Tak ten manuál mám taky z Nexia clubu, a jeho cenu si už ani nepamatuji nebyla velká, ale vím, že cena servisního manuálu začíná na 2tis. Kč. Tak jenom můžene děkovat Pepemu, že těch XXX stránek dal oskenovat nebo ofotit a vůbec, sehnal originál. V podstatě šlo o zaplacení nákladů, aby to pro nás vůbec mohl zhotovit. Uvědomte si prosím co je trh, zisk - náklady. A pokud je mi známo, tak se mu víceméně vrátili náklady.
Ale jinak pokud někdo získal softvér na Nexii, mám na mysli oprávárenskou diagnostiku a nahrál ho do počítače, vyrobil přípojku na notebook, jako že sleduji tyto stránky pak jsem ochoten mu za to zaplatit. A v tomto případě musím počítat, že originál je za 40 až 50tisíc Kč. Kdyby komplet například prodal za 1tis. Kč. To je cena jedneho tankování. Tak je to pro mě kauf. A nebudu přemýšlet o tom, že na tom v tomto případě mohl vydělat při 50 odběratelích například 50tisíc Kč. Nechávám stranou právní stránku věci. V tomto případě riskují obě strany. Kopírování softvéru. Jenom na závěr pokud někdo dělá něco pro druhé a stojí ho to peníze, máme mu to vrátit a hlavně ve své hlouposti zkuste počítat a méně závidět. Jinak se mějte serpico