Svieti kontrolka motora
Moderátor: Blue Lanos
Svieti kontrolka motora
Esperaci, potrebujem poradiť. V poslednom čase sa mi za jazdy rozsvieti kontrolka motora. Keď pridam plyn, tak za chviľu zhasne. Ale keď za jazdy znižim otáčky tak sa rozsvieti znovu. A keď pribrzdim, tak mi motor zdochne úplne. Kde mám začať a čo skontrolovať?
- Reklama
Re: Svieti kontrolka motora
Zacni u lambda sondy, resp. u diagnostikyKiko píše:Esperaci, potrebujem poradiť. V poslednom čase sa mi za jazdy rozsvieti kontrolka motora. Keď pridam plyn, tak za chviľu zhasne. Ale keď za jazdy znižim otáčky tak sa rozsvieti znovu. A keď pribrzdim, tak mi motor zdochne úplne. Kde mám začať a čo skontrolovať?
U espera funguje taka nejaka "samodiagnostika" - prepoja sa dva piny v diag. konektore, zapne sa kluc a kontrolka motora potom vyblika dvojciferny kod zavady podla ktoreho sa da z tabulky kodov zistit zavada zapisana v RJ.
Niekde mam presny navod aj s popisom, ak bude zaujem, mozem to pohladat. Inak skusal som to na mojej 1,5-ke a fungovalo to. Niekde na nete som nasiel aj diag. program, ktory funguje, ale len vypisuje aktualne hodnoty po nastartovani (napatie na lambde, otacky, rychlost...)
Niekde mam presny navod aj s popisom, ak bude zaujem, mozem to pohladat. Inak skusal som to na mojej 1,5-ke a fungovalo to. Niekde na nete som nasiel aj diag. program, ktory funguje, ale len vypisuje aktualne hodnoty po nastartovani (napatie na lambde, otacky, rychlost...)
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
Normalne zbehni do servisu, minule som za to v Nr platil 150,- .
To nie je samodiagnostika, to je normalny diagnosticky rezim, v servise maju iba scaner (resp. citacku tych kodov)
Funguje to tak ze pripojis diodu s odporom na 2 kontakty, potom nieco skratnes a zacne vyblikovat.
Na zaciatku je start kod (napr. 11) a ked blikne myslim 12 to je koniec vypisu ... Medzi tym su zavady, ale pozor, su zavady ktore sa nemusia ulozit do registra zavad a treba ich vystriehnut ked sa stanu a to je horsie...
Myslim, ale nie som si isty, ze je to v polskom manuale (tie kody) . A cital som to na ceskej stranke opel, myslim astra... Treba hladat... Good luck
To nie je samodiagnostika, to je normalny diagnosticky rezim, v servise maju iba scaner (resp. citacku tych kodov)
Funguje to tak ze pripojis diodu s odporom na 2 kontakty, potom nieco skratnes a zacne vyblikovat.
Na zaciatku je start kod (napr. 11) a ked blikne myslim 12 to je koniec vypisu ... Medzi tym su zavady, ale pozor, su zavady ktore sa nemusia ulozit do registra zavad a treba ich vystriehnut ked sa stanu a to je horsie...
Myslim, ale nie som si isty, ze je to v polskom manuale (tie kody) . A cital som to na ceskej stranke opel, myslim astra... Treba hladat... Good luck
Dorý nápad, ale....morzeouku si už nepamätampeter NR píše:U espera funguje taka nejaka "samodiagnostika" - prepoja sa dva piny v diag. konektore, zapne sa kluc a kontrolka motora potom vyblika dvojciferny kod zavady podla ktoreho sa da z tabulky kodov zistit zavada zapisana v RJ.
jo bohuzel pro stopro jistotu doporucuji servis.ale ta lambda by to mohla byt.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Chevrolet lacetti 1,4 - stale clenem klubu
BMW E36 cabrio 2,0 i pro ten super pocit nahore bez😀
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Chevrolet lacetti 1,4 - stale clenem klubu
BMW E36 cabrio 2,0 i pro ten super pocit nahore bez😀
Mne sa to tiež stávalo a potom akoby uťal
Pred nedávnom som bol na diagnostike a Lambda je mŕtva
Vysvetľujem si to, že kontrolka prestala svietiť práve pre to
Ale rozsvecovala sa zrejme pre zlý tech. stav...
Mám posrané tlaky a vysokú (naozaj) spotrebu, ale oleja
Riešiť to budem, keď splaším nejaké chechtáky
Pred nedávnom som bol na diagnostike a Lambda je mŕtva
Vysvetľujem si to, že kontrolka prestala svietiť práve pre to
Ale rozsvecovala sa zrejme pre zlý tech. stav...
Mám posrané tlaky a vysokú (naozaj) spotrebu, ale oleja
Riešiť to budem, keď splaším nejaké chechtáky
Len pre zaujimavost...
http://www.kadett.cz/technika/pametzavad.htm
http://www.kadett.cz/technika/smes.htm
http://www.kadett.cz/technika/pametzavad.htm
http://www.kadett.cz/technika/smes.htm
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
Kde v Espere je ten ALDL konektor?
Podľa hore uvedených info som nemusel odmontovávať
riadiacu jednotku ABS pri hľadaní poruchy, tak v budúcnosti
by som radšej išiel touto cestou.
Napísať presne kde je a ako sa ku nemu dostanem.
Podľa hore uvedených info som nemusel odmontovávať
riadiacu jednotku ABS pri hľadaní poruchy, tak v budúcnosti
by som radšej išiel touto cestou.
Napísať presne kde je a ako sa ku nemu dostanem.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.