JRD .. píše:Dakujem Rebrovi a Firemanovi...
ze sa bavia k teemeee...
taqze Pneu su uz objednanee..taq som zvedavii ze jak dopadnem..
Co ti viac napiseme o zimakoch? Kazdy tu jazdi na inych a i keby jazdili na rovnakych, kazdy jazdi v inych podmienkach. Takze jedna guma sa osvedci v meste a okoli, na rovine a dalsia ma lepsi zaber na cerstvom snehu, ale je hlucna a rychlo sa opotrebuva....
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory POWERED by JRD McLAREN
Ked som mal letne Pirelli, chlapik v pneuservise hovoril ze su nejake tvrde. Som mu velmi neveril, kym som neurobil v dazdi s Nexiou hodiny, nastastie sa nic nestalo. Tak si myslim, ze kedze su v Taliansku vyssie teploty ako u nas, pouzivaju asi tvrdsie zmesy, takze v nasich podmienkach to nie je idealne. Co tak zimne Matadory? Maju slusny dezen, su so silikou, uvadzajú dobre vysledky, su pre nase klimaticke pasmo - za tu cenu by mohli byt slusne.
miki33 píše:Ked som mal letne Pirelli, chlapik v pneuservise hovoril ze su nejake tvrde. Som mu velmi neveril, kym som neurobil v dazdi s Nexiou hodiny, nastastie sa nic nestalo. Tak si myslim, ze kedze su v Taliansku vyssie teploty ako u nas, pouzivaju asi tvrdsie zmesy, takze v nasich podmienkach to nie je idealne. Co tak zimne Matadory? Maju slusny dezen, su so silikou, uvadzajú dobre vysledky, su pre nase klimaticke pasmo - za tu cenu by mohli byt slusne.
Podle testu Pirelli, ktere jsem cetl, jsou hrozne velke rozdily mezi ruznymi modely. Nektere jsou dobre, nektere, kdyz se to rekne slusne, nic moc.
Jezdl jsem na Nexii pouze na Pirelli (letní P5000 Drago) a jezdilo to jak po kolejích na suchu i na vodě.
Ty zimní nevypadaj špatně, záleží jak se budou chovat třeba na suchu při -20 st.C.
Test je hezká věc, ale to jsou spíš laboratorní podmínky.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Matador není nic jiného a nikdy nebyl, než kopie Barumu. Barum, co dokázal už jak tak stavět, tak letní pneu. Všechno co z Barumu a Matadoru vyjelo na zimu stálo za kopanec do levého kotníku. A i když mají (dnes hrozně populární) technologii silica+ tak stejně i obyčejný základ od Michelinu, Avonu, Pireli.... bude lepší. Osobně mám Avony ale můj sen jsou Yokohamy, protože jezdím denně do práce a mezitím hory a chci jezdit bezpečně.
Jo a testy nejsou jen otázkou laboratoří, ale Avon testuje pneu na Alpských ledovcích. Jako jeden z mála výrobců, má ta to i povolení, přesto že to je něco jako národní park.