kontrolka ABS

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Diversion
Příspěvky: 14
Registrován: pát črc 16, 2010 21:25

kontrolka ABS

Příspěvek od Diversion »

Zdravíčko vespolek,
procházel jsem zde tohle forum a nikde jsem podobný problém nenašel, tak doufám, že jsem to nepřehlédl.

Už delší dobu mě zlobí kontrolka ABS. Po překročení určité rychlosti (ze začátku to bylo 100km/h a nyní po pár mesících je to cca 110km/h) se mi rožne kontrolka ABS a nepřestane svítit dokud nevypnu kliček v zapalování. ABS jako takové ale funguje vpořádku, to sem zkoušel. Nejsem si jist spojitostí, ale problém se objevil v době kdy jsem si nechal vyměnit poloosu na pravém předním kole. Fatální problém to asi nebude, vzhledem k tomu že s tím už docela dlouho jezdím (cca 3000 km), tak bych jen rád věděl o co jde.

A ještě bych k tomu přidružil jeden nesouvysející problém. Když jedu třeba po dálnici delší dobu stálou rychlostí (myšleno například na pětku rychlostí 100 km/h alespoň 10 km) tak se na chvíli (řádově desítky sekund) rožne ta kontrolka čidla motoru (nebo jak to jmenujou v té příručce). Pokud sundám nohu s plynu zhasne o něco dříve. Když jedu členitým terénem (hodně zatáček s častou změnou rychlosti i rychlostních stupňů) tak se nerožne. Tento problém mám už od koupě vozu a to je asi rok a půl a najeto mám za tu dobu 33 tis. km. Není to ale priorita. Mnohem více mě zajímá ten problém s ABS. Za jakékoliv rady/myšlenky předem děkuji.

PS: Mám Nexii 1,5 16V r.v. 1995
Daewoo Nexia 1,5 16V GLX r.v 95 HB 5dv. tmavě zelená metalíza.

Mám ji dva roky, spotřeba 6,2 l/100km a najel jsem s ní skoro 40 tis. km a nedám na ni dopustit!!!
Reklama
 

Uživatelský avatar
mikikoti
Příspěvky: 273
Registrován: úte dub 07, 2009 13:09
Bydliště: Ludanice

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od mikikoti »

ked aj len preblikne kontrolka motora tak chybovy kod bude ulozeny v nej. skus vyblikat chybovy kod alebo chod na diagnostiku.no a to abs bude suvisiet s tou vymenou poloosi. mohli tam nieco pobabrat. konkertne ti neviem povedat ale mozno to bude cidlo rychlosti.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
Uživatelský avatar
Granko
Příspěvky: 430
Registrován: stř črc 02, 2003 09:55
Bydliště: Bratislava

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od Granko »

To druhe bude asi lambda alebo nieco take. U mna sa to dialo pri jazde na LPG (presne ako popisujes, pri stalej jazde), kedze som nemal zapojene to oblbovatko na ECU (zatieklo). Na benzin sa to nikdy nestalo. Neriesil som to.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“