Záhadný cysoký odběr z baterie

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666

Odpovědět
franta3

Záhadný cysoký odběr z baterie

Příspěvek od franta3 »

Zdravím všechny.
Na mém Orlandu (benzín 1.8) se mi objevil problém s elektrikou.
Na první pohled odešla baterie. Ale ne, je to BOSCH, stará cca 2roky, když ji odpojím, lze ji nabít a drží. Ale když ji připojím (klíček mám v kapse), tak po cca 2sec stoupne odběr naprázdno na cca 17A, takže se orzy vybije.
V počátečním nabitém stavu lze auto i nastartovat a jezdit, žádné chybové hlášky jsem si nevšiml.
Začal jsem odpojovat pojistky - když vypojím F69 (senzor napětí baterie (5A)), tak odběr klesne na 0,18A, ale auto nejde nastartovat, takže to nebude ta pravá příčina. Dál jsem zatím nedošel.
Nevíte co s tím? Díky za každou radu.
Reklama

CamaLT2

Re: Záhadný cysoký odběr z baterie

Příspěvek od CamaLT2 »

Je pod F69 opravu jen ten senzor? Nemůže tam být ještě něco?

Začal bych asi tím nejlehčím - vizuálně bych taky zkontroloval kabely, může to někde zkratovat a hned po připojení tak spínat něco, co by nemělo.

Pak (pokud máš možnost) bych přeci jen zkusil na zkoušku prohodit baterku za jinou, vím, jsou to jen dva roky, ale náhoda je blbec a než bych se hrabal v něčem složitějším radši bych šel prostě po tom co se dá udělat za pět minut a skoro bez práce. :D

Pokud nic z tohohle, tak bych zkusil diagnostiku, mohlo by to být třeba nějaké pořád zapnuté relé, nebo obecně chyba nějaké jednotky, což by tam mohlo být vidět.
franta3

Re: Záhadný cysoký odběr z baterie

Příspěvek od franta3 »

Svěřil jsem to odborníkovi. Problém prý byl se zadním stěračem, ale i baterie se musela vyměnit.
Snad to bude OK.
Odpovědět

Zpět na „Orlando - Elektronika“