Po rokoch stravenych s "benzinakmi" a to aj silnejsimi som si konecne povedal koniec.
Pred dvoma tyzdnami som si domov doniesol novuckeho fesaka Cruze 2.0 vcdi 92kW. Minimalny rozdiel vykonu od 110kW verzie ktory bol na testovacej jazde.
Benzin so svojimi Nm moze ist akurat tak do kosaciek na travu a nie obehovat kolonu aut do kopca a k tomu este tahat 800kg vozik.
Ano servisna prehliadka na diesel je straaasne draha, najma, ak je az 1x do roka

Cruze je uzastne auto ale aj ono ma par mensich chyb.
Napr. prevodovka M5 na ktoru si treba zvyknut a naucit sa ju zosynchronizovat k dieslovemu agregatu, neochota motora v nizkych otackach (do tych 1600rmp, potom to uz je ina sila, ale vypliva to aj z momentovej charakteristiky motora cize ok...), korejcania asi po tme nechodia (absencia svetla v batozinovom priestore), relativne tvrdsi podvozok ale zas v zakrute ako ferrari

Ja osobne si na tych veciach nepotrpim cize je to pre mna dokonale auto. Co sa tyka ceny auta tak clovek porozmysla ci da 13 500 eur za novy cruze s 5 rokmi zarukou alebo da 13 500 za octaviu ktora ma 100t km a so slabsim dieslovym motorom.