btw. pojďme se hádat, jestli je lepší AMD nebo Intel, ATI nebo nVidia a Seagate nebo WesternDigital! Bude prd*l

Moderátor: Blue Lanos
Krtek píše:Znam hafo lidí co si pořídili novej comp kde byly origoš XPčka a radši rozdelili hadr aby měli i 98 kde spustěj soft kterej na XP neběháDělej jak chceš ale přehrávač a automapa běhál už i pod DOSem
![]()
bral bych to napul jako stesti, shodu nahod a kazdopadne kratkodobou zalezitost ...Krtek píše:S ovladačema si děláš srandu ne ? XP maj sice hafo v sobě ale stejně je lepší stahnout z netu přímo od výrobce ovladač na co potřbuješ. A zatim pokud vim akorát MS hlásá že podpora 98 skončila, kdežto ovladače jsem zatim sehnal na všechno a nikde jsem neviděl hlášku že by výrobce tý a tý karty od příštího modelu nepodporoval 98my. Kupodivu ještě funguje hafo věcí i na W95.
eh, tak byl bych pro, abychom toto radeji opustili, fat32 a rychlejsi/pomalejsi - no tak z tohodle pohledu to hodnotit, nevimKrtek píše:Shrnuto: nejsem příznivcem plejtvání prostředků když to ve výsledku nepřinese žádnou výhodu. (vlastně možná jo, NTFS snad neshodíš jako FATku)
nechapu dost dobre pouziti w2k server na "stolni" pocitac, ale budiz, osobne bych rekl, ze w2k je prvni zablesk opravdoveho os z redmondu, ale teprve xp to dotahli dokonce, co se longhornu tyce, tam mi prijde, jak kdyz je to barevnejsi, narocnejsi a snad jedine navrch je nejaky potapany novy pseudoFS, snad jsou to jen zkreslene informace ...PavelZ píše:No jo, u tohohle se muze clovek dohadovat skoro porad. FAT32 je rychlejsi, NTFS robustnejsi, 98 maji mensi naroky na pocitac, XPcka poskytujou vetsi oddeleni aplikaci od sebe... Ja sam nejcasteji pouzivam Win2000 Server a prijde mi to jako velice rozumnej a stabilni system pro stolni pocitac
(nehraju, takze takhle slabina 2000 me nezajima).
zrovna kufr je kontraproduktivni, ono videt totiz nebude ani pod sedackou a umistenim do kufru (notabene na stalo) neni zrovna dvakrat prakticky ...PavelZ píše:A k tomu odnaseni z auta, nebylo by mozny, kdyz by se pocitac dal nekam, kde neni videt (do kufru?),
zapomen, pres noc na -10 a tech -10 bude uplne vsude i za poslednim sroubkem v aute, bezpecna doba zpetneho zahrati je v podstate minimalne polovina doby chladnuti, prusvih bude zejmena kondenzace, leda to cely spojit s nejakou technologii vodotesnosti - na ruzne vystavy se takove frajerinky delaly, ale ...PavelZ píše:do dobre tepelne izolovany krabice, prez kterou by se za behu udelal nucenej pruchod vzduchu, tak ze by na temperovani na nejakou rozumnou teplotu stacil jen nejakej malej prikon
on usinat bude muset, protoze matezova baterka zadnou extra kapacitou nevynika, z tohodle pohledu mi opet vychazi bezpecnejsi myslenka ntb, jenze ten ma dalsi problem a to je (pre)citlivelost na teplotu ...PavelZ píše:a pokud clovek jesti casto, mohl by byt v aute furt?Jde mi ne jen o to, aby ho clovek porad nemusel nosit sebou, ale ze v aute bude furt pripojenej k elektrine a nemusim se starat o jeho vypinani kdyz dojedu, proste by mohl po nejaky dobe po vypnuti zapalovani usnout.
ted to brat jako nazor do plena, nikoliv jako kritiku, ale osobne bych v pripade fw o tomhle vubec neuvazoval, to je stroj, ktery strcis do skrine a at bezi na cem chcePavelZ píše:Jo mimochodem, jakou to desku chces kupovat? Ja sem o nejake EPIA uvazoval domu do firewallu (maj i verze s integrovanejma 2 sitovkama), chtel sem si pohrat s necim jinym nez s klasickym PCckem, ale pak vyhralo to, ze z normalni desky to vyjde levneji.
do extremnich podminek používa americká armáda specialní nb. ale nehodí se pro náročné hry a aplikace. jestli si vspomínám používaj procesory pentium možná i horší kvůli teplote a meší spotřebě než dnešní rychle procaky. tyto nb vydrzi v poušti i sibiři. doba výdrže je celkem uctyhodná. bohužel na to nemamejakub píše:z hlediska odolnosti vuci teplote je rozdil minimalni a v obou pripadech prakticky tristni, leda by to byl nejaky "odolny nb" ale v zime leda neco do polarnich podminek ...Krtek píše:Notesy jsoun dělaný aby něco vydržely. Stolní PC ne.
mno, ono, co je to "hermeticky uzavreny system" - protoze pokud to soupnes do kufriku a ten bys nejak "hermeticky utesnil" - zataveni, ci cokoliv, tak ti to bude k prdu, protoze ti tam vzdusna vlhkost zustane stejne, jedina varianta by byla (a to uz hodne teoretizujem) zalit vsechny komponenty do vosku/pryskrice, jenze potom je zase otazka teplotni odolnost takoveho materialu, ...karstn píše:hermeticky uzavřený systém toto neřeší pač hrozí přehřiváním. timto neříkam že řešení neexistuje
ja jsem premyslel i nad tim, jak je asi udelanej ten comp-suplik, co jsi sem postoval a taky nevypada nejak extremne vychytane, ja bych to zas nerad hnal do extremu, tezko rict, treba kdybys to vystlal pytlickama, co pohlcujou vlhkostOndras píše:Nechci předem riziko nepřiznivého klimatu v autě bagatelizovat, ale selský rozum mi říká, že když to přežije autorádio, palubák, discman a nakonec i ta ŘJ (byť je na to dělaná), tak by to mohlo přežít i to PCčko. Na všech možných forech, která se zabývají carputerama jsem na problémy tohoto rázu nenarazil...
no, minimalne muzes mit zevnitr na skle namrazu - to same muze byt v kufrikuOndras píše:Však právě - nejen to, co jsem tady dával, ale i další dosputné 1DIN casy to nijak neřeší. A obecně s tou vlhkostí si myslím, že je to v pohodě. Tobě se snad v autě něco rosí? Já když ráno vlezu do auta i po mrazivé noci mám vše suché...
kdyz nad tim tak premyslim, tak asi jo, jako jestli todle bude nejvetsi prusvih, tak je to v pohode. Navic bych to zkusil vyreklamovat, kdyztak ho pouzijes do domaciho a dodatecne koupis ten drazsi, existuji daleko drazsi prusvihy na aute, ...Ondras píše:FlashDisk je samozřejmě mechanicky nejodolnější řešení, ale ta cena... S bráchou jsem se shodli, že se tam prostě práskne 3.5" disk a až odejde (pokud odejde) se to nějak bude řešit.
nechci nic predjimat, aleJoska píše:Cus Ondras uplne mimo temaprisel mi od tebe mail ale bohuzel v nem byl viiiiir tak sem ho musel smaznout tak jestli to bylo neco dulz dej vedet tady dik
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |