palikx píše:vysoke co je poskozeny kat.plyn by ho opravdu nemel poskodit ale skutecnost je casto takova ze vetsina plynovych aut ma kat v haji.
treba tim ze plyn to tam cpe porad i pri brzdeni motorem a nahromadeny plyn u katu pak pri pridani plynu shori rychle a roztavi kat nebo to je tim ze vetsina plynovych aut ma v haji vstriky a auto startuje na benzin blbe zene to tam benzin nespaleny a ten pak hori az v katu a tim ho to opet nici.
a...
Vysoké CO je problem kat.? Prd tomu rozumiem, ale myslel som, ze vysoke CO je problem zleho spalovania a tým vzniku tohto plynu. Myslel som, ze kat zachytáva iné skodlive zlozky výf. plynov (tazke kovy a pod).
Vstreky sa dajú vycistit? Lebo pozorujem uz davnejsie, ze to tazsie startuje a na benzín v nizkych otazkach to desne trhá.
Inak pred 3 týzdnami mi skapala polka cievky, a ked to horkotazko nastartovalo, tak to islo na 2 valce, ale to dohromady takto neslo ani minútu. To by este kat nemuselo zabit.
PS: práve mi frajerka cítala kedy vznika CO pri spalovaní: pri nízkej teplote, alebo nedostatku kyslíku v spal. komore. To by v prípade zaneseného vz.filtra robilo skor na vyskokých otáckach.