take, co uz mali diery. Tak som vsetky vymenil - staci kupit dve hadicky na pumpu na bicykel, dat dolu to platno zvrchu, nastrihat a nasunut, pripadne upevnit stahovacimi plastovymi paskami (vdaka za radu JRD-mu, stalo to dokopy 20 Skk a 20 minut roboty na parkovisku). Po ich vymene sa mi subjektivne zda, ze trochu ozil a menej papa. Dalej pozri na klinove remene, ci nie su zrele na vymenu.
Drobnosti ako olej, sviecky a kabelaz zapalovania ani nespominam .
Viac ma zatial nenapada ...
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black