Dneska ráno se mě pokoušela sestřelit jedna mladá holka s Renaultem 19 TXE (5D - 1989). Bohužel měla smůlu a její Renault skončí na vrakovisti. Mírná levotočivá zatáčka, přerušovaná čára, viditelnost na 3 km, nikde nic kolem. Jedu za ní, nic moc tak 80 km/h na 4 a v tý zatáčce jsem ji začal předjíždět. Kdy jsem byl vedle ní, čumák na úrovni řidiče, začla si zkracovat cestu přes zatáčku a přelezla přes čáru půlkou vozu. A nevšimla si že jí předjíždím. Snažil jsem se uhnout až na krajnici, brzdil jsem ---- málo. Ťukli jsme do sebe, já pravým předním kolem (odnesl to blatník, nárazník, značková puklice a možná geometrie nebo disk - cca 12-15 000 Kč), ona do mě levým zadním. Jenže se odrazila (ten Ford má 2 tuny), dostala smyk a před čumákem mi vlítla do protisměru do příkopu, kdybych nebrzdil doslova na krev tak jsem ji nabral ještě čumákem.
Jenže slítla cca 2 m do příkopu a přerazila dřevěnej sloup (auto na šrot - škoda cca 50 000 kč, resp totálka.) a skončila Tak 15 m od silnice.
NIKOMU SE NIC NESTALO - naštěstí. Těď čekám co na to správní orgány, maj na to měsíc. A celý dopoledne v pr*eli, než to hasiči ukliděj, odtahovka odveze a nehodovka vyšetří.
JEZDĚME BEZPEČNĚJI !!! Dobrý gumy, řízení a BRZDY jsou základ.