takže je to stejné jako u OrlandaMatsonic píše:A Captivy nejsou prakticky vubec

Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
takže je to stejné jako u OrlandaMatsonic píše:A Captivy nejsou prakticky vubec
To není Orlandem to je tím motorem, Orlando se vyrábí, stojí ale motorárna, která vyrábí dieselové motory tzn. restrikce v objednávání se týká jak Orlanda, Cruze tak Captivy s dieselem, stejně tak už najelo na linky nové MALIBU a také pouze s benzínovým 2.4 motorem.inza píše:takže je to stejné jako u OrlandaMatsonic píše:A Captivy nejsou prakticky vubec
dadif píše:dadif píše:dadif píše:Zajímavá informace ze stránek Svazu dovozců automobilů -
za měsíc červenec je Chevrolet Orlando v kategorii MPV sedmé nejprodávanější auto, dle statistiky od začátku roku se Orlando posunulo na 18. místo!
Vzhledem k tomu, že ve statistice figurují i mini-MPV (pětimístná) a velká MPV (Sharan, Multivan...), tak si myslím, že je to hodně dobrý.
Na druhou stranu už brzy nebudeme takovou raritou...![]()
První obrázek - prvních 10 míst statistiky za červenec,
druhý obrázek - statistika od začátku roku (prvních 10 míst + Orlando na 18. místě):
Odkaz na kompletní statistiky SDA - http://portal.sda-cia.cz/stat/
Tak tu máme výsledky prodejů za srpen - Orlando bylo v srpnu třetím nejprodávanějším MPV!!!![]()
Když se ale podíváte, že na prvním místě je Škoda Roomster a na druhým je Hyundai iX20, tak ze sedmimístných jsme za srpen první!
Od začátku roku si polepšilo na 14-15 příčku (o tu se dělí s Renaultem Trafic) - připomínám, ve statistice figurují jak malá (5ti místná MPV, tak velká MPV právě typu Trafic, Multivan atd.).
Nové výsledky prodejů za měsíc září v kategorii MPV:
- Orlando si oproti srpnu pohoršilo na 4. příčku (69 prodaných aut)
- od začátku roku si ale polepšilo už na 13. příčku a je nás Orlanďáků už celkem 464!
Mám pocit, že kdyby dodali všechna objednaná auta, tak by ten počet byl podstatně jiný, protože jsem poznal, že není z čeho moc vybírat, tak se musí dlouho čekat.dadif píše:Do prčic, teď jsem tady měl rozepsanou takovou stať a shodil jsem si to!![]()
Znovu už se mi to psát nechce!
Zkrátka - jasně, Orlanda se prodalo v říjnu víc, než v září, ale prodávali víc i jiní (MPV celkem - září 1579, říjen 1860), takže ve srovnání s "MPV" konkurencí, jde Orlando mírně dolů...
Jinak je na tom ale velmi dobře, zvlášť když se zaměříte (tak jako ve zmíněném článku) na "podkategorii" středních MPV - tam opravdu patří v prodejích na špici!
Začátkem prosince jsem byl služebně v Rusku a úplně jsem zapomněl na "tradiční" statistiku, takže tady je!dadif píše:...
Nová statististika za říjen:
Nějak nám to slábne...
- v říjnu si Orlando opět pohoršilo a dosáhlo "pouze" na 6. příčku (73 prodaných aut)
- od začátku roku 2011 se pořadí nezměnilo - 13. místo a celkem už nám v ČR jezdí minimálně 537 Orland
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |