Závady

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: Závady

Příspěvek od chrudoš »

Jo takhle. No jak pisu jinde, jsem technicky analfabet, pro me je topeni proste klimatizace :) Ovlada se to jednim cudlikem a co se deje za vydechama, to je mi uz jedno :) Jen jsem to pochopil tak, ze v zime nekdo tlacitkem klimatizaci vypne, tzn vypne si i topeni, to mi bylo divne. No a kdyz se ma klimatizace i v zime zapnout, toho dosahnu jak? Ja mam proste nastavenou teplotu a at si dela, co chce, takze netusim, jak muzu zapnuti a vypnuti primo klimatizace ovlivnit.

Ja ti dam, ze znam auto jen z manualu :x :)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Reklama
 

Uživatelský avatar
honza72
Příspěvky: 554
Registrován: úte čer 23, 2009 11:31
Bydliště: Ostravsko

Re: Závady

Příspěvek od honza72 »

Chlapi, nalistujte si sami v servisní dokumentaci - jak funguje klima v Cruzu. Jsou tam i podmínky spuštění (včetně tlaku média, palubního napětí, atd.. Já myslím v názvosloví klima = chlazení, nikoli radiátor topení. To samozřejmě funguje normálně. Automatická klima jen mixuje klapou dva vzduchy, aby vyhověla nastaveným podmínkám. V zimě se výparník z důvodu jeho zamrzání nemusí chladit.... Stačí přenastavit klapu na vnější vzduch... A Krtku, taky mě to zarazilo, ale opravdu v zimě kompresor nespustíš i při svítící klimě = ZAP. Musí se počkat na oteplení nebo na jaro... :D Nicméně, opravdu nesrovnávej techniku Nubira s technikou Cruze. Stačí se mu podívat pod pokličku a je vidět, kam to došlo. A původní klasické Daewoo věci jsou fuč.
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: Závady

Příspěvek od chrudoš »

Tak to jo, rad se necham poucit. Pro me je proste tlacitko a co je zatim, to je pro me spanelska vesnice :) Proto me zarazilo, ze nekdo klimu v zime vypina - nesedelo mi, ze bud je zapnuta (at je to topeni nebo chlazeni, proste pro me je to klimatizace :) ), nebo je vypnuta (vyse zminene duvody zamrznuti atd) , ale ne, ze si zvolim. Uz je mi to jasne, snad jsem ja drevak a technicky levak neurazil nejake mechaniky :) Okej chlapi, zas vim o svem aute neco vic, diky :)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Uživatelský avatar
Hanzy
Příspěvky: 7197
Registrován: ned led 21, 2007 13:16
Bydliště: Frýdek-Místek - Baška/Hodoňovice/Velké Karlovice

Re: Závady

Příspěvek od Hanzy »

V pohode ja jen na to cucal co to blabolite :D
Jinak ja mam 2 auta s automatickou klimou a u kazdeho i u cruze je tlacitko na klimu zvlast i v automatickem rezimu ji muzes zapnout nebo vypnout a v zime normalne jede a ma se spravne zapinat i dle manualu tede nevim jestli jednou nebo 2 krat mesicne aspon na 5 min.Jinak taky naskakuje kdyz zapnete ofuk pouze na okno pochopi to tak ze je zamlzeno a klima odmlzuje a dela to i automaticky kdyz je takove pocasi jako by to poznala :D a jde to i v zime je to dalsi dobra vec klimy ze odmlzuje okna ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
lluubboo
Příspěvky: 78
Registrován: pát črc 09, 2010 23:25

Re: Závady

Příspěvek od lluubboo »

No dnes som to pozoroval. Bolo trochu chladnejsie, tak klima sa nespustila hned, teda aspon myslim podla kontrolky.
Kontrolka „Auto“ bol zapnuta. Indikator „On/Of“ svietil na cerveno a kontrolka klimi svietila ale nie ako zvycajne ale len polovicnou intenzitou. Po case, ked sa v aute oteplilo sa kontrolka klimi rozsvietila naplno.
Znamena to, ze ked je vonku zima tak ak mam zapnute tlacidlo „Auto“ klima defacto nie je zapnuta, hoci svieti kontrolka (polovicnou intenzitou) ? Alebo bude potrebne v zime vzdy po nastartovani vypnut klimu?
Cruze 1.8 LT, r.v. 2010
Uživatelský avatar
Life5
Příspěvky: 216
Registrován: úte srp 03, 2010 21:23
Bydliště: Hronov

Re: Závady

Příspěvek od Life5 »

Závada Cruze č.95 setkal se s tím někdo .Co tomu bylo ?Je pátek do servisu muzu az v pondelí. Malinko me to auto zacina zrazovat od duvery.
Přílohy
zz.jpg
zz.jpg (114.05 KiB) Zobrazeno 2848 x
Uživatelský avatar
Daff.Cz
Příspěvky: 207
Registrován: čtv kvě 20, 2010 15:13
Bydliště: Brno

Re: Závady

Příspěvek od Daff.Cz »

Chyba airbagu, podle toho co jsem vyčetl zde na fóru by to měla být špatná svorkovnice pod sedadlem spolujezdce, ale víc by ti asi k tomu řekl někdo kdo už tuhle chybu měl a byl s tím v servisu.

Já zatím pohoda, "klep klep" -i
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
-peha-
Příspěvky: 9225
Registrován: stř říj 04, 2006 18:33
Bydliště: Rožňava-SR,pôvodne Teplice-CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady

Příspěvek od -peha- »

Tak tak tohle je z Australského fóra :D

Kód 95 - Service airbag.
George 555
Příspěvky: 8
Registrován: ned pro 27, 2009 15:51

Re: Závady

Příspěvek od George 555 »

ahoj ja uz som s tym bol v servise-zatial stacilo preizolovat kabelaž pod sedadlom -zavada vyrišena za par minut-ak by sa to opakovalo bude treba vymenit kabelaž-sorry ale bližšie podrobnosti neviem,ale čo som mrkol nemecke forum je to chyba pomerne bežna.
666
Příspěvky: 492
Registrován: sob črc 24, 2010 11:38
Bydliště: okres Rychnov nad Kněžnou

Re: Závady

Příspěvek od 666 »

Jo díky za vysvětlení jak je to s tou klimatizací. Asi si budu muset opravdu přečíst návod jak to vše v autu vlastně funguje. Po bezproblémových devíti letech a Nubirou mne při nákupu nejvíce zajímaly 2 věci: kam se leje voda do ostřikovačů a kam se leje benzín. Jinak mi to je fuk jak co funguje, hlavně, že to funguje. Holt někdo je na holky a jiný na vdolky. Tak se omlouvám.
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
Fus
Příspěvky: 61
Registrován: sob čer 05, 2010 10:03

Re: Závady

Příspěvek od Fus »

Ahoj tak porad mi vrta v hlave filtr castic. Po necelejch 9000km mi to zacalo ukazovat ze mam vymenit olej. Obednal jsem se k srbovi a tam sem jim rek ze mi casto vypaluje filt. Tak mi ho zkontrolovali a prej nic. Vymenili mi teda i olej prej ho tam bylo o 2L vic ale to prej je tim ze jak se to casto vypaluje tak ze prej na konci vypaleni neco trosku zbude a to se prej vrati do oleje. Nechapu proc se to proste nevypali a hotovo, takze asi takle jestli to bude takhle porad pokracovat tak budu co nejakejch 8-9 tis km menit olej coz mi rekli ze se nekdy stava ze ho musej vymenit driv. To se to pekne prodrazi protoze sem tam za to nechal hned 6000kc. A jeste dal od stredy co sem si to auto vyzved tak uz sem palil asi 6x a najezdil 400km z 95% po dalnici a dneska sme se leji podivat na dum asi 25km tam a 25 zpet a behem ty cesty sem palil trikrat, to se mi zda uz fakt dost. Napadla me jedina vec jestli na to nemuze mit nejak vliv to ze hodne prsi protoze kdyz je sucho tak to vydrzi treba 100km a nekdy i vic. Nevsimli jste si nekdo jak casto ten filtr palite?? Bavil sem se se znamim co ma taky cruzeho ale ma uz najeto nejakech 30000km a prej ze mu to pali tak jednou za nadrz, to by se mi taky libylo.
Fus
Příspěvky: 61
Registrován: sob čer 05, 2010 10:03

Re: Závady

Příspěvek od Fus »

Uz jsete nekdo koukali na tuhle moznost: http://www.autochip.eu/cz/dalsi-sluzby/ ... ch-castic/
Uživatelský avatar
Life5
Příspěvky: 216
Registrován: úte srp 03, 2010 21:23
Bydliště: Hronov

Re: Závady

Příspěvek od Life5 »

To neni normalni aby se ti to tak casto palilo.Bombarduj servis i jinde pac to auto by bylo pak totalni sit kdyz by to delalo porad .Doufam ze me tyhle dalsi radosti necekaj jinak budu litovat ze jsme si Cruze koupil a chtel zacit duverovat GM znacce Chevrolet.Zaloz zvlastni tema vypalovani castic a podrobne tam pis jak to dopadlo.Aby to melo zvlastni tema a mohli jsme v tech zavadach snadneji listovat.
Uživatelský avatar
xsoftx
Příspěvky: 335
Registrován: čtv lis 19, 2009 19:43
Bydliště: Praha

Re: Závady

Příspěvek od xsoftx »

Life5 píše:Závada Cruze č.95 setkal se s tím někdo .Co tomu bylo ?
Právě pro tuto chybu jsem zakládal toto vlákno. Mám pocit, že tím už prošli všichni. Je tu někdo kdo ještě neviděl číslici 95 na počítači svého vozu????? :D Doporučuji používat formulář pro vyhledávání na fóru....
současnost: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDi
minulost: Hyundai SantaFe 2.4 AWD
Fus
Příspěvky: 61
Registrován: sob čer 05, 2010 10:03

Re: Závady

Příspěvek od Fus »

Ta chyba 95 je velice casta podle toho co mi rekli v servisu to bylo hodne i u octavek toho bych se nebal je to proste jenom nejaka vyrobni chyba kterou asi maj vsechny auta holt nikdo neni dokonalej. A k tomu filtru: byl jsem uz ve dvou servisech a porad nic ted mam najeto necelejch 9500km a dela to uz od zacatku, moje prvni vypalovani bylo hned asi po 200km. A diky tomu sem se se spotrebou nedostal jeste pod 8L co je na naftu hruza a to na to auto musim bejt hodne hodnej. Puvodne jsem chtel 1.8 benzin ale prodejce me od toho odrazoval ze je to prej zrout tak sem si vzal naftu. Auto jsem si kupoval hlavne proto ze se mi libylo a o filtru sem taky vedel ale ze to bude az takhle hrozny sem nevedel. Ted pomalu zacinam litovat ze sem si nevzal radci osvedcenyho Nissana Qashqai. :((
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Technická sekce“