Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Ifko
Příspěvky: 13
Registrován: čtv dub 23, 2009 06:52

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od Ifko »

dlhsie som tu nebol, vidim ze sa tema rozbehla......ja som menil sviecky,el. kable, baterka bola stara vymenil som ju lebo som si myslel ze zle napaja riadiacu jednotku, krokovy motorcek mam novy koly otackam, dal som vytesnit motor lebo mi strielal plyn v hl. sani to uz zmyzlo ale to cukanie ja slusne ako stara mrcina.......takymto sposobom vymena motora po castiach do pol roka -P
Reklama
 

Picasso
Příspěvky: 240
Registrován: čtv lis 22, 2007 12:02
Bydliště: Zábřeh

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od Picasso »

Takže zdravím vás a omlouvá se že jsem se dlouho neozval,ale byl jsem tři týdny pryč na dovolené v Bulharsku a Turecku(celkem 4500 Km a absolutně bez problému) samozdřejmě s Nubirou,ale to patří do jiného tématu,kam napíšu více.Abych se vrátil k tomu cukání.Mám novou baterku,zaslepený EGR ventil,asi rok staré zapalovací kabely a svíčky a před dovolenou vyměněnou lambda sondu za originál novou.Sázel jsem už jen na tu lambda sondu,ale ta mi pomohla maximálně tak snížit jen spotřebu a to na cca 7l/100km,což je docela slušný,ale cukání se vůbec nezměnilo.Jedinou změnu poznám,ale to jen na chvíli,když rozeberu krokovej motorek a klapku vzduchu a vyčistím je,pak je na malou chvíli klid.A tak teď spekuluji,jestli to nechce napojit na diagnostiku a vyresetovat ten krokovej motorek.Mám doma kabel OBD II / serial com , ale nevím jakej prodram mám na to použít,abych se domluvil s řídící jednotkou v autě.Kdyby měl někdo nějakej tip co dál,a nebo jakej program použít,tak vám budu moc vděčnej.
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Uživatelský avatar
martinko
Příspěvky: 215
Registrován: pon lis 19, 2007 20:39
Bydliště: HC

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od martinko »

neskusal si odpojit baterku na par hodin? resetne sa pri nej ECU a maly by sa vymazat aj chyby , ale ked mas kabel je to rychlejsie a pohodlnejsie , uz len ten program ;) a po tom vymazani chyb este pred nastartovanim otoc 3krat klucikom z 0 do II a spat , nastavy sa tak krokovy motorcek ...vela zdaru -i
pepé
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 17, 2009 10:52

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od pepé »

Zdravím vás pánové a dámy. Jsem tu novej, ale tento problém se mi po skoro ročním bez problémovým užívání objevil taky. Ještě se mi před tím dvakrát stalo, že po sešlápnutí plynu při rozjezdu mi motor chtěl chcípnout, ale po vypnutí a opětovném nastartování zase jelo a žádná kontrolka nezůstala svítit a dvákrát se mi rozsvítil chek během jízdy, ale po nějakých cca 20 km zase zhasl. Je fakt, zě diagnostika vždy hlásila lambdu. Tu jsem tedy nakonec vyměnil, ale poskakování trvá dál. Docela mi to vadí. Jinak jsem se svým Chevi spokojenej. Jste tu dobrá parta, tak dík za další názory. Pepé
atikus
Příspěvky: 20
Registrován: pon črc 20, 2009 10:52
Bydliště: Hradec Králové

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od atikus »

nubira 98 - kombi, 2l

Jen přidám svoji čerstvou zkušenost - auto mám cca 4 tisíce kilometrů - od začátku to občas škubalo na nižších rychlostí při nízkejch otáčkách. Taky to tak třikrát škublo, když jsem sundal nohu z plynu třeba při devadesátce a brzdil motorem. Takže jsem před týdnem zaslepil egr ventil, vyčistil to kolem škrtící klapky a ten krokovej motorek a je po problému... - tedy zatím (ujel jsem s tím zatím jen 200 km)
Nubira kombi, 2.0, rv 1998...
Uživatelský avatar
JRD McLAREN
Příspěvky: 3598
Registrován: ned říj 10, 2004 20:09
Bydliště: Mexico City
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od JRD McLAREN »

VYMENIT male tenke gumenne hadicky iduuuce k MAP senzoru..
a vlastne vsetky iduce zo sacej priruby..

Inac je to choroba 16V motorov ze v zabere pod 2000ot/min. trosku pocukavaju...

EDITED:
Hadicky vymenit, aj ked sa na prvy pohlad zda, ze im nic neni...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Uživatelský avatar
soptík
Příspěvky: 9
Registrován: ned zář 13, 2009 20:49
Bydliště: Praha

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od soptík »

Zdravím všecky, jsem tu nový cca týden, ale tyto problémy - jako je cukání při velmi nízkých otáčkách a málo plynu, jako je třeba popojíždění v koloně, mi dělal i Kadett 1,6i. Byl to sice monostřik a osmi ventil, ale můj názor byl, že to dělá regulace volnoběhu. Protože když tam byla dvojka a otáčky klesly k volnoběžným tak to žačalo poškubávat, ale stačilo sešlápnout spojku a přidat plyn a hned to bylo ok. Myslím si že se snažila regulace zvednout otáčky zvýšením bohatosti a když se to malinko rojelo tak dala zase normál. Tím se motor rozkýval ( tzv. Klokaní benzín) . Podle mého s tím nejde nic dělat, ta regulace vlastně chodí správně. Chce to jen si hlídat otáčky motoru. Ale je to jen můj názor , možná mě tu roznesete na kopytech, ale jezdím už skoro 30 let a karburátor byl karburátor. :D
Dříve: Š 1000 MB, W 353 kombi, Š 120, Opel kadett E 1,3S, Škoda Felicia 1,3 LPG
Nyní: Nubira II wagon 1,6 16v, rv 2001
pepé
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 17, 2009 10:52

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od pepé »

Všechny vás zdravím.
S pocukáváním motoru při slabým plynu bojuju cca 2 měsíce. Spoustu věcí o kterých jsem se tu dozvěděl jsem udělal, ale nic se nezměnilo. Mám kámoše kterej má stejný auto, ale necuká mu. Tak porovnáváme informace mezi sebou. Poslední zajímavou věc kterou jsem zjistil, při klabém stisku plynového pedálu rukou ( v noze ten cit není takovej ) ustálím otáčky cca 1300 a někdy v pedálu cukne jakoby povolil a otáčky spadnou k volnoběhu. Někdy to cukne v pedálu i víckrát za sebou, ale někdy vůbec.Nevím jestli není i nějakej rozdíl v mechanice plynovýho pedálu. Jestli je tam lanko, potenciometr nebo nějaká kombinace. Pokud se dozvím něco víc tak se zase ozvu
Uživatelský avatar
Vlasta
Příspěvky: 623
Registrován: čtv lis 17, 2005 16:25
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od Vlasta »

Dlouho se tady nikdo neobjevil. Má to znamenat, že už to máte všichni vyřešené a nikomu už auto necuká?
Mě se to spíš zhoršuje. Teď to ještě začalo cukat když trochu prudčeji přidám. Auto si jakoby polkne a teprve pak se chytí. Hadičky jsem kontroloval. Začínám z toho být otrávenej. Nemá někdo nějaký nápad?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
ilkoilko
Příspěvky: 22
Registrován: pon dub 26, 2010 10:48
Bydliště: Bardejov, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od ilkoilko »

Zdravim :)

Tiez mam podobny problem. Mam Nubiru sedan r.v.2000, 1,6l, 16V, benzin+plyn. Kupil som ju priblizne pred mesiacom z bazaru, 138800km. teraz ma 140100km. Pri prihlaseni (dovoz Taliansko) absolvovala TK, EK, a KO. TK, KO v poriadku, cez emisnu nepresla, svietil check - menili lambda sondu, potom boli vysledky v norme.
Problem s poskakovanim som si vsimol az nedavno. Predtym som auto nastartoval na benzine, po chvili prepol na plyn (prepina sa automaticky pri dosiahnuti asi 2500 otacok), a nasledne jazdil na plyn. Vsetko bolo v poriadku, az na vysoku spotrebu - 12 az 13 litrov kombinovane, vacsinou mesto.

V poslednej dobe vsak kvoli zahriatiu motora, hlavne rano, prejdem aspon 1 az 3 km na benzine (spotreba plynu mi klesla na priblizne 10l/100km kombinovane, ale zase stupla spotreba benzinu :o).
A vtedy som si vsimol, ze ked idem na benzin a mam zaradenu rychlost a zlozim nohu z plynoveho pedalu, a potom ho znova stlacim - tak auto zacne skakat (skakavy, klokani benzin). Zrychli dopredu, potom znova spomaly, zase zrychli, asi v pol sekundovych intervaloch. Toto skakanie je citelne hlavne pri jednotke, dvojke, a postupne ku 5-tke je slabsie, ale stale ho je citit. Pri nizsich otackach je velmi citelne, pri vyssich menej.
Pri jazde na plyn sa vsak tento problem neukazuje, ziadne skakanie necitit, proste nic. Bud je skakanie velmi jemne, alebo autom vobec netrha.

Tak teraz neviem - precital som si vela diskusnych prispevkov, a vypisal potencialne chyby - zatial som vsak nemenil a neopravoval nic, zbieram informacie. Tiez som sa docital, ze vacsinou auta s plynom maju vsetko ok na benzine, a na plyne potom skacu, skapinaju a podobne. U mna je to skor naopak - plyn ok, benzin skace.

Vypisem tu zoznam moznych chyb, ktore by skakanie mohli sposobovat (niektore su uvedene aj v tomto fore, zopakujem ich):
1. vybite silenbloky na motore - vymenit
2. ERG ventil - odpojit, ak pomoze odpojenie, potom zaslepit
3. riadiaca jednotka nespravne odpaja privod paliva pri zlozeni nohy z plynoveho pedalu
4. chyba v palivovom cerpadle
5. zaneseny palivovy filter
6. lambda sonda (u mna vsak bola menena - urcite vsak nie za novu, ale len pouzivanu - menil ju este predajca v bazare)
7. nasavanie falosneho vzduchu
8. prerazanie vysokonapatovych kablov
9. spojka
10. sviecky

Neviem, do coho sa pustit ako prve.
Asi nie je mozne s urcitostou povedat, ze presne v tom je problem - pretoze ako som cital, niektori mali problem v tom, ini zase vsetko vymenili a stale ziadne zlepsenie.

Este jedna vec - mal som podozrenie zo zratia oleja motorom - predajca totiz tvrdil, ze olej vymenil, pri kupe vsak bolo oleja hlboko pod minimom. Dolial som dva litre, a po prejdeni cca 1500 km sa stale drzi na urovni po doliati. Preto si myslim, ze predajca olej nemenil, lebo od udajnej vymeny po predaj auto nabehalo 800km, a olej bol pod minimom, a ja som nabehal skoro dvakrat viac, a ziadna zmena v mnozstve nenastala. Okrem toho, motor a jeho okolie vyzera na pohlad suche, aj zospodu. Vyfuk je cierny, ale pri zohriatom motore a 2500-3000 otacok na volnobehu su vyfukove spaliny bez farby - nie je vidno ziadny modry, biely alebo cierny odtien. A to ani pri plyne, ani benzine.

Ak viete poradit, co by mohol byt problem so skakanim v mojom pripade, velmi by mi to pomohlo :)
Vdaka.
Uživatelský avatar
palikx
Příspěvky: 6250
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od palikx »

jasne tak tohle delalo moje auto taky
silentbloky nepomohly
egr ventil nepomohl
potom se rozpadla prevodovka a s ni se vymenila i spojka a od te doby je to uplne jine auto.takze asi lamela.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ilkoilko
Příspěvky: 22
Registrován: pon dub 26, 2010 10:48
Bydliště: Bardejov, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od ilkoilko »

hmm... ale preco to nerobi na plyne? ma plyn natolko ine vlastnosti, aby sa chyba spojky pri benzine prejavila, ale pri lpg nie?
Uživatelský avatar
palikx
Příspěvky: 6250
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od palikx »

no me to delalo u obojiho ale u plynu v podstate nepatrne jelikoz kdyz das nohu z plynu tak plyn to tam cpe porad a tedy ten deceleracni naraz neni takovy a pak se neprojevi unavene pruziny spojky.
ale nerad bych ti radil vymen spojku a nakonec to nepomohlo ale me to na spojku pripada.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ilkoilko
Příspěvky: 22
Registrován: pon dub 26, 2010 10:48
Bydliště: Bardejov, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od ilkoilko »

No, ked nad tym teraz tak premyslam, mozno to bude v spojke. Mne vlastne necuka pri nizkych otackach - ako to bolo spominane v prispevkoch vyssie, ale cuka ked pri zaradenej rychlosti znovu stlacim plyn. Dokonca necuka ani ked plyn pri zaradenej rychlosti pustim (ale este si to overim). A spominam si, ze ked som zacal auto pouzivat, musel som si velmi zvykat na spojku - hlavne pri rozbiehani na dvojke, kedy autom velmi trhalo. Teraz s nou pracujem uz ovela jemnejsie, tak to necitit. Ale asi nebude spojka celkom v poriadku. :roll: Co stoji nova spojka do Nubiry 1.6, r.v.2000, manualna prevodovka 5st?
Uživatelský avatar
bjes_des
Příspěvky: 102
Registrován: pát srp 21, 2009 22:37
Bydliště: Nejraději v lese...
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskakování(cukání) při nízké rychlosti

Příspěvek od bjes_des »

Tak jsem asi poslední, kdo by mohl radit po technické stránce. Ale jednu drobnost bych měl - Nubira má dost vysokoobrátkový motor, nejlépe šlape při otáčkách nad 3000. (Na rozdíl od Formana, kterého jsem měl před tím a tam byl ideální stav v otáčkách někde úplně jinde.) Takže rozjíždět se s Nubirou na dvojku je celkem divočina a vůbec se nedivím tomu trhání.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“