zakonne poistenie...

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Uživatelský avatar
mrk
Příspěvky: 2098
Registrován: pát led 23, 2004 19:51
Bydliště: Piešťany
Kontaktovat uživatele:

zakonne poistenie...

Příspěvek od mrk »

chcem si ujasnit zopar veci, lebo mam v tom dooost nejasno. :(
1. zakonne poistne sa plati na dobu 365dni t.j. ked si auto kupim 20.1. tak je poistene az do 19.1. nasledujuceho roka. preto sa vzdy plati cela suma a nie len proporcialna ciastka vyratana za obdobie do konca roka. alebo je to uplne inak ? resp. kebyze si dnes kupim auto tak musim zaplatit aj tohorocnu zakonnu poistku a do konca roka aj na dalsi rok ?
2. poistku za nasledujuci rok treba zaplatit do konca tohoto roku. ak mam auto od konca januara, nestaci to zaplatit niekedy v januari ?
3. chcel by som zmenit poistovnu, vela casu mi nezostava, hehe. treba dat vypoved 6 tyzdnov pred koncom roku alebo 6 tyzdnov pred koncom zmluvy ?
4. do kedy treba uzavriet zmluvu s druhou poistovnou ? logicky asi do dna ukoncenia starej zmluvy.

dakujem za vsetky objasnujuce informacie 8)
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Reklama
 

PavelZ
Příspěvky: 1422
Registrován: čtv lis 06, 2003 10:36

Příspěvek od PavelZ »

Sice uz to na Slovensku nemusi byt stejne (i kdyz podle toho co vim, tak by to melo byt stejne): povinne ruceni se sjednava ode dne kdy ho uzavres na sjednane obdobi (nejcasteji na rok), pokud chces dat vypoved, musis dodrzet sjednanou vypovedni lhutu (6 tydnu) pred koncem smlouvy. Obdobne pojistku na dalsi obdobi platis pred koncem prave uzavrene smlouvy (takze podle toho, co pises do konce ledna). Pojistku u nove pojistovny uzavres k prvnimu dni, kdy nebudes pojisten u te soucasne (mas-li soucasnou pojistku do 19.1.2005 tak ke 20.1.2005). Aspon u nas jeste musis soucasnou pojistovnu pozadat o zaslani potvrzeni o bezeskodnem prubehu pojistky (bonusy) a to predas nove pojistovne, aby si dostal lepsi sazbu.
Uživatelský avatar
mrk
Příspěvky: 2098
Registrován: pát led 23, 2004 19:51
Bydliště: Piešťany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

hehe, ja asi lepsiu sadzbu tak skoro nedostanem, hehe :!:
ale teraz nechapem preco je vsade taky zhon ohladom davani vypovede poistovni, akoby kazdy bol poisteny k 1.1. 2005
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Uživatelský avatar
RoSta
Příspěvky: 613
Registrován: ned říj 03, 2004 23:19
Bydliště: PRIEVIDZA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

mrk píše:hehe, ja asi lepsiu sadzbu tak skoro nedostanem, hehe :!:
ale teraz nechapem preco je vsade taky zhon ohladom davani vypovede poistovni, akoby kazdy bol poisteny k 1.1. 2005
Zmluvu máš uzavretú väčšinou na neurčito, a len poistné obdobie je do konca kalendárneho roka, teda zase väčšinou... :lol:
Všetko to máš v zmluve, ver mi, viem o čom hovorím... 8)
Preto ten zhon... Je najvyšší čas zamyslieť sa nad zmenou poisťovne... :shock:
Ak Ti môžem radiť, skús ČSOB, spravili rozruch s akciovou cenou. 8) Aj ja som chcel prejsť z Kooperatívy, ale tam mi ponúkli "obchod", cenu ČSOB na rok 2005, tak som nepresedlal. :P Ešte by sa mohli zapojiť nejaké poisťovne, nech sa to prejaví na cene. :idea:
Uživatelský avatar
petrm
Příspěvky: 2945
Registrován: ned zář 28, 2003 19:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Dneska sem se na to samé ptal u mě v Alianzu je jedno kdy vypovím smlouvu ale je tam dvouměsíční výpovědní lhůta jinak já platím vždy k 20 březnu a pak čtvrtletně ale taky půjdu jinam uznali mi bonus jen na škodovku 120 co sem měl u nich jako první a za Lanose kde se platí za větší motor víc sem platil normální sazbu :cry: kašlu na ně a asi nejsem sám protože ta pojišťovačka mi řekla já se nehádám ani to nekomentuju když sem se snažil zavést na sazby řeč :(
Uživatelský avatar
Peterek
Příspěvky: 112
Registrován: čtv led 15, 2009 10:30
Bydliště: Ostrava Poruba

Re: zakonne poistenie...

Příspěvek od Peterek »

Pánové, výpověď můžete dát kdykoliv. Všechno to jsou pouze kecy pojišťováků a pojišťoven pro udržení klienta. Pokud se ale nachcete hádat poradím Vám prima fintu. Oznamte pojišťovně výpověď z důvodu prodeje auta k potřebnmu dni. A tím to končí. Bezškodní průběh doložíte prohlášením, které si nová pojišťovna ověří přes své kanály. Jsou propojeni. A dodatečně doložíte písemně až to potvrzení od původní pojišťovny obdržíte.
stará Škoda OCTAVIE, 2xMB W123, manželka Š100, Olcit (děs a hrůza), Opel Kadet combi, Toyota Yaris (automat), nyní náhodně Leganza přezdívaná "Legolanza" tmavá modrozelená metalíza
Odpovědět

Zpět na „POKEC“