Teplomer a vonkajsie cidlo

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Tomi

Teplomer a vonkajsie cidlo

Příspěvek od Tomi »

Kupil som si digitalny terplomer, ktory ukazuje nielen vnutornu ale aj vonkajsiu teplotu cez teplotne cidlo. Kabel s cidlom je dlhy cca 2 metre. Uvital by som Vase rady kam, pripadne ako ho umiestnit aby mi ukazovalo vonkajsiu teplotu co najpresnejsie. To znamena, kde nehrozi teply vzduch z motora, pripadne zapadanie snehom v zime a pod. Chcel by som aby to bolo co najmenej napadne, tak ma napadla moznost do priestoru spatneho vonkajsieho zrkladla za samotne zrkadlo, len neviem ako to tam pretiahnem, ked samotne cidlo ma priemer cca 2cm. Predpokladam ze niekto sa urcite najde co ma toto uz vyriesene. Dik za odpovede.
Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

mmm...
tak nad tymto som ja este nerozmyslal...

ale prve co ma napadlo..
umiestnit ho niekam na podlahu auta....z vonku..

..do zrkadla..by si musel ist cez dvere..
a to neviem ci ti ten kabel dociahne..
..a zrkadlo som este rozobrane nemal..
..aj ked jedno rozbite som uz lepil...
Tomi

Příspěvek od Tomi »

ale na podlahe z vonku hrozi ze mi ho tam napr nejaky kamienok trafi a utrhne alebo sa tam dostane sneh a uz bude ukazovat nieco ine ako ma, skratka zo spodu mi to pripada dost nebezpecne ho tam davat
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

Schovat ho do neakej tej dutiny..??
napr... pod blatnik predneho kolesa..??

je tam kryci plast..
takze vody minimum...

a teplo od motora zanedbatelnee...

tak to niekde k okoliu blinkra...?? na blatniku..
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ja som toto cidlo uz riesil. Mal som tento teplomer este na Favorite. Umiestnil som ho do spatneho zrkadla lebo tam ma idealne podmienky. Neovplyvnuje ho teplo z kabiny ani z motora a nieje ofukovane naporom vzduchu. Mal som ho prilepene na obal zrkadla, nie na samotne zrkadlo, ale to je jedno si mylim. Pozastavovat sa nad takou blbostou ako ho tam pretiahnut snad nema zmysel, ked to nedokazes, tak... radsej budem ticho... Precviknut dvojzilovy drat a potom ho zosulat dohromady snad dokaze aj male decko. A pretiahnut drat zrakdlom problem hadam nebude.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Pozor na vyhřívaná zrcátka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na nápor vzduchu to moc citlivé není , další možné místo je na vniřní straně nárazníku.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Já se do toho nechcu moc plést, ale vy tu pořád řešíte nápor vzduchu. Hele lidi vždyť jde o teploměr ne? A není stejná teplota jak "stojícího" tak proudícího vzduchu? To, že cítíme že je při větru větší zima je jen subjektivní pocit, protože vítr odfoukává teplo, které vyzařuje naše tělo, ale u auta to nemá vliv žádný. :roll: Takže čidlo umístit kdekoliv, kde na něj nepůjde teplo z motoru, chladice, event. brzd a nebude na něm stát sníh celou zimu. :lol: :lol: :lol:
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Zrcatko podle mne neni dobry dapad - maly, nevetrany prostor (pomerne casto je cerne), takze za slunecna to bude ukazovat o dost vic, nez by melo. Lepsi napad je dat to nekam pod auto, ale tak aby to pokud mozno bylo chraneno pred odstrikujici vodou a snehem a taky teplem od motoru nebo vyfuku.
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Nejlepsi misto, kam jsme s kamaradem lepili tyhle cidla bylo na spodek nadrzky vody do chladice... ;)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Nádržky chadiče????? cožééééé????? vždyť se taky ohřeje , nechtěl jsi říct ostřikovače ? Tam já to mám taky, v prostoru nad pravou mlhovkou .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Nejlépe asi někam do blatníku, třeba k nádržce ostřikovače. Nebo co takhle někam k mlhovkám?

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Pardooon...zase jsem myslel na jidlo... :lol: :lol: :lol:

Samozrejme k nadobce na ostrikovace :lol:
Damek

Příspěvek od Damek »

Ja ho mám niekde v blatníku. Už si presne nepamatám, kam som ho strčil /je to už nejaký ten ročik/ ale určite v blatníku a ukazuje pomerne presne. Teplo od motora ho nemýli. Skor teplo od rozohriatej karosérie v lete, ale aj to je zanedbatelné. V spatnom zrkadle to v lete meria úplne nanič. Zohrievajú sa dosť výrazne.
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

ja ho mam pod prednym naraznikom ;) tam mu je najlepsie
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Nechci vám do toho kecat, ale ....
Vozy který mají palubní počítače (originál) nebo jen teploměry mají čidla v předním nárazníku (nebo pod ním) - téměř bez vyjímky.

BTW: Nevím kolik takový teploměr přijde (chci si ho dát do auta taky), ale v okamžiku kdy ten kabel přestřihneš, je po záruce !!!
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“