Espero - špatné starty

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Michal79
Příspěvky: 1
Registrován: ned led 09, 2011 19:40

Espero - špatné starty

Příspěvek od Michal79 »

Zdravím všechny. Mám Espero 1,5 16V r.v. 1997 s ABS, bez klima. V poslední době mám problémy se startováním. Když auto stojí déle jak dva dny, tak nejde téměř natočit. Musím trápit starter aspoň 15 x než motor naskočí. Baterka dobrá a starter točí rychle. Motor občas škubne. Po delší době se velmi těžkopádně rozběhne. Když se podaří natočit, tak potom běží bez problému a následně už také nastartuje na první otočení. Má někdo nějaký tip? ( Mám podezření na čerpadlo, nebo zavdušněný přívod. ) Jo a nevíte, kde je schovaný palivový filtr? Díky
Reklama
 

ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Re: Espero - špatné starty

Příspěvek od ppp »

Palivovy filter je pod pravym prahom vzadu az tesne pred kolesom, ale je mozne ze ho nepojde povolit.
Preveril by som ci ide dost paliva, hoci aj rozpojenim benzinovej rurky pri motore, nad alternatorom, benzin by mal striekat a nie kludne vytekat, cerpadlo sa da zapnut privedenim plus od akumulatoru na volne visiaci konektor nad prevodovkou. A potom by som skontroloval v akom je stave vysokonapatova cast zapalovania.
Uživatelský avatar
vladimir fodor
Příspěvky: 275
Registrován: ned led 27, 2008 11:04
Bydliště: Selce pri BB

Re: Espero - špatné starty

Příspěvek od vladimir fodor »

Pravdepodobne nedrží pretlakový ventil a benzín padá.Na skúšku skús pred štartom dva -trikrát zapnúť a vypnúť klúč.Cerpadlo dotlačí do systému palivo a músí chytiť na prvú.V prípade vadného čerpadla motor nenaskočí a nepôjde vôbec.Ked je zapchatý filter tak motor nemá výkon alebo obmedzený ale na volnobežné otáčky by mal ísť.To všetko za predpokladu že po naštartovaní motor ide kvázi normálne.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“