Závady

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Luking
Příspěvky: 29
Registrován: ned čer 26, 2011 20:08

Re: Chevrolet Cruze 5dv. hatchback

Příspěvek od Luking »

murda píše:Chevrolet Cruze 5dv. hatchback. Koupil jsem nový vůz Chevrolet Cruze hatchback. Mám najeto cca 500 Km. Po ujetí cca 150 Km se mi začalo od někud z přední části vozu (méžná nápravy) ozývat velice nepříjemné a rušivé klepání a to při přejezdu kdejaké nerovnosti. Stačí třeba když je na silnici asfaltová záplata s jedním centimetrem rozdílu navýšení od vozovky. Po přejetí takového místa se klepání - bouchání okamžitě ozve. To nemluvím o dálnici Praha - Brno kde vzhledem ke stavu povrchu je jízda s tímto vozem katastrofa. Vzhledem ke stavu našich silnic se tento nepříjemný zvuk ozývá téměř stále. V jednom z autorizovných servisů kam jsem zajel, zvedli auto na hever, rukama zatahali za nápravu, vyzkoušeli vůli kol, poklepali na výfuk a závěr byl takový, že tam žádné vůle nejsou a tudíž to je v pořádku. Nadalo mi to a asi po týdnu jsem zajel v praze znovu do autorizovaného servisu, tam pro změnu se neobtěžovali ani auto zvednout na hever. Udělali pouze zkušební jízdu, samozřejmě se opět ozvalo rušivé klepání a po ukončení této jízdy mi bylo řečeno, tento jev je u těchto korejců běžný. Pokud mám s tímto jevem problém, neměl jsem si prý korejce kupovat a měl jsem jít do dražšího auta které to určitě dělat nebude. Dále mi řekli, že pokud chci dát auto skrze tuto závadu do servisu, musím počítat s tím, že mi do servisní knížky zapíšou, že nebyla shledána žádná závada. pokud Vás to rozčiluje, pusťte si hlasitějš rádio. Je toto normální stav? Mám totiž ještě jednu důležitou věc a tou je skutečnost, že ve stejný den jsme u prodejce koupili dva tyto vozy naprosto totožné 1,6 LT+. Musím říci, že u druhého vozu se tato chyba neprojevuje a vůz je naprosto bezvadný a zatím bez chyb. Má nejto obdobně cca 500 Km. K dyž jsem v onom servisu kde mi poradili koupit si dražší auto tuto skutečnost řekl, odpověď zněla / každé auto vyrobené v Korei je unikát / Jeden závady má a druhý třeba ne. Tím vše skončilo. Taková je moje zkušenost s autorizovaným servisem. Samozřejmě závadu budu řešit dál. Chtěl bych se zeptat, zda se obdobná závada někumu na voze projevila a zda byla zjištěna příčina závady. Dále se chci zeptat jaké máte zkušenosti s autorizovaným servisem Chevrolet. Díky za radu, a názor.

Měl jsem podobný problém , jemné klepání na přední pravé straně . Pomohla až na konec výměna tlumiče .
Reklama
 

murda
Příspěvky: 20
Registrován: pon pro 05, 2011 13:09

Re: Závady

Příspěvek od murda »

Děkuji za radu. Měl jsem nyní auto v autorizovaném servisu kde se mě ujali. Nezjistili však žádnou závadu. Vše prověřili odzkoušeli a nic. Nevím zda dělali test tlumičů. Auto jsem si vyzvednul a budu s ním jezdit dál a uvidím co se bude dít. Pokud bude závada i nadále se projevovat, dám auto opět do servisu. Auta jsou zboží jako každé jiné. To znamená, že jsem schopen to dotáhnout až na výměnu za nový vůz nebo vrácení vozu a jít do jiné značky ( i když to bych nerad, auto se mi líbí a jezdí se mi s ním dobře ). Vadné auto ale nechci.
Luking
Příspěvky: 29
Registrován: ned čer 26, 2011 20:08

Re: Závady

Příspěvek od Luking »

ano já jsem taky všechno zkoušel , měl jsem dokonce celý předek odstrojený ,i na stk to zkoušeli a nic nenašli , nakonec jsem měnil brzdy a jine věci a nic až na konec ten tlumič.
pekrtek
Příspěvky: 741
Registrován: úte bře 02, 2004 18:34

Re: Závady

Příspěvek od pekrtek »

Nevím, jaká je konstrukce brzd u Cruze, ale obdobný zvuk jako poslouchám nyní jsem měl i u Lacetti. Je to jako když se sypou brambory. Když je auto naložené, tak je klid. U Lacetti mi Palikx promazal brzdiče a přestalo to.
Kjub
Příspěvky: 1975
Registrován: ned kvě 16, 2010 16:50

Re: Závady

Příspěvek od Kjub »

A inak ked mi opravili volant, mi vymenilli aj nejaku palivovu hadicku, lebo akurat zacali rozosielat na to zvolavacku. Je to na diesle 2010.
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Luking
Příspěvky: 29
Registrován: ned čer 26, 2011 20:08

Re: Závady

Příspěvek od Luking »

Kjub píše:A inak ked mi opravili volant, mi vymenilli aj nejaku palivovu hadicku, lebo akurat zacali rozosielat na to zvolavacku. Je to na diesle 2010.
Ano na palivovou hadičku je svolávačka , ale ne na všechny pouze určité vin kody
Uživatelský avatar
Polgari
Příspěvky: 276
Registrován: stř črc 13, 2011 18:34
Bydliště: Dobšiná
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady

Příspěvek od Polgari »

ja som 2011 ... takze ja som v suchu asi :D
Nový lama majiteľ Cruze 2.0 VCDI 163k BLACK
Kjub
Příspěvky: 1975
Registrován: ned kvě 16, 2010 16:50

Re: Závady

Příspěvek od Kjub »

Nemachruj nemachruj! :D
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Uživatelský avatar
ladinek
Příspěvky: 6582
Registrován: úte srp 04, 2009 19:49
Bydliště: Brno

Re: Závady

Příspěvek od ladinek »

to klepání dělá i Aveo,už od novoty,předek hodně a zadek taky,přesně jako když se sypou brambory,ale nezdravě ten zvuk nevypadá,je to daný asi konstrukcí náprav,ono konstrukce Cruze se od Avea asi moc lišit nebude :D za ty prachy -i
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke

[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
murda
Příspěvky: 20
Registrován: pon pro 05, 2011 13:09

Re: Závady

Příspěvek od murda »

Chápal bych to, kdyby to dělal každý vůz Cruze. Máme doma ale dva naprosto stejné vozy Cruze Hatchback, oba najeto cca 800 Km a dělá to pouze jeden vůz u druhého se tato závada neprojevuje.
Je to ano, přesně zvuk jako když se sypou brambory. Převážně se to ozývá od pravého předního kola. Od levého jen minimálně / skoro vůbec /.
V současné době je onen zvuk již skoro stále i při jízdě více méně po rovině. Kdy se neozývá je už jen vyjímkou. Nemyslím si že by to bylo dáno konstrukcí. Možná tam jsou třeba i nevhodné tlumiče, Pak by to byla výrobní chyba. Nevím. Rozhodně tento zvuk je něco na víc co tam nepatří. Jezdil jsem i s levnějšíma autama, ale takové zvuky si nepamatuji, že by za jízdy vydávaly.
Rozhodně poslouchat každou jízdu v podstatě dnes již nepřetržitě přesýpání brambor se mi nechce. Ve středu vezu auto do autorizovaného servisu. Pokud chyba nebude ostraněna, auto vrátím. Nedá se to opravdu poslouchat.
Ještě poznámku, zajel jsem si do jednoho autorizovaného servisu vozů Chevrolet a požádal jsem servisního technika, aby se s autem projel a řekl mi zda po poslechové stránce je vše v pořádku. Onen technik mi řekl, aniž bych jej na vadu upozornil, že ze předu vychází nějaký divný zvuk, nějaké klepání, které tam nepatří. V lednu proběhne test tohoto vozu Chevrolet Cruze Hatchback na Primě v Autosalonu. O závadě jsem již s nimi komunikoval. Tak jsem zvědav co zjistí a hlavně zda budou mít tentýž problém.
Kdyby vás něco napadlo napište sem své postřehy.
Uživatelský avatar
Scorpion.11
Příspěvky: 6265
Registrován: úte kvě 19, 2009 14:36
Bydliště: Městys Jedovnice

Re: Závady

Příspěvek od Scorpion.11 »

-i Je výhoda, když je člověk aspoň trochu nahluchlí, protože aspoň neslyší to co vy :lol:
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
murda
Příspěvky: 20
Registrován: pon pro 05, 2011 13:09

Re: Závady

Příspěvek od murda »

V mém případě by Vám asi ta nahluklost moc nepomohla.
Luking
Příspěvky: 29
Registrován: ned čer 26, 2011 20:08

Re: Závady

Příspěvek od Luking »

nápravy cruze od avea se líší , aveo má většinou problémy s horním uložením tlumičů , vrzáním náprav a klepaní či vůli v řízení ,, asi toho bude víc ale už si nepamatuji
Uživatelský avatar
honza72
Příspěvky: 554
Registrován: úte čer 23, 2009 11:31
Bydliště: Ostravsko

Re: Závady

Příspěvek od honza72 »

Ale no tak!!! Porovnávat Cruze s rámovou platformou delta II, s hliníkovými rameny, fluidními zadními silentbloky předních ramen, silentbloky rámu proti kastli, s obyčejným zavěšením starého Avea??? Vše v gumě a plechu??? Přímo v kastli???
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
murda
Příspěvky: 20
Registrován: pon pro 05, 2011 13:09

Re: Závady

Příspěvek od murda »

Mám dotaz na Honzu, vlastníte vůz Cruze? Já si stěžuji na duté bušení - klepání ( jako by jste přesýpal brambory z jednoho kýble do druhého při přejíždění i sebemenších nerovností ). Při přejezdu i těch nejdrobnějších nerovností se však zvláště od předních kol do interiéru přenáší nevýrazné, ale o to protivnější klapání z útrob vozu. Stále se ptám někoho, kdo tento vůz Cruze také vlastní ať je to limuzina nebo HB. Myslím si, že podvozky budou totožné, zda tento projev se projevuje i na jeho voze. Je to možná u těchto vozů naprosto běžné, nevím. Přeci jenom tyto vozy mají veskrze primitivní závěsy na obou nápravách, dále jsou zde poměrně malé a tvrdé silentbloky což možná může způsobovat taky tento problém.
Co se týká jízdních vlastností, jsem spokojený. S autem se mi jezdí opravdu dobře.
Ozvěte se majitelé vozů Cruze a po pravdě dejte vědět zda tento projev také vnímáte.
Díky předem za Vaše odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Technická sekce“