Re: TEMPOMAT
Ahojte ,
dorabal som tempomat , z buranej Leganzy - podla orig. schem k Leganze , ale nefunguje.
Odpojil som 10 pinovy konektor , ktory je na aktuatore tempomatu a postupne som "presvecoval" jednotlive kontakty 1 az 10. Vsetky su funkce. Jedine signal co ide o rychlosti na 10 kontakt som nevedel ako sa da skontrolovat.
Samostatne som odskusal aj motorcek , ktory vysuva a zasuva lanko , ten funguje.
Kde by mohol byt problem , kontakt 10 pre rychlost beriem podla schemy z konektoru C202 / kontak c 3 .
Cez tento kontakt ide aj signal pre ukazovatel rychlosti na budikoch , ten ukazuje dobre rychlost.
Netreba este cez riadiacu jednotku naprogramovat , ze je pripojeny tempomat ?
Pri zapnutom zapalovani a zapnutom - Cruise-Hlavny vypinac - su zive tieto kontaty - na aktuatore - c. 4 brzda,1 spojka, kontakt 3,9,ked potocim / Cruise /lewer schwitch / tak je raz aktivny kontakt 2 a raz kontakt 7.
Ked stlacim brzdu / kontakt 4 pre brzdu sa vypne a kontakt 8 pre brzdu sa zapne a zapnu sa aj brzdove svetla , ked stlacim spojku prerusi sa kontakt 1 pre spojku.
Dakujem
Dorobiť tempomat
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: Dorobiť tempomat
Ahojte.
Pisem aktualny stav s mojim tempomatom resp. info pre niekoho,kto by si chcel dorobit tempomat.
Ja som nemal ziadnu predprípravu, jedine tam bola ta konzola pod volantom , kde sa upevni aktuator tempomatu.
Z buranej Leganzi , ktora mala tempomat som demontoval plynový pedal - spolu s lankom - pre spojenie plyn. pedalu a aktuatora tempomatu,spojkovy pedal,spojkovy spinac,brzdovy spinac - ten je stvorzilovy , bez tempomatu je dvojzilovy , dalej packa , ktorym sa ovlada stierace,spinac - CRUISE - na prist. doske.
Nemal som ziadnu predpripravu na kabelaz. Podla origialnej schemy na Leganzu som poskladal elek. schemu. Vymenil som plynovy a spojkovy pedal a brzdovy spinac , zapojil spojkovy spinac , packu, hlavny spinac - Cruise, aktuator tempomatu pod volantom, prepojenie lankom aktuator s plynovým pedalom. Ale tempomat nefungoval. Nakoniec chyba bola v tom aktuatore co je pod volantom. V Carmaxe som objednal novy - za cca. 52 eur aj s postovným - teraz uz tempomat funguje.
Pisem aktualny stav s mojim tempomatom resp. info pre niekoho,kto by si chcel dorobit tempomat.
Ja som nemal ziadnu predprípravu, jedine tam bola ta konzola pod volantom , kde sa upevni aktuator tempomatu.
Z buranej Leganzi , ktora mala tempomat som demontoval plynový pedal - spolu s lankom - pre spojenie plyn. pedalu a aktuatora tempomatu,spojkovy pedal,spojkovy spinac,brzdovy spinac - ten je stvorzilovy , bez tempomatu je dvojzilovy , dalej packa , ktorym sa ovlada stierace,spinac - CRUISE - na prist. doske.
Nemal som ziadnu predpripravu na kabelaz. Podla origialnej schemy na Leganzu som poskladal elek. schemu. Vymenil som plynovy a spojkovy pedal a brzdovy spinac , zapojil spojkovy spinac , packu, hlavny spinac - Cruise, aktuator tempomatu pod volantom, prepojenie lankom aktuator s plynovým pedalom. Ale tempomat nefungoval. Nakoniec chyba bola v tom aktuatore co je pod volantom. V Carmaxe som objednal novy - za cca. 52 eur aj s postovným - teraz uz tempomat funguje.
a stálo to za to trápení ?? , já tempomat nemám , po dálnici jedu tak 3x ročně , tak mě ani nechybí 

Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
By si se divil,jak je to dobrá věc v obci.conpet píše:a stálo to za to trápení ?? , já tempomat nemám , po dálnici jedu tak 3x ročně , tak mě ani nechybí

Hyundai Tuscon 1.6 TGDi 20 years edition alias tučnák III
Kawasaki Versys 1000S pro zábavu
Peugeot Partner alias pešrot.
ex Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
ex BMW F 800 GS
ex Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://planickasystem.webnode.cz
ex BMW F 800 GS
No dobrá věc to je, ale i když ho mám, moc ho nepoužívám, ten elektromechanický na dálnici většinou furt ubírá a přidává a mě to vadí, připadá mi taky že spotřeba je větší... má to svou logiku když jedu s kopce občas trochu překročím rychlost, třeba po rovině jedu 130, s kopce 150 a kopec vyjedu třeba 120 a pak zas 130 a celou dobu s plynem nehnu tempomat z kopce ubere, v kopci tomu naloží a asi je tím i větší spotřeba...... jinak to houpání jde omezit tím, že třeba rozjedu auto na 140 zapnu tempomat a rychlost pak snížím páčkou na 130 a pak to je výrazně lepší.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Richarde vyměn si brzdovej spínač a budeš mít klid,mě taky cukala,pak přestal tempomat fungovat. Vyměnil jsem brzdový spínač a bylo po cukání. Hlavně pokud tam máš 130,tak to přidává a ubírá,aby to drželo pořad 130. 

Hyundai Tuscon 1.6 TGDi 20 years edition alias tučnák III
ex BMW F 800 GS
ex BMW F 800 GS