lambda sonda
Moderátor: Blue Lanos
lambda sonda
Zdravim,
za jizdy me sviti check (lambda sonda).
Tak jsem se zacal pidit kde je. Tudiz se chci zeptat, jestli lambda sonda je na spodni strane toho stribrneho krytu motoru (s napisem HOT, u me spis barva rzi) primo do trubky vyfuku. Jo a je jedno dratova. Nevim proc ale u me ten dratek ma fialovou barvu (jedina barva v motoru krome cerne).
Zkousel jsem ji rozpojit, pak zapnout motor a najivne jsem si myslel, ze me zacne svitit check okamzite, ale nestalo se tak. Tak jsem ji zase zapojil.
Dik za rady a objasneni.
za jizdy me sviti check (lambda sonda).
Tak jsem se zacal pidit kde je. Tudiz se chci zeptat, jestli lambda sonda je na spodni strane toho stribrneho krytu motoru (s napisem HOT, u me spis barva rzi) primo do trubky vyfuku. Jo a je jedno dratova. Nevim proc ale u me ten dratek ma fialovou barvu (jedina barva v motoru krome cerne).
Zkousel jsem ji rozpojit, pak zapnout motor a najivne jsem si myslel, ze me zacne svitit check okamzite, ale nestalo se tak. Tak jsem ji zase zapojil.
Dik za rady a objasneni.
Leganza 1998 2.0L 16V (160 tis, motor 70 tis)
Fiat punto 1.0L 1999 (180 tis)
BMW E30 320i 1987 2.0L prodán
- Reklama
Re: lambda sonda
A hoj máš pravdu je to ona jednodrátová a další pol je kostra
ako si na to prišiel ,že to je tá sonda čo máš na nu kontrolku 

ako si na to prišiel ,že to je tá sonda čo máš na nu kontrolku
Tohle moc nechapu. Jestli se ptas jak jsem prisel na to, ze me zlobi lambda sonda tak tak, ze jsem ji vyblikal.
Jinak jak jsem sem psal,tak jsem si myslel, ze kdyz ji odpojim, tak jednotka pozna, ze tam netece zadnej proud a hned zacne hlasit check. Ale nehlasila tak nevim.
Huh to je souveti
Tohle moc nechapu. Jestli se ptas jak jsem prisel na to, ze me zlobi lambda sonda tak tak, ze jsem ji vyblikal.
Jinak jak jsem sem psal,tak jsem si myslel, ze kdyz ji odpojim, tak jednotka pozna, ze tam netece zadnej proud a hned zacne hlasit check. Ale nehlasila tak nevim.
Huh to je souveti

Myslel som či si bol na diagnostike no Ty si hu vyblikal to som nevedel
no ak vieš na sto percent ,že je zlá tak ju vymen ja som tiež menil alebo pozri k nej napájanie konektor prečisti a tak sonda nestojí moc vela,len ide dost tažko vyšrobovat musíš mat dobrý nástrčkový kluč 

Jasne diky, no zkusim to.
Jeste me rekni, kdyz ji teda rozpojim a zapnu motor je normalni ze check nezacne hned svitit?
Jeste me rekni, kdyz ji teda rozpojim a zapnu motor je normalni ze check nezacne hned svitit?
Jááák vyblikal ??? Napiš mě o to víc. Jinak RJ motoru bere signál z lambdy až po zahřátí motoru. Takže na studeným je jí úplně jedno jestli tam je zapojená nebo ne 

Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Neviem nakolko prerobili software u leganzy oproti esperu ale kedze obe maju jednovodicove lambdy tak asi velmi nie. Takze RJ kontroluje urovne napatia na lambde a podla toho usudi ci je lamba uz dostatocne zahriata. Podla teploty motora urcite nie. Dokonca aj ked je motor uz zahriaty, moze sa podla servisneho manualu stat ze lambda natolko ochladne, ze jej signal bude pre RJ nedoveryhodny a pojde chvilu podla inych cidiel az kym neusudi ze je signal z lambdy opat pouzitelny. Co sa tyka zahriatia lambdy, tak ta moze byt zahriata na prevadzkovu teplotu uz po par sekundach, zavisi to od mnoho veci. Ak to chcete vediet presne tak si sozente teplomer aspon do 800stC a metarje teplotu vyfukovych parohov, a budete mat aspon orientacnu predstavu ako rychlo sa zahreje lambda na prevadzkovu teplotu. Kedze lambda funguje na rovnakom principe ako katalyzator (katalyticky spaluje prebytocne uhlovodiky a kyslik z vyfukovych plynov) potrebuje aj podobnu teplotu na to aby fungovala, ale kedze je ofukovana priamo zeravymi spalinami a samotna aktivna cast je na keramickom blbinci tak sa ohreje na prevadzkovu teplotu este skor nez samotne vyfukove parohy dosiahnu tych 500 alebo kolko stupnov. A s teplotou vody cize motora to nema vobec nic spolocne.
Ked lambdu odpojite tak check svietit nemusi, pretoze rj si moze mysliet ze je lambda studena. Alebo to berie tak, ze pretrhnuty vodic si v servise vsimnu. Dokonca mne na espere s odpojenou lambdou check nikdy nesvietil. Zasvietil len ked bol signal na vodici z lambdy bol nejaky ale prilis maly a to neustale. Ona lambda je totiz zdroj napatia velmi makky, laicky povedane slaby, takze pri zatazeni, hoci aj nejakym nevhodnym merakom napatie z lambdy klesne pod pouzitelnu uroven. V servisnom manuali napriklad pisu, ze merak musi mat minimalny vnutorny odpor 14MOhm. A tym lacnym 5eurovym meracikom z baumaxu lambdu nezmeriate. A to som chcel povedat, ze ked som mal napichnutu lpg jednotku, tak ta si spolu s benzinovou rj cucla zo signaly z lambdy tolko, ze uz tento signal nebol pouzitelny. Ale ked isla na signal z lambdy len jedna jednotka, v pripade lpg bola beniznova odstavena na emulatore signalu, tak uz bol signal pouzitelny a ani check nikdy nezasvietil.
Odpojenie lambdy je dobre na diagnostiku. Ak motor blbne tak sa da na skusku lambda odpojit a ak sa motor upokoji, je lambda vadna. Ak ostante blbnut nadalej, tak to o funkcnosti lambdy sice nic nehovori, ale mozete patrat dalej.
Ked lambdu odpojite tak check svietit nemusi, pretoze rj si moze mysliet ze je lambda studena. Alebo to berie tak, ze pretrhnuty vodic si v servise vsimnu. Dokonca mne na espere s odpojenou lambdou check nikdy nesvietil. Zasvietil len ked bol signal na vodici z lambdy bol nejaky ale prilis maly a to neustale. Ona lambda je totiz zdroj napatia velmi makky, laicky povedane slaby, takze pri zatazeni, hoci aj nejakym nevhodnym merakom napatie z lambdy klesne pod pouzitelnu uroven. V servisnom manuali napriklad pisu, ze merak musi mat minimalny vnutorny odpor 14MOhm. A tym lacnym 5eurovym meracikom z baumaxu lambdu nezmeriate. A to som chcel povedat, ze ked som mal napichnutu lpg jednotku, tak ta si spolu s benzinovou rj cucla zo signaly z lambdy tolko, ze uz tento signal nebol pouzitelny. Ale ked isla na signal z lambdy len jedna jednotka, v pripade lpg bola beniznova odstavena na emulatore signalu, tak uz bol signal pouzitelny a ani check nikdy nezasvietil.
Odpojenie lambdy je dobre na diagnostiku. Ak motor blbne tak sa da na skusku lambda odpojit a ak sa motor upokoji, je lambda vadna. Ak ostante blbnut nadalej, tak to o funkcnosti lambdy sice nic nehovori, ale mozete patrat dalej.
Diky vsem za objasneni a rady.
Tak jsem se dneska na to dival, rikam si vysroubuju ji a mrknu poradne na ni. To jsem ale jeste netusil ze ji budu dloubat ven dve hodiny
Nakonec jsem ji vysrouboval pomoci orechu, francouzaku a paku jsem prodlouzil zelecnou tyckou ze stareho topeni asi metr dlouhou (dejte mi pevny bod a pohnu zemi
).
No tak jsem ji zkouknul a zjistil jsem, ze na ni asi nic neporesim
(aspon vim jak to vypada) a zameril jsem se na kontank a zjistil jsem, ze pravdepodobne kdyz ten kontakt spojim tak ten dratek asi vubec neni napojenej (proste samec zastrcka nevjela do samice). Tak jsem rozebral ty krytky a napojil to bez toho plastu a zatim nesviti check
takze tukam 
Jinak vyblikanim, tim myslim propojenim pinu A+B a pak klicky do ON a check zacne blikat kody chyb. Uz se to tu resila ale na jinem aute. Kdyztak najdu odkaz.
Tak jsem se dneska na to dival, rikam si vysroubuju ji a mrknu poradne na ni. To jsem ale jeste netusil ze ji budu dloubat ven dve hodiny

Nakonec jsem ji vysrouboval pomoci orechu, francouzaku a paku jsem prodlouzil zelecnou tyckou ze stareho topeni asi metr dlouhou (dejte mi pevny bod a pohnu zemi

No tak jsem ji zkouknul a zjistil jsem, ze na ni asi nic neporesim

Jinak vyblikanim, tim myslim propojenim pinu A+B a pak klicky do ON a check zacne blikat kody chyb. Uz se to tu resila ale na jinem aute. Kdyztak najdu odkaz.
a kde si vzal kody pro leganzu ?? já je doted nikde nenasel 

Nenasel
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... highlight=
ale predpokladam ze to bude dost podobne.

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... highlight=
ale predpokladam ze to bude dost podobne.
Hm , tak to ne e
dost se to liší , záleží na typu RJ
ps: už jsem si myslel že je někdo má
, tak zase nic 

ps: už jsem si myslel že je někdo má

No tak 13 sedi
ted to uz vime jiste, 12 take.