Doba dodání

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Uživatelský avatar
Hanzy
Příspěvky: 7197
Registrován: ned led 21, 2007 13:16
Bydliště: Frýdek-Místek - Baška/Hodoňovice/Velké Karlovice

Re: Doba dodání

Příspěvek od Hanzy »

presne 17 jsou v pohode a kdyz budes chtit tak ti je vymenim za 16 a jak budes hodny i neco priplatim pokud je nedostanes v cene... ;)
tak mu rekni ze beres ale za cenu dohodnutou :PP:
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Reklama
 

Tano
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 11, 2009 17:56

Re: Doba dodání

Příspěvek od Tano »

Čekat půl roku na nového Cruze??? To už bude pomalu stejná dodací lhůta jak na nové Ferrari. Jsem zvědav, jestli to je vyjimečný případ, nebo jestli takovou dodací lhůtu tady budou psát i ostatní zákaznici.

Na druhou stranu majitelé Cruzeu co už je mají, se můžou ještě pár měsíců radovat z exkluzivity na českých silnicích. Za rok už bude Cruze na každém rohu. Pokud si teda nové zákazníky Chevrolet svými dodacími a posouvacími lhůtami tak nenaštve, že budou odříkat koupi jeden po druhém :?
Uživatelský avatar
Krtek
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 13:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od Krtek »

Takhle dlouho čekal kdysi kámoš na Yarise. Dal zálohu a skoro půl roku nic. A to chtěl akorát nějakou běžnou výbavu a myslim navíc jenom klimu nebo tak něco. Odstoupit od tý smlouvy nějak nešlo, asi tam neměli dobu dodání. Jenže to bylo v době kdy se auta prodávaly.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Uživatelský avatar
chevyman
Příspěvky: 86
Registrován: pát led 05, 2007 14:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od chevyman »

Krtek píše:Takhle dlouho čekal kdysi kámoš na Yarise. Dal zálohu a skoro půl roku nic. A to chtěl akorát nějakou běžnou výbavu a myslim navíc jenom klimu nebo tak něco. Odstoupit od tý smlouvy nějak nešlo, asi tam neměli dobu dodání. Jenže to bylo v době kdy se auta prodávaly.

Kdo mně neznáte pracuji v AUTOSALON DĚDEK v Rychnově nad Kněžnou - toto co však píšu je z toho co jsem osobně vypozoroval a je to mé stanovisko nikoliv firemní a odpozorované.

Jenom zkusím něco vysvětlit -

Rozdil mezi dobou kdy se auta prodávaly a dobou kdy se "neprodávají"

1)doba kdy se prodávaly - Automobilky díky velkému obratu držely skutečně velké množství aut na svých skladech. Např CHEVROLET 10 000 vozů pro náš středoevropský region. Takže nebyl problém vlézt do systému a auto zhruba za 2-3 týdny se objevilo na dealerství. V podstatě záleželo jenom na tom jak Maďarská logistika sehnala kamion.

Maďarská nejenom v tom:-) že centrálá pro náš region je v MaĎarsku, ale i Maďarsky opravu organizuje tzn. že se často stane, že auta která máte na sklad Vám dopraví přednostně a auta na zákazníky přijedou poslední:-( za x let nebyl nikdo schopen donutit je rozlišovat na která auta spěcháme a která ne:-( prostě Maďar.

2)doba kdy se auta "neprodávají" - Většina automobilek se snažila upravit své výrobní plány tak aby to více vyhovovalo současné snížené poptávce - tzn, výroba se spomalila, odřekli se některé nasmlouvané přepravy - a navíc drasticky ze zlevnila skladová auta a také velmi rychle vyprodala. Např CHEVROLET z 10 000 vozů nyní skladuje 3500 vozů což, je ale v podstatě operativní zasoba tzn vyloží se loď - rozváží se auta - předservisují se auta atd - takže těch 3500 aut jsou vpodstatě už rozebraná auta na sklad dealerů, nebo už mají přřazeného zákazníka (jsou v podstatě mezi lodí a dealerem - takže na skladě volná auta skoro nenajdete)

Tzn - dealeři jsou teď ve fázi - kdy za a) tuto věc pochopili a jejich finanční možnosti jim dovolí vytvořit si svůj sklad skladových vozů - takže podle mně nastane opravdu čistka mezi dealery u všech značek protože kdo bude mít finance - bude mít auta - bude prodávat - a ti slabší budou mít sice vystaveného něco na prodejně ale budou mít dlouhou čekací dobu a to je postupně "vyhubí" a budou spolknuti těmi silnějšími.

Pro zajímavost my máme v tuto chvíli v systému kolem 170 skladových vozidel - které jdou k nám na sklad - výroba - lodě - a přeprava v EU. což je zhruba 3 x více než za doby kdy se auta "prodávala".

Navíc s tímto podle mně skončí dost velké skladové podpory na jejich "ležáky" které když se na ně narazilo - tak se dají koupit opravdu za zajímavé peníza - ale jakmile je auto u prodejce je zaplacené a CHEVROLET už to nebude tak tlačit ho prodat - protože skladovací náklady jdou na vrub dealera.

A teď specifikum trhu v ČR - auta se prodávají pořád a některé značky vč. CHEVY neustále rostou - CHEVROLET (a asi nejen CHEVROLET)právě brzdí že v jiných zemích stagnuje nebo se propadl - situace optimalizování skladu vyhovuje jiným zemím, ale ne ČR, která auta potřebuje - takže se shání auta i z přebytků jiných trhů. - a druhá je nesmyslné šrotovné - kdy značky preferují dodávky hlavně do Německa kde stále ještě chybí dodat asi 500 až 700 000 vozů - které jsou jasné - dodání pro automobilky bez skladovacíh nákladů a s daleko menším úsilím prodat - tzn - menší kampaň - větší zisk pro výrobce auta.

A teď specifikum CRUZE

CRUZE je nový model - CRUZE je prostě pěkné auto - CRUZE je povedené auto - CRUZE je nej nej nej CHEVROLET, který se dal kdy koupit a je počátkem nové ery - a tak ho vnímá svět tak ho vnímají zákazníci - a podle toho se taky prodává - nebo spíše vygenerovaly objednávky na to auto z celého světa, které prostě převýšily několikanásobně možnosti výroby.

Například Rusko mělo dostat auta i z Koreje, nakonec představení CRUZE v Rusku bylo odloženo a CRUZE se tam začal prodávat se spuštěním výroby v Petrohradě pro Ruský trh. Protože, kdyby na auta z Koreje začališahat rusové , pak bychom čekali už přes rok.

Teď jenom upozorním na vlažné přijetí CRUZE v ČR - když dorazili první CRUZE do EU tak jich tam bylo dost - ale jiné země a jejich zákazníci byly daleko rychlejší - a objednaly během prvních dnů obrovské množství a zadaly také obrovské množství aut do výroby. Takže nyní se vyrábějí auta pro zákaznické objednávky - skoro nic na sklad - a každá země dostává určitou kvotů vozů kolik jim přiděli.

Takže asi takovéhle vysvětlení - prosím buďte trpěliví a na CRUZE se snažte vydržet - stojí opravdu zato.

I já rodičům scháněl CRUZE 1.8 LT v černé barvě a objednával jsem ho hned na začátku prodeje - ale 1.8 skoro vůbec nepřišly a protekčně jsem čekal 3,5 měsíce:-( Ale stálo to za to.

Jinak ještě k těm testům - srovnání 1.6 a 1.8 - s tímže 1.8 proti 1.6 o moc líp nejede - je to blbost - s předváděcím CRUZE v 1.6 LS PLUS jsem najezdil asi 2000 km - ze začátku trochu zklamání ale s každou 100 km se ten motor zlepšoval, alek když jsem sedl do 1.8 nezajeté je hned od začátku znát že tomuhle motoru se chce jezdit a navíc si taky sedá a rozjíždí.

Jesli chcete nějaké další info budu tuto diskuzi sledovat.
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
Uživatelský avatar
mino
Příspěvky: 1471
Registrován: čtv pro 22, 2005 22:41
Bydliště: Rimavská Sobota

Re: Doba dodání

Příspěvek od mino »

chevyman :PP: -i
Škoda Roomster TSI
Uživatelský avatar
chevyman
Příspěvky: 86
Registrován: pát led 05, 2007 14:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od chevyman »

HOLDEN CRUZE = CHEVROLET CRUZE - GM auta se v austrálii prodávají pod koncernovou značkou HOLDEN.

Překlad googlem - takže někdy trochu úsměvné výrazy

5.8.2009 Strong července Prodej Make Cruze Showroom Hit

Všichni-nový Holden Cruze se dostal do TOP10 Austrálii je nejlepší-prodejní Seznam vozidel jen v jeho první celý měsíc prodeje.

Prodejní čísla za červenec, kterou dnes zveřejnila Federální komory automobilového průmyslu ukazují, 1982 Cruzes prodal, takže je Austrálie je osmý nejlepší-prodávat auto za měsíc.

Holden Cruze pomohl dosažení nejlepší prodejní výsledek v segmentu malých automobilů od června roku 2007 (3128 vozidel) a společnost nejvyšší celkový podíl na trhu v roce 2009 (13,6 procent).

GM Holden výkonný ředitel pro Obchod, marketing a poprodejní Alan Batey řekl čísla ukazují slib nového modelu jako skutečný uchazečem v segmentu malých automobilů.

Byli jsme potěšeni, s reakcí veřejnosti na Cruze, "řekl pan Batey.

"Je brzy dny pro tento vůz a za to se zaregistrovat jako silné prodeje ve své první měsíc v předváděcích místnostech je slibný pro dlouhé-období odvolání.

"Cruze objednávky příštích měsících nadále mimořádně silné a očekáváme, že poptávka roste."
Naposledy upravil(a) chevyman dne stř říj 21, 2009 21:13, celkem upraveno 1 x.
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
Uživatelský avatar
chevyman
Příspěvky: 86
Registrován: pát led 05, 2007 14:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od chevyman »

8.10.2009 Holden Cruze rozšiřuje Line-Up kvůli velkému zájmu

Holden přidá vysoce specifikované CDX motorové varianty na své oblíbené řady Holden Cruze.

Nafta CDX v manuální a automatické převodovky se připojí CD diesel, CD a CDX benzín modely již v prodeji.

Holden výkonný ředitel pro prodej a marketing, John Elsworth, řekl, že nový diesel varianta byla v reakci na pozitivní zpětnou vazbu a poptávku zákazníků.

"Protože jsme zahájili v červnu, Cruze má opravdu udeřil strunu s motoristy, prodalo přes 6144 kusů na data a zpětnou vazbu na trhu byl v naprosté většině pozitivní," řekl pan Elsworth.
"Cruze se zastřelil přímo do top 10 nejlepších australských prodej aut - máme velkou radost z recepce je stále na trhu.

"Cruze nabízí vynikající hodnotu za peníze a my jsme viděli mnoho zákazníků, kteří se rozhodnou kupovat vyšší uvedený model s benzin hnacího ústrojí.

"Nafta se ukazuje populární alternativou, takže to dávalo smysl zavést nový model, který nabízí to nejlepší z obou světů.

"Vysoká úroveň nabízených funkcí na CDX kombinaci s výkonem a snížení spotřeby nafty je to správná volba.

"Byli jsme naslouchat tomu, co naši zákazníci byli žádají, a to je naše odpověď."

Rozsah Cruze kombinuje pěti-hvězdičkový ANCAP bezpečnosti s mimořádnou jízdu a manipulaci, paliva a stylový design.

CDX Cruze diesel bude nabízet stejné specifikace jako benzin varianta s přidáním pneumatiky hustilka kit. Rezervní kolo bude k dispozici zdarma možnost, jak na CD dieselových modelů.
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
Tano
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 11, 2009 17:56

Re: Doba dodání

Příspěvek od Tano »

Chevymane díky za vysvětlení odledně té dodací doby.
Teď z jiného soudku. Určitě už víte kdy se představí Cruze litfback, nebo hatchback. Tak nás netrapte a řekněte nám to :D
Uživatelský avatar
chevyman
Příspěvky: 86
Registrován: pát led 05, 2007 14:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od chevyman »

Tano píše:Chevymane díky za vysvětlení odledně té dodací doby.
Teď z jiného soudku. Určitě už víte kdy se představí Cruze litfback, nebo hatchback. Tak nás netrapte a řekněte nám to :D
Potrápím - protože tahle otázka trápí i mně

No naposledy jsem o tom mluvil s člověkem s GM na Brněnských závodech WTCC, který má na starosti produktovou řadu J300 - CRUZE tak mně nebyl schopen pořádně odpovědět, protože GM v té době reorganizovalo uvádění novinek na trh. On Cruze totiž překročil i ty nejdivočejší sny o prodeji takže zatím prý nemá cenu světu ukazovat pětidvéřovou verzi, když výroba kolabuje pod náporem objednávek sedanů. Navíc celosvětové prodeje GM v této třídě dělá SDN ne HB ani SW, takže vývoj sedanu byl popohnán mílovými kroky a HB ani SW pro ně nejsou tak zajímavé.

Navíc asi dříve na trh přijde na této platformě spíš Orlando, protože to se dá najít i na netu ve spy fotkách, ale po HB ani vidu ani slechu...

malá ukázka nevím jestli to tu už někdo nedával..

http://jalopnik.com/5042280/2011-chevro ... r-practice
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
davgre
Příspěvky: 24
Registrován: pon zář 28, 2009 21:22

Re: Doba dodání

Příspěvek od davgre »

Chevymane, díky, díky, že jsi si našel čas a vše vysvětlil. S tou dobou dodání je to vážně potíž, když se zákazník již rozhodne a na nové auto se těší a stále není a není... Takže když ty auta nejsou, nebudou dražší ? Nechystá se nový ceník?
Uživatelský avatar
Korda
Příspěvky: 70
Registrován: ned srp 23, 2009 10:10
Bydliště: Praha 9

Re: Doba dodání

Příspěvek od Korda »

No jo to máš asi dost pravdu já když jsem si objednával svoje Aveo tak se při zadání objednávky koukali jestli je ještě nějaké neprodané na lodi ...,a naštěstí bylo takže jsem na něj čekal jen 14 dní
Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 3 dv.,typ KLAS, 53,6 kW, 8 ventil,
rok výroby 2006 v červené barvě

...člen AVEO klubu...
http://www.korda.estranky.cz/
Tano
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 11, 2009 17:56

Re: Doba dodání

Příspěvek od Tano »

Chevymane, popravdě řečeno jsem s takovou podobnou odpovědí trošku počítal. Je to logické, proč uvádět nové karosářské verze Cruze, když se nestíhá vyrábět sedan. Každopádně počítám, že koncem příštího roku se nějaká nová verze Cruze objeví. To už se mně mé autíčko ale asi korozí rozpadne a koupím mezitím něco jiného. No uvidím.
Uživatelský avatar
chevyman
Příspěvky: 86
Registrován: pát led 05, 2007 14:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od chevyman »

davgre píše:Chevymane, díky, díky, že jsi si našel čas a vše vysvětlil. S tou dobou dodání je to vážně potíž, když se zákazník již rozhodne a na nové auto se těší a stále není a není... Takže když ty auta nejsou, nebudou dražší ? Nechystá se nový ceník?
Nepředpokládám, že by asi moc hýbali s cenou asi rozhodně ne s cenou dolů, protože aut je nedostatek a jak nám bylo vysvětlováno v případě, že bychom např v ČR prosadili kampaně nějakým zázrakem tak, že tu bude auto levnější než jinde tak budou preferovat v dodávkách ten dražší trh....

Na druhou stranu si myslím, že nebudou chtít ani zdražovat aby to auto bylo skutečně cenové atraktivní a lidi vydrželi čekat až jim auto dorazí.

Jinak co mám takhle zprávy tak situace s dodávkama aut je taková i u jiných značek - samo jsou vyjímky jako třeba ten Lancer (od začátku prodej CRUZE v ČR zaregistrováno za 4 měsíce 243 vozů při současných dodávkách proti LANCER 238 měsíců za 9 měsíců) nebo taková ta auta která se člověk, když projede kolem podivíco za lidi si to může koupit. Třeba tudle mně jeden školil na salonu o designu avea a CRUZE a přijel s Nissanem Tiida nebo jak se ten "hnus" jmenuje. To fakt člověk neví co si o tom má myslet - asi že si léči komplex z toho co má za auto. Takže záleží na tom jestli chce člověk auto o který je zájem, nebo auto který lidi nechtěj a jsou jich plný sklady.

Kdyby to někomu pomohlo tak u mně v Rychnově stojí jeden skladový CRUZE 1.6 v základu s klimatizací v barvě SUPER RED.

Ale pak už nebudu mít ani co ukázat :lol: :lol: max prospekt protože předváděčku jsem prodal Janycz aby nemusel čekat na tu bílou do příštího roku.
Naposledy upravil(a) chevyman dne sob říj 24, 2009 20:14, celkem upraveno 3 x.
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
Uživatelský avatar
chevyman
Příspěvky: 86
Registrován: pát led 05, 2007 14:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od chevyman »

Tano píše:Chevymane, popravdě řečeno jsem s takovou podobnou odpovědí trošku počítal. Je to logické, proč uvádět nové karosářské verze Cruze, když se nestíhá vyrábět sedan. Každopádně počítám, že koncem příštího roku se nějaká nová verze Cruze objeví. To už se mně mé autíčko ale asi korozí rozpadne a koupím mezitím něco jiného. No uvidím.
Myslím, že se v příštím roce skutečně dočkáme. Plyne z toho určitě jedno poučení. Cena bude určitě s nějakou odchylkou podobná jako sedan - většinou u CHEVY velmi malou. Takže jakmile budou nějaké informace a bude se blížit uvedení na trh - vyrazit k nám a hned si auto zamluvit. Protože když přišel SDN tak opravdu na skladě těch aut bylo dost a pokud se člověk trefil tak mohl to auto mít do měsíce od představení v ČR.

Já bych klidně vzal objednávky i bez záloh, protože ty auta stejně objednávat budu a je mně jedno jestli na sklad podle výběru co se asi prodá, nebo podle výběru co by se komu asi líbilo.
Předváděcí vozy CHEVROLET. V rodině a po příbuzenstvu aktuálně: 1xCHEVROLET ORLANDO 1.8 LTZ, 2xCHEVROLET CRUZE 1.8 LTZ, 1x CHEVROLET AVEO III SDN 1.6 LTZ, 2xCHEVROLET AVEO II HB5 1.4 LT
Uživatelský avatar
miura
Příspěvky: 8
Registrován: pát říj 23, 2009 21:58

Re: Doba dodání

Příspěvek od miura »

taky myslím, že se objeví někdy v příštím roce další karosářská verze, ale jsem rád za sedan a docela mě mrzí, že jsou sedany tak trochu na ústupu.
Chevrolet Cruze 1.6 Basic, kráska s potenciálem stát legendou;
Ducati 748S ikona motocyklového designu.
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Cruze“