POCITAC

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

slava

Příspěvek od slava »

Mám stejný problém jak se tady popisuje. Jedu delší dobu stejnou rychlostí, ukazovalo mi to přes 120 km, tak se rozsvítí ta žlutá "potvora", sundám nohu z plynu a zhasne, po nějaké době se opět rozsvítí a tak se to opakuje.
viz v tématu https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... sc&start=0
Nexia 1,5 8V, 3D r. v. 95
Reklama

fisi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fisi »

mne sa to stava iba za mokra.sama nezhasne,pomoze vypnut motor a o malu chvilku nastartovat...na tu kontrolku su napojene myslim az styri veci...
slava

Příspěvek od slava »

u mě počasí nerozhodovalo, prostě delší jízda kolem 120
Nexia 1,5 8V, 3D r. v. 95
Granko

Příspěvek od Granko »

mna sa to stava uplne bezne, zvacsa, ked idem dlhsi usek (2-3 km :) na +- rovnakom plyne (LPG). staci na chvilu pustit nohu z plynu a ked znova pridam, tak zhasne. co sa deje s RJ ma az tak netrapi, jelikoz emulator lambdy som uz davnejsie vytopil, takze som ho vyhodil. rucny ventil namiesto serva som mal uz davnejsie, takze RJ v podstate uz nema velmi co ovplyvnovat, kedze vstreky su stale otvorene (alebo zavrete ? ako je to na LPG ? LPG ide uz primiesane do nasavaneho vzduchu, takze by mali byt zavrete, nie ?). takze ci svieti alebo nie, stale to ide rovnako... V postate som celu RJ degradoval na uroven favorita, uplne staci, ked iskria sviecky a IMHO by to islo aj bez RJ :)
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Granko: Tak vidím, že máme naprosto stejný problém nebo příznaky, jak chceš. Jen otázečku: Co má na starost ten emulátor lambdy? A kde ho najdu? Muzu sam zjistit v jakém je stavu?
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

cubafire píše:Granko: Tak vidím, že máme naprosto stejný problém nebo příznaky, jak chceš. Jen otázečku: Co má na starost ten emulátor lambdy? A kde ho najdu? Muzu sam zjistit v jakém je stavu?
to by som aj ja rad vedel. je to taka cierna krabicka s 5-kolikovym konektorom, mne ju dali hned vedla baterky. imho by to malo sledovat vystup z lambda sondy a servo-ventilom nastavovat bohatost zmesi + nejako oblbovat RJ (odstavit vstreky atd...). natiekla mi do nej voda a potom mi to svietilo stale, tak som to skusal odoxidovat, ale nepomohlo. nakoniec som zistil, ze to chodi, aj ked tam nie je, takze ju mam kdesi odlozenu :) a to rozsvecovanie neriesim.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Mně se ta kontrolka čas od času, obvykle když prší, taky rozsvítí. Ale stačí vypnout motor a znovu nastartovat a je po problému.
Jednou když se mi takhle za deště rozsvítila, tak jsem ihned jel s autem na scaner a světe div se, scaner nezjistil žádnou chybu!!!!
Takže je to asi mezi nebem a zemí :D

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

milosh

Příspěvek od milosh »

Hmm, me to ted taky zacalo obcas svitit, hlavne kdyz je zahraty motor a je jedno jestli prsi nebo je hezky. Vzdy kdyz uzjedu tak 20km, tak to zacne sviti, ale jaki psal Ivan, staci vypnout motor, nastartovat a je to v pohode. Ale zda se mi ze mi to ted co to obcas sviti zere vic benalu,myslite ze to muze byt tim? :roll:
kaso

Příspěvek od kaso »

V manualy sa pise o vyssej spotrebe ked svieti kontrolka a auto ide na nudzovy rezim :roll: Mne uz to dlho nezasvietilo ;) ;)
ex: Daewoo Nexia
now: BMW 7
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Myslím Kaso, že bys mohl sloužit GM jako reklama. Jestli teda platí ono známé : Stále bez poruchy. :lol: :lol: :lol:
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
kaso

Příspěvek od kaso »

cubafire píše:Myslím Kaso, že bys mohl sloužit GM jako reklama. Jestli teda platí ono známé : Stále bez poruchy. :lol: :lol: :lol:
Hej Hej :lol: STALE BEZ PORUCHY :lol: S autickom som velmi spokojny -i
fisi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fisi »

kua chlapi,sak mi im sluzime ako reklama fseci,ked jazdime na tych autach!!! ;) obcas idem pozriet na konto,ale ziadny prijem z reklamy... :x ozaj,existuje nejake porovnanie kvality starsich aut?ja fakt s tou mojou 16-ventilovou lady nemam problemy...teda az na tu kontrolku motora,co obcas na mna zmurkne,ale to beriem ako osobnu komunikaciu medzi nami :((
kaso

Příspěvek od kaso »

Dnes sa aj mne rozsvietila kontrolka asi na 5 sekund :lol: :lol: Hned zhasla :lol: Takze je to v poriadku ;) ;)
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

Nexia by měla jet na nouzový režim max. 130, má vyšší spotřebu. Jinak musím zaklepat, ale mě kontrolka svítí jen při otočení klíčkem a po nastartování zhasne, spíš mě serou nadzvihátka !!!
milosh

Příspěvek od milosh »

Kruger !!! píše:Nexia by měla jet na nouzový režim max. 130, má vyšší spotřebu. Jinak musím zaklepat, ale mě kontrolka svítí jen při otočení klíčkem a po nastartování zhasne, spíš mě serou nadzvihátka !!!
130km/h nebo 130km max? :D
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“