Bez plynu nestartuje a nedrží volnoběh

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Calt
Příspěvky: 4
Registrován: pát led 23, 2009 12:43

Bez plynu nestartuje a nedrží volnoběh

Příspěvek od Calt »

Měl jsem dočasný problém. Bez plynu jsem nenastartoval. Vždy po sundání nohy z plynu prudce klesaly otáčky a motor měl tendenci chcípnout. Se zařazenou rychlostí auto jelo úplně normálně, pouze se občas rozsvítila kontrolka motoru. Motor měl tendenci chcípnout i po zahřátí. Během jízdy mi to několikrát chcíplo a vždy jsem musel nastartovat se sešlápnutým plynem. Další jízdu bylo ale všechno v pořádku a od té doby (asi 3 dny) se závada neprojevila.
Zkoušel jsem doma diagnostiku problikáváním a zjistil jsem špatný signál čidla podtlaku sání (MAP senzor). Změřil jsem, že pro atmosferický tlak dává čidlo o trochu nižší napětí než je interval předepsaných hodnot. Na změny tlaku reaguje dobře snížením napětí. Ještě jedna zajímavost, závada se projevila právě potom, co jsem vyměnil prasklou žárovku kontrolky otevřených dveří a odpojoval jsem při tom baterku.
Může být příčinou chcípání motoru vadný MAP senzor? Je MAP senzor opravdu vadný? Potřebuje k něčemu ŘJ signál z MAP senzoru u zahřátého motoru, když by měla řídit dávku paliva podle lambda sondy? Má někdo zkušenost s podobnou závadou?
Daewoo Nexia, 1.5 DOHC, sedan, r.v. 97
Reklama
 

Frida007
Příspěvky: 28
Registrován: pon úno 02, 2009 11:29

Re: Bez plynu nestartuje a nedrží volnoběh

Příspěvek od Frida007 »

Mam stejny problem.Vi nekdo v cem je chyba?
vítěnko
Příspěvky: 6
Registrován: ned dub 03, 2011 19:44

Re: Bez plynu nestartuje a nedrží volnoběh

Příspěvek od vítěnko »

Frida007 píše:Mam stejny problem.Vi nekdo v cem je chyba?
Mám podobný problém u motoru 1500 16v. popisoval jsem ho v tématu "můžete někdo poradit" motor ale nastartuje vždy i studený bez plynu ,ale nedrží volnoběh a nebo se houpe po zahřátí se to srovná . Volnoběžný ventil jsem vyčistil a promáznul.Podle mne je problém v potlaku nebo těsnosti sání jelikož mám Nexiji krátkou dobu a dělal jsem hlavně karosařinu ,tak se budu muset na to sání podívat.Původnímu majiteli se to potkalo a nechal si to dělat od nějakého známého ,tak bůh ví co tam napáchal. :shock:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“