Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Krásné SUV od Chevroletu

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
jirka006
Příspěvky: 5
Registrován: sob dub 25, 2009 00:24

Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od jirka006 »

Ahoj všichni, přemýšlím o koupi Captivy, která se mi líbí (LT High, 2.0 VCDi), ale kamarádi mne zrazují. Je tu někdo, kdo by mi mohl popravdě říct, jaké má praktické zkušenosti po užívání delší dobu? Nějaké závady? Něco na co si dát pozor? Moc díky! J.
Reklama
 

Bullmastiff
Příspěvky: 112
Registrován: úte led 13, 2009 21:38
Bydliště: Praha - Východ

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od Bullmastiff »

Ahoj,
mám Captivu LT High 2.0 s automatem v 7mi místné verzi. Přebíral jsem ji v prosinci 2007 a zatím jsem nalítal cca 52000 km.
Shrnu-li dosavadní dojmy, tak jsem spokojenej.

Závady:
- zlobilo automatické zavírání okna - v servisu to řešili a snad již funguje OK, ale na 100% si nejsem jist. Po opravě se chybka 1-2 projevila
- vypadnul šroub zadního spojleru - to našli a opravili bez problémů (bylo jich tam dalších X => problém ani nehrozil)
- Občas stírá zadní stěrač nasucho - nějak tam není nebo nefunguje zpětný ventilek a tak to chvilku trvá

Co by se dalo vylepšit:
- zadní dveře je třeba zavírat švihem, ne vždy se dovřou
- tempomat by mohl být přesnější - někdy při návratu na původní rychlost ji někdy přešvihne. Jednou jsem zazanmenal, že si nerozumněl s převodovkou - pořát přeřazoval nahoru a dolů (při návratu na zvolenou rychlost)
- brzdy, po prudkém zabrždění trošku ovadnou, chce to pak větší sílu - zároveň v některých případech má auto překvapivě dlouhou brzdnou dráhu (z kopce a pod.) - může jít o subjektivní pocit
- motor - ten 2litr jde pěkně ale 3litr by neškodil :-)
- drobnosti v interiéru jako je osvětlení přední řady (Antara to má zapojeno líp, byť to typově vypadá stejně)
- rádio nejde zapnout bez zapnutí elektriky
- při zamykání neumí zavřít otevřená okna (pokud někdo zapomene)
- torzní tuhost karoserie - když člověk zaparkuje divočeji (např. jedno kolo nahoře), je to vidět následně na kufru - hůř se zavírá. Ale dělají to všechny osobáky (Captiva do těžšího terénu není - chybí rám podvozku)

Když to shrnu, problémy byly jen kosmetického rázu a pár drobností by bodlo. V zásadě je to na můj vkus solidn auto. Co se jízdních vlastností týče, porovnával jsem Captivu po stejné dráze se SantaFe a Captiva vyhrála.

Hodně štěstí při koupi
tarale
Příspěvky: 103
Registrován: pát led 16, 2009 20:35
Bydliště: Levoča

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od tarale »

Cawte aj ja ma Captivu 2.0 150koni a podla mna je to fajn solidne auto ako pisal predchodca zo zatvaranim zadneho kufra je problem treba fakt svihnut aby sa dobre zavrelainak si myslim ze je to fojn auto ja mam mechanicku prevodovku a zdaju sa mi ze idu tazsie radit rychlosti hlavne pri prudkom rozjazde z 1 na 2 stupen a este nieco ja mam vybavu ,, Sport,, kozene sedacky a viete si predstavit ako sa nanich cela rodinka sikame ked niesme priputany ale to asi v kazdom aute s kozenymi sedackami problem? no kupil som ju na silvestra a mal som problem s cuvacim senzorom dva krat mi ho robili prvykrat asi tri hodiny -nepomohlo druhykrat cely tyzden ale spravili tonakoniec takze asi tak vsetko ku Captive podla mna spravnavolba
jirka006 píše:Ahoj všichni, přemýšlím o koupi Captivy, která se mi líbí (LT High, 2.0 VCDi), ale kamarádi mne zrazují. Je tu někdo, kdo by mi mohl popravdě říct, jaké má praktické zkušenosti po užívání delší dobu? Nějaké závady? Něco na co si dát pozor? Moc díky! J.
naxkar
Příspěvky: 5
Registrován: čtv led 28, 2010 12:26

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od naxkar »

Ahoj,
mám Captivu LT medium 150k D. Najeto 30tis. Moje první SUV.
Trochu zhrnutí:

Vnitřní vybavení je trochu strohé, tvrdší sedačky, plasty korejské působí lacině vržou.
Ocenuju sklopení zadních sedaček do roviny, příjemná užitná plocha, dobré i na přespání.
Teď v zimě mám problém s topením, topí docela dobře v předu, v zadu nevím, je tam jeden výduch na podlaze asi nic moc, ale pach z motoru se vrací do kabiny. Pokud někdo tento problém řešil, dejte mi vědět. Rádio se často rozlaďuje, jinak repro soustava je dostatečná. Okna komplet v elektrice výborné. Za ty prachy interiér cocela ujde.
Motor je výborný, silný, zatím šlape úplně v pohodě. Daší výborná vlastnost je pohon čtyř kol,
v zimě naprostá pohoda a celkový vnitřní klid, že někde nezapadnete(mokrá tráva, bláto, sníh). Samožřejmě záleží na tom, kdo je za volantem ;) . Skvělá věc je výška podvozku, mám chatu v hůře přístupném terénu a cesta po polních cestách se dá i ve vyšší rychlosti. Hodně příjemné.
Stěrače jsem ihned měnil za stírátka Bosch. Další věc je servis. Pokud se Vám něco nezdá, přístup, ochota atd. tak raději kupte jinde. Servisuju na Kladně, nejdříve hodně slibů, a teď jsem dost zklamaný. Sám podnikám a s takovým arogantní přístupem bych dávno skončil. Přeju hodně stěstí. Jinak celkově dobré auto za dobrý peníz.
Karel
jirka006
Příspěvky: 5
Registrován: sob dub 25, 2009 00:24

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od jirka006 »

Tak jsem si jí nakonec koupil, po roce uvažování pro a proti... :-) Docela jsem na tom čekání vydělal. Modelový rok 2010 má novou přístrojovku (mnohem hezčí a modernější) a hlavně novou vestavnou navigaci s couvací kamerou (za příplatek 18.900,-, ale stojí to za to + prodjci na to dávají slevu). Hoši v Koreji se fakt zamysleli... dotykový displej je super (jen nereaguje pokud Vám auto celou noc stojí v -20C venku, ale pak se chytí). Vstup pro SD kartu, USB jsou taky super. Dokonce to přehrává DivX (ne za jízdy), takže fakt bomba. Couvací kamera je pak plusem sama o sobě, tak jendoduše zaparkovat snad ani nejde... na centimetr. Kam se hrabou pípáky. Jediné co mi chybí je vestavěné bluetooth handsfree, ale to pořešil parrot.
Zatím mám najeto nějakých 700 km, ale jsem moc spokojen. -i
Uživatelský avatar
Rolet
Příspěvky: 28
Registrován: čtv zář 15, 2011 18:16
Bydliště: Ba

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od Rolet »

Mám Captivu Sport Red, docela dobre sa mi s ňou jazdí, ale po nájdení tohoto fóra a prečítaní rôznych poznatkov, by som si ju už nekúpil, Ja totiž jazdím krátke úseky a hovoril som o tom aj s predajcom, on mi tvrdil, že nové dízle už sú tak dokonalé, že to nevadí, teda hlavne tie turbá.
No a o tom ako prebieha regenerácia DPF, tak to len zíram, ja stále čakám kedy mi zasvieti kontrolka a popritom podľa príznakov mi už niekoľko krát regenerácia bežala a niekoľko krát som ju prerušil lebo som nevedel že to je (zvýšený voľnobeh, chod ventilátora) :(
A to som sa konkrétne pýtal predajcu na regeneráciu DPF. Nemajú záujem, záujem je zisk.
jano444
Příspěvky: 6
Registrován: úte lis 12, 2013 09:40

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od jano444 »

Zdravim, mam dieselovy dvojliter 150 koni z roku 2006 (prva Captiva u nas v okrese). Do osmich rokov nebol s autom ziadny problem, iba castejsia vymena ziaroviek - stretavacie svetla. Nabehal som na nej za osem rokov 200.000 km. Dokonca brzdove kotuce vydrzali 190.000 km, ale servisak povedal, ze to este nezazil a asi to je stylom jazdy. Teraz ma 10 rokov a 265 tisic km a uz zacinam byt v servise dost casto :-), ale s tym som ratal, vsetky diely uz zacali byt dost opotrebovane. Po 250.000 bolo treba vymenit riadenie, zadne loziska, uz ma cakaju tlmice a aj zadne ramena, ktore uz su dost skorodovane. Ak kupujete novu Captivu, budete mat stastie na kus a mate setrny styl jazdy - dlhe cesty, rychla plynula jazda, tak si myslim, ze auto vydrzi tych 200.000 km pri pravidelnom servise bez nejakych oprav. Este stale sa neplanujem auta zbavit, splna moje poziadavky, tak uvidim kolko km z nej este vytlacim :-). Dufam, ze postupne zas opravim veci ktore sa opotrebovali pouzivanim a snad auto este chvilku vydrzi.
Petr_max
Příspěvky: 17
Registrován: pon črc 02, 2012 14:49

Re: Dlouhodobé zkušenosti s Captivou

Příspěvek od Petr_max »

Já mám benzín 2,4 z roku 2006. Stáří tedy 9 let, najeto zatím jen 76 000km.
Měnil jsem zhruba v 50 000 km jedno čidlo ABS.
Loni brzdové destičky vpředu i vzadu.
Letos to bylo dražší - ložiska obou zadních kol (začala hučet ze dne na den) a teď nedávno hydraulické ložisko ve spojce (necelých 10 tisíc kč i s prací v servisu).
Chevrolet Captiva 2,4 litru, DOHC, 16V, r.v.2006
Chevrolet Aveo 1,2 litru, SOHC, 8V, r.v.2006
Odpovědět

Zpět na „CAPTIVA“