Spotřeba Orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: spotřeba Orlanda
Vasku a ja myslel ze s pastikama a 3 bochnikama chleba uz moc lidi k mori nejezdi, ale tebe omlouva ze mas novy auto a musis ho z neceho zaplatit zejo  

- Reklama
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, jak to děláte, včera Brno ze Šumperka, po D1, průměrně 120km/h v 7-mi lidech (5 dospělých, 2 děti) a spotřeba 8,6. 
Neděle Ostrava - Šumperk taky po dálnici 2 dospělí, tři děti (celá naše rodinka) a kočár a spotřba 8,8l
Zatím se pod tuto hranici nemůžu dostat. Nyní mám najeto 2100km, motor se začíná chytat výkonově, je živější, ale spotřebu ne a ne snížit.

Neděle Ostrava - Šumperk taky po dálnici 2 dospělí, tři děti (celá naše rodinka) a kočár a spotřba 8,8l
Zatím se pod tuto hranici nemůžu dostat. Nyní mám najeto 2100km, motor se začíná chytat výkonově, je živější, ale spotřebu ne a ne snížit.

Jestli to nebude benzinem! Nekupuj ten nejlevnější, nejepší aditiva má údajně Benzina.

Chevrolet Orlando 1,8 LTZ

Tož, když mám velké auto, tak proč si nedovést to, co mám rádmilosh píše:Vasku a ja myslel ze s pastikama a 3 bochnikama chleba uz moc lidi k mori nejezdi, ale tebe omlouva ze mas novy auto a musis ho z neceho zaplatit zejo
 . Stačí, že jsem jim tam nechal 1200,-- za dálnici, 3000,-- za benzin, 12000 za ubytování... a pivo za 50,-- nemaj nic moc
 . Stačí, že jsem jim tam nechal 1200,-- za dálnici, 3000,-- za benzin, 12000 za ubytování... a pivo za 50,-- nemaj nic moc 
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ

- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
No poslední tankování bylo u Glóbusu v Olomouci, před tím Vena Trade Bludov (ti měli problémy u ČOI s naftou), tak mě napadá jestli je v pořádku i ten benzín. No uvidímevasek píše:Jestli to nebude benzinem! Nekupuj ten nejlevnější, nejepší aditiva má údajně Benzina.

poslední nádrž 8 litrů, kombinace město, mimo i dálnice. 1,8 LTZ

orel LTZ 1,8 v bílé

- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
No pánové, dnes 200 kiláků v kopcovitém terénu Morava - Vysočina a spotřeba 7,5l/100km. To jsem ho sem tam docela protočil a že bych ho nějak šetřil, to zase ne!
Průměrná rychlost 65km/h po okrskách, v autě 3 dospělí, tři děti a kočár. Je vidět, že se motor opravdu začíná probouzet. Celkem najeto 2700km.
Začíná se mi to líbit 

Průměrná rychlost 65km/h po okrskách, v autě 3 dospělí, tři děti a kočár. Je vidět, že se motor opravdu začíná probouzet. Celkem najeto 2700km.
Začíná se mi to líbit

7,5 naloženej? To už začíná být z říše pohádek...  že bych změnil naftu na benzín? Škoda že tam není AT převodovka...
 že bych změnil naftu na benzín? Škoda že tam není AT převodovka...

že bych změnil naftu na benzín? Škoda že tam není AT převodovka...
 že bych změnil naftu na benzín? Škoda že tam není AT převodovka...Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG  

Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG

- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
inza píše:7,5 naloženej? To už začíná být z říše pohádek...že bych změnil naftu na benzín? Škoda že tam není AT převodovka...
S naftou by se mělo dostat mnohem níž

Je pravda, že jsem co nejvíce využíval tempomat. To dělá asi taky hodně.
- 
				miroslavmitro
Mám Orlando s benzínovým motorom, najazdené presne 4899 km 85% mesto zvyšok mimo mesta priemerná celková spotreba 7,4L. Mimo mesto štvorčlenná rodina+kufor naložený spotreba 6,8L. Motor má 90% krútiacieho momentu do 2000 ot. takže po meste otáčky do 2200 a 4ka , 5ka.
Najazdím ročne asi 17tis. km tak bol benzín jasná voľba. Inak motor cca po 4tis.km citeľne ožil "skultivoval" sa a dostáva sa na tých 104kW. Celkovo s benzínom veľká spokojnosť.

Najazdím ročne asi 17tis. km tak bol benzín jasná voľba. Inak motor cca po 4tis.km citeľne ožil "skultivoval" sa a dostáva sa na tých 104kW. Celkovo s benzínom veľká spokojnosť.
Chevrolet Orlando 1.8 LTplus, biela

Asi mi musíš napsat jak velké město  protože to je skoro k neuvěření. Lidi z Cruzem s 1.8 jezdí ve městě za 10 i víc (v Brně) a Orlando že by jezdilo za 7,5? Ano, věřím tomu ve městě s jednou světelnou křižovatkou...
 protože to je skoro k neuvěření. Lidi z Cruzem s 1.8 jezdí ve městě za 10 i víc (v Brně) a Orlando že by jezdilo za 7,5? Ano, věřím tomu ve městě s jednou světelnou křižovatkou...
Odpovídá tomu i spritmonitor -
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Kde u benzínu je průměr 9,0 a to většinou já jezdím něco nad průměr (hodně po městě) takže reálně opravdu s 1.8 bych viděl moji spotřebu tak 10.
Mimochodem minimální průměrná z těch aut co tam nyní jsou je 8.6 - a když se člověk podívá na strukturu tak ve městě to leze přes 10 a na dálnici taky kolem 10.

protože to je skoro k neuvěření. Lidi z Cruzem s 1.8 jezdí ve městě za 10 i víc (v Brně) a Orlando že by jezdilo za 7,5? Ano, věřím tomu ve městě s jednou světelnou křižovatkou...
 protože to je skoro k neuvěření. Lidi z Cruzem s 1.8 jezdí ve městě za 10 i víc (v Brně) a Orlando že by jezdilo za 7,5? Ano, věřím tomu ve městě s jednou světelnou křižovatkou...Odpovídá tomu i spritmonitor -
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Kde u benzínu je průměr 9,0 a to většinou já jezdím něco nad průměr (hodně po městě) takže reálně opravdu s 1.8 bych viděl moji spotřebu tak 10.
Mimochodem minimální průměrná z těch aut co tam nyní jsou je 8.6 - a když se člověk podívá na strukturu tak ve městě to leze přes 10 a na dálnici taky kolem 10.
Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG  

- 
				miroslavmitro
/to Inza/
Denne najazdím cez mesto cca 18km (mesto je Košice, druhe hlavne), takže žiadna dedinka a ak neflekuješ gumy tak je táto spotreba bez problémov dosiahnutelná.Treba len využiť moment motora. A klímu si zapínam tiež . Len sa snažím prispieť do diskusie a pomôcť ešte nerozhodnutým.
 . Len sa snažím prispieť do diskusie a pomôcť ešte nerozhodnutým.

Denne najazdím cez mesto cca 18km (mesto je Košice, druhe hlavne), takže žiadna dedinka a ak neflekuješ gumy tak je táto spotreba bez problémov dosiahnutelná.Treba len využiť moment motora. A klímu si zapínam tiež
 . Len sa snažím prispieť do diskusie a pomôcť ešte nerozhodnutým.
 . Len sa snažím prispieť do diskusie a pomôcť ešte nerozhodnutým.Chevrolet Orlando 1.8 LTplus, biela

Ahojte,
nepochybujem, že je možné dosiahnúť spotrebu ako udáva miroslavmitro. Pri tomto aute však je potrebná pevná vôľa a veľa trpezlivosti, jedno aj druhé mi chýba, čo mi však asi nechýba je ťažká noha na plyne .
 .
Takže momentálne som po najazdených 5000 km na 9l/100km. Neočakávam, že zleziem pod 8,5l. S tým som však rátal, s fabiou combi II 1,6 som mal 7,4l/100km. Ten 1 l naviac si myslím zodpovedná nárastu výkonu a hmotnosti (v porovnaní Fabia 1,6-Orlando 1,8) .
 .
Samozrejme, tak ako píše inza, nie je mesto ako mesto. Michalovce viem ráno (cca do 06:00) krížom prejsť pri troche štastia bez zastavenia ...
Pridávam sa k názoru miroslavamitra: s benzínom veľká spokojnosť 

Peter

nepochybujem, že je možné dosiahnúť spotrebu ako udáva miroslavmitro. Pri tomto aute však je potrebná pevná vôľa a veľa trpezlivosti, jedno aj druhé mi chýba, čo mi však asi nechýba je ťažká noha na plyne
 .
 .Takže momentálne som po najazdených 5000 km na 9l/100km. Neočakávam, že zleziem pod 8,5l. S tým som však rátal, s fabiou combi II 1,6 som mal 7,4l/100km. Ten 1 l naviac si myslím zodpovedná nárastu výkonu a hmotnosti (v porovnaní Fabia 1,6-Orlando 1,8)
 .
 .Samozrejme, tak ako píše inza, nie je mesto ako mesto. Michalovce viem ráno (cca do 06:00) krížom prejsť pri troche štastia bez zastavenia ...
Pridávam sa k názoru miroslavamitra: s benzínom veľká spokojnosť

Peter
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
miroslavmitro píše:/to Inza/
Denne najazdím cez mesto cca 18km (mesto je Košice, druhe hlavne), takže žiadna dedinka a ak neflekuješ gumy tak je táto spotreba bez problémov dosiahnutelná.Treba len využiť moment motora. A klímu si zapínam tiež. Len sa snažím prispieť do diskusie a pomôcť ešte nerozhodnutým.
Musím souhlasit, je to hlavně o citlivosti, učím se brzdit motorem, maximálně využívat tempomat, včechno má svůj podíl na spotřebě. Mě taky překvapila víkendová
spotřeba s plně naloženým autem v kopcích na vysočině. Oproti původní spotřebě 8,7 spadla na 7,5 !!! a to jsem to občas vyhnal až na 4500ot.

Ahojte,
mám Orla na LPG, za měsíc najeto 2800 km - s lehkou nohou palubní počítač ukazuje 7,1 - 7,5, ale zatím jsem to neověřoval, protože jezdím na plyn;). Na plyn mi to zatím žere - cca 10 l- 12l (to bylo částečně s vozíkem), se zapnutou klímou. Zatím naprostá spokojenost

mám Orla na LPG, za měsíc najeto 2800 km - s lehkou nohou palubní počítač ukazuje 7,1 - 7,5, ale zatím jsem to neověřoval, protože jezdím na plyn;). Na plyn mi to zatím žere - cca 10 l- 12l (to bylo částečně s vozíkem), se zapnutou klímou. Zatím naprostá spokojenost
Pavel
Orlando 1,8 LT+

Orlando 1,8 LT+