Světlo v interiéru + ABS

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
izzy
Příspěvky: 4
Registrován: stř dub 27, 2011 20:03

Světlo v interiéru + ABS

Příspěvek od izzy »

Zdravím všechny :)

Mám s Lanosem dva problémy, ale shrnu to do jednoho tématu, ať tu nesviním fórum.

1. Světlo v interiéru
Už nějakou dobu mi nesvítí světlo v interiéru (nad hlavou). Žárovkou to není (zkoušel jsem prohazovat s žárovkou v kufru), pojistkou taky ne, protože světlo v kufru po otevření dveří normálně svítí (leda by to mělo různé pojistky, což by podle popisků na pojistkové skříňce nemělo mít). Takže pravděpodobně nějaký drát nebo něco. Má s tím někdo zkušenosti? Je nějaké místo, kde se třeba drát rád láme nebo něco takového? Není to životně důležitá věc, ale člověka to v noci štve, když si musí svítit mobilem, aby třeba něco našel na zemi :D

2. ABS
Poněkud důležitější závada je to, že mi nefunguje ABS. Když jsem auto koupil, tak ABS normálně fungovalo, párkrát jsem to zkoušel. Nicméně, od nějaké doby ABS nefunguje. Nevím přesně od kdy, asi někdy od loňského léta, kdy to člověk normálně nepozná. Nicméně začátkem loňské zimy jsem to zjistil, takže jsem celou zimu a vlastně až do teď jezdil bez ABS. Pídil jsem se po příčině a zjistil jsem, že mi v pojistkové skříni v motoru úplně chybí pojistka EF6 (podle toho diagramu, legenda zde, sice pro 2001 a já mám 99, ale snad to sedí). To by nebyl takový problém, zkusil bych dát novou, jenže navíc je nějak poškozený konektor, do kterého se pojistka strká - chybí tam jedna packa. Jak se to mohlo stát, to vážně netuším, nicméně mám takové podezření na servis, kam jsme dávali auto s tím, že se centrál chová podivně (náhodně se odemykaly dveře spolujezdce), což teda servis taky nespravil, takže odemykám všechny dveře zvlášť (ještěže jsou jen 3 :D).
Takže má otázka je asi taková: je možné tuto packu nějak nahradit, nebo se budu muset shánět po nové pojistkové skříni? Případně kde takovou skříň seženu, protože na googlu nic valného nenacházím, takže mě napadají tak leda vrakáče.

Díky za přečtení toho slohu a případné odpovědi :)
Reklama
 

Uživatelský avatar
martinak
Příspěvky: 76
Registrován: sob říj 23, 2010 10:02
Bydliště: Bystřec
Kontaktovat uživatele:

Re: Světlo v interiéru + ABS

Příspěvek od martinak »

zkus rozdelat svetlo, je tam prepinac a k nemu vedou 4 Draty tam by mohla byt zrada.....
M@rtinak
Daewoo Lanos 1.5 8v 63kw
1997
202000 km
litaky R15 195/50 Barum
Uživatelský avatar
trojan3000
Příspěvky: 22
Registrován: stř črc 17, 2013 09:18

Re: Světlo v interiéru + ABS

Příspěvek od trojan3000 »

k tomu svetlu...ved otvor dvere aby akoze malo svetlo stietit a premeraj ho so skusackou ci je v tych kabloch vobec prud a ak nieje vies kde je chyba... :-)
johns
Příspěvky: 184
Registrován: čtv srp 15, 2013 22:11
Bydliště: NMnV

Re: Světlo v interiéru + ABS

Příspěvek od johns »

To ked clovek nema aspon zakladne znalosti o elektrike nemal by sa do takych veci ani pustat. Nic v zlom, ale premerat jednoduchy obvod sa vyucuje aj na fyzike zakladnych skol. Nevysmievam sa, ale kto uz videl skrat autobaterie alebo dymiace auto na krajnici mi da za pravdu... Bud to zverit niekomu kto vie co s tym, alebo si po veceroch dat par lekcii zakladov elektriny a kupit si aspon autoskusacku ci zakladny multimeter a nejaku sadu poistiek na zaciatok :)
Daewoo Lanos 1,5 63kW 1998 HB-5Dv, 27U - uplne bez vybavy (bez kurvitok).
Odpovědět

Zpět na „LANOS“