Tak jsem z legrace napsal do ABC tuning, což je firma, která pro ACH dělá chipy. Mno, riskli byste to s nima? já ne...
Můj dotaz:
> Vážení,
>
> na webu chevy.cz jsem se dozvěděl o možnosti chiptuningu ŘJ motoru
> Daewoo
> Matiz 0.8. Tato možnost mě zaujala a proto prosím o odpověď na níže
> uvedené otázky:
>
> Jak jste zjistili, že nárůst výkonu a točivého mementu je takový jako
> uvádíte (+14,3 / +13,1 %)? Jedná se o měření na brzdě, nebo o odhad? V
> případě, že se jedná o měření na brzdě, prosím o zaslání dvojice grafů
> (před a po).
>
> Jste schopni zajistit tento nárůst i u motoru r.v. 1998, tedy u motoru
> s
> mechanickým rozdělovačem, což znemožňuje upravovat předstih zážehu?
>
> Jakým způsobem je prováděna úprava u ŘJ motoru r.v. 1998? Upozorňuji,
> že
> nemá diagnostiku EOBD, ale ALDL. Jedná se o výměnu nebo přeprogramování
> EPROM?
>
> Máte připravenu pro daný motor jedinou verzi vstřikovacích map, nebo
> jste
> schopni ragovat na provedené mechanické úpravy v motoru (modifikace sání,
> hlavy, vaček, výfukových svodů) příp. provést modifikaci dle grafů z
> brzdy?
>
> Jak je řešen případ, kdy dosažené výsledky neodpovídají Vaši nabídce,
> tedy
> řekněme nárůsty špičky výkonu a točivého momentu pod 10% a větší výkyvy na
> křivkách průběhu výkonu a toč. momentu? Před i po úpravě hodlám navštívit
> brdzu.
>
> Děkuji za Váš čas, který věnujete mým dotazům.
> S pozdravem
> ing. Ondřej Šlachta
Po třech urgencích mi došla odpověď. Mno odpověď, řekněme šílené souvětí

. Přišlo z
abctuning@volny.cz, ačkoli mají vlastní doménu. Už to o něčem svědčí. Do textu si sem tam vlezu, abych zaprudil
Zdravim Vas pane,
nemám jméno? podepsal jsem se...
jelikoz jsem ted byla na zahranicnich upravach ve Francii je mozne ze mailu bylo spoustu a tak se to stratilo, nicmene me zadny jiny nez tento od Vas nedosel, ale i tak se omlouvam a posilam odpoved s max. vyteznosti k vasi spokojenosti a moznosti vyuziti nasi sluzby, u vaseho vozu je uprava mozna, jelikoz delame cipovani pro celou sit salonu mame s timto motorem velke zkusenosti, uprava spociva pouze ve vymene eprom jelikoz jeste nemate obd zasuvku kterou by se to dalo vse prehrat jak to delame u novych vozu, vse trva asi necelou hodinu a jelikoz na Vas vuz mame orig. softwer je naladen primo na tento typ vozu, je potreba je blokovacim kodem dle Vaseho VIN doupravit programem palivovou mapu v nastaveni softwer abz bylo vse naladeno primo na vas vuz a nenastal pak problem s zivotnosti
Tohle mě dostalo! Jak sakra souvisí VIN se vstřikovací mapou a životností motoru??
kdyz se tam pak nahraje neco univerzalniho co je spatne
Mňo, ony mapy z fabriky jsou taky univerzální pro všechny vyrobené kusy. Je to taky špatně?
a bez zaruky s nizsi zivotnosti, zde je vse zachovana a v norme,
Vše zachováno? Takže po chiptuningu mám stále stejné mapy?
na upravu poskytujeme zaruku ktera je 5. let a vztahuje se jak na motor tak RJ navic je po mesici bezplatna kontrola kdy se vse kontroluje aby to bylo bez zavad a s vasi maximalni spokojenosti, udaje jsou dle tovarniho a upraveneho neboli modifikovaneho programu prepoctene konstantou tudiz nejsou zmerene ale vuz po uprave jede skvele, spotreba o -0.5 litru. dolu v prumeru
No toš to su klidný
a akcni cena ktera plati do konce nasl. tydne je 8.900Kc, do vasi oblasti jezdi technici vzdy v patek a tak se da vse zrealizovat pokud mi to potvrdite, pokud by bylo vozu vice da se udelat sleva, jinak data jsou zalohovana takze na vase pozadani se vse da kdikoliv nahrat nazpet s navraceni castky za upravu, zatim dekuji a jsem s pratelskym pozdravem a pranim hezkeho a uspesneho dne to vse preje
Ing. Monika Mala - zakaznicke centrum
Ing. s takovouhle češtinou? Asi byla borka po cestě z Francie unavená
ABC Tuning CR, s.r.o.
www.abctuning.cz, .sk, .de, .at, .com
tel. gsm brana> +420 604 648 550