Centrál

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Deyw

Centrál

Příspěvek od Deyw »

Nazdar chlapy,

Potřeboval bych od vás zjistit kde na netu seženu Centrál s DO do 3dv. verze???
Hledal sem na netu a našel jsem jenom do Nubiry atd..
Předem vám děkuji :D :) :lol:
Daewoo Nexia 1.5i 8v
Simson S51...

Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: Centrál

Příspěvek od palikx »

a o co ti jde?
jelikoz je naprosto stejny jako do 4 dveroveho tak je to jedno.
jen nenamontujes 2 motorky .na odemykani 5 dveri stejne potrebujes elektromagnet a na to musi byt prispusobeno i ovladani.
takze shanej dalku s rozsirenou funkci tedy 4 tlacitko.
my kupovali vsecky centraly ve firme elan.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Přesně tak a navíc,ten na 4dv,je levnější,než na 3dv. Já to vyřešil úplně stejně. Centrál na 4 dv a dva motorky nezapojené.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi 20 years edition alias tučnák III
Kawasaki Versys 1000S pro zábavu
Peugeot Partner alias pešrot.
ex Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
ex BMW F 800 GS
ex Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://planickasystem.webnode.cz
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Zdar, potrebujem poradit.....kedze na nexii mam originalny central od vyroby tak planujem kupit nejaky lacny central jednoduchy ze ho aj sam dokazem zapojit :lol: s dialkovym ovladacom..No a nasiel som toto - Dialkove ovladanie - CZS01 na centralne uzamykanie-minusove impluzy.....Neviete co znamenaju tie minusove impluzy?Pojde mi to?? Inak balenie obsahuje toto : riadiacu jednotku, 2ks rozdielnych DO, kabelaz, LED Diodu, zarucny list a navod. Ak to budem montovat tak tu novu riadiacu iba prepojim s tu moju originalnu a naprogramujem ovladac a bude to ficat?? alebo je to zlozitejsie?servo motorceky nemenim pretoze su tam uz od autoalarmu jablotron ktory nefunguje a ostali tam v dverach tie servo motorceky nove od neho... dik
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...Jablotron ti dodá i na třídvířko, nemusíš platit servomotorky navíc, prostě ti do dá v kompletu tak... a navíc neuznává jakoukoliv závadu na svém výrobku - prostě ti to vymění i po 6letech, dává 5let - mluvím, píši ze své zkušenosti i po 6letech mi vyměnili řídící jednotku bez mrknutí oka, šel jsem ji tam vlastně koupit ani sem si nebral záručák...

A tak se mějte fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Dark69 píše:Zdar, potrebujem poradit.....kedze na nexii mam originalny central od vyroby tak planujem kupit nejaky lacny central jednoduchy ze ho aj sam dokazem zapojit :lol: s dialkovym ovladacom..No a nasiel som toto - Dialkove ovladanie - CZS01 na centralne uzamykanie-minusove impluzy.....Neviete co znamenaju tie minusove impluzy?Pojde mi to?? Inak balenie obsahuje toto : riadiacu jednotku, 2ks rozdielnych DO, kabelaz, LED Diodu, zarucny list a navod. Ak to budem montovat tak tu novu riadiacu iba prepojim s tu moju originalnu a naprogramujem ovladac a bude to ficat?? alebo je to zlozitejsie?servo motorceky nemenim pretoze su tam uz od autoalarmu jablotron ktory nefunguje a ostali tam v dverach tie servo motorceky nove od neho... dik
Jestli tam máš jen motorky ve dveřích a tohle dálkový, tak se dají zapojit asi takhle přes relé(další motorky budou paralelně k prvnímu). Ale při odemčení dveří klíčkem se Ti odemknou jen jedny dveře.
Přílohy
centrál.jpg
centrál.jpg (19.65 KiB) Zobrazeno 1926 x
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

blackjohn píše:
Dark69 píše:Zdar, potrebujem poradit.....kedze na nexii mam originalny central od vyroby tak planujem kupit nejaky lacny central jednoduchy ze ho aj sam dokazem zapojit :lol: s dialkovym ovladacom..No a nasiel som toto - Dialkove ovladanie - CZS01 na centralne uzamykanie-minusove impluzy.....Neviete co znamenaju tie minusove impluzy?Pojde mi to?? Inak balenie obsahuje toto : riadiacu jednotku, 2ks rozdielnych DO, kabelaz, LED Diodu, zarucny list a navod. Ak to budem montovat tak tu novu riadiacu iba prepojim s tu moju originalnu a naprogramujem ovladac a bude to ficat?? alebo je to zlozitejsie?servo motorceky nemenim pretoze su tam uz od autoalarmu jablotron ktory nefunguje a ostali tam v dverach tie servo motorceky nove od neho... dik
Jestli tam máš jen motorky ve dveřích a tohle dálkový, tak se dají zapojit asi takhle přes relé(další motorky budou paralelně k prvnímu). Ale při odemčení dveří klíčkem se Ti odemknou jen jedny dveře.
Ja tam mam servo motorky od jablotronu..lenze problem je v tom ze riadiacu jednotku od neho som vyhodil pred rokom a neviem ako bola zapojena, pretoze bola nefunkcna,tak mechanici mi zapojili central povodny... a teraz mi central funguje klucikom povodny ten co je od vyroby na nexii a na ten central chcem urobit central na DO...treba mi len riadiacu jednotku,kabelaz a DO a neviem ako to zapojit
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Tak to se připojí na dráty, které jdou od dveří řidiče(je tam spínač zamčeno-odemčeno) do jednotky centrálu.
Ale měl bys mít i motorek ve dveřích řidiče, myslím, že nějaké Nexie ho nemají. Máš u ovládání oken tlačítko LOCK-UNLOCK?
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

U uni dálky za 700kč,mě opravdu netrápí,že mi zbydou 2 motorky. Za to u Jablotronu za 3000,by mě to asi s...o .
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi 20 years edition alias tučnák III
Kawasaki Versys 1000S pro zábavu
Peugeot Partner alias pešrot.
ex Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
ex BMW F 800 GS
ex Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://planickasystem.webnode.cz
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

blackjohn píše:Tak to se připojí na dráty, které jdou od dveří řidiče(je tam spínač zamčeno-odemčeno) do jednotky centrálu.
Ale měl bys mít i motorek ve dveřích řidiče, myslím, že nějaké Nexie ho nemají. Máš u ovládání oken tlačítko LOCK-UNLOCK?
No na tom elektrickom paneli ovladania okien na soferovej strane mam tam jedno tlacitko nad gombikmy stahovania okien a je na nom to napisane, a ved ten gombik tam je na to ze ked ho stlacim Unlock tak sa nemozu ovladat okna v aute posadkou nie?alebo ma to tiez spolocne nieco s centralom? hmm :shock: ....a dvere ked som mal rozobrate tak bol tam zapojeny nejaky servomotorcek tak neviem teraz
Naposledy upravil(a) Dark69 dne ned kvě 10, 2009 19:31, celkem upraveno 3 x.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Petr Soukup píše:U uni dálky za 700kč,mě opravdu netrápí,že mi zbydou 2 motorky. Za to u Jablotronu za 3000,by mě to asi s...o .
Ono mne neostanu nijake servomotorky...ja ich vo dverach mam...ja len chcem kupit riadiacu jednotku,kabelaz a DO za 20 Eur to staci...a chcem to napojit na ten povodny central na klucik co mam...len neviem ako a ci to pojde vlastne
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

To tlačítko co říkáš je WINDOW LOCK, to nemá s centrálem nic společnýho. Na zamykání-odemykání je zvlášť tlačítko, alespoň na Esperu.
Ale jestli máš motorek v řidičových dveřích, tak by měla stačit jen ta jednotka na DO.
Od toho motorku v řidičových dveřích by měli jít 2 dráty do centrálu(asi hnědobílý a hnědočervený). Když jeden z nich připojíš na kostru, tak se odemkne a druhý zamkne.
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

blackjohn píše:To tlačítko co říkáš je WINDOW LOCK, to nemá s centrálem nic společnýho. Na zamykání-odemykání je zvlášť tlačítko, alespoň na Esperu.
Ale jestli máš motorek v řidičových dveřích, tak by měla stačit jen ta jednotka na DO.
Od toho motorku v řidičových dveřích by měli jít 2 dráty do centrálu(asi hnědobílý a hnědočervený). Když jeden z nich připojíš na kostru, tak se odemkne a druhý zamkne.
aha...takze mam tu novu riadiacu jednotku s DO pripojit na tie 2 kable od toho servomotorku v soferovych dverach?ja som z toho centralu vymlety..ak sa mi to podari urobit oslavujem :lol: :lol: Napisem to polopate: kupim si riadiacu jednotku s DO a kabelama...vsetky kable co pojdu z tej novej riadiacej jednotky kam ich mam napojit aby slo DO???potrapte sa so mnou ja to prvy krat riesim :lol: :D
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Teoreticky by to šlo dát k jednotce centrálu, napojíš jen plus, kostru, zamknutí a odemknutí a mělo by to chodit, teda jestli trefíš ty 2 dráty, ale to si snadno oměříš nebo vyzkoušíš připojit na kostru, jak jsem psal výše. A líp se to hledá, když máš schéma.

Já to dal u Espera nalevo pod palubku, protože jsem ještě připojoval otevírání kufru a blinkry.

A na to připojení použij něco takového: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 2d1d9b9b2b
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...no Petře asi si trochu pleteš pojmy s dojmy, Jablotron s imobilizérem, s alarmem a přenosem zpráv ( narušení, otevření aj.... ) na mobil není až tak drahý, ale hlavně já jsem prezentoval jejich vztah k zákazníkovi a obhajubu své marky, tedy náš výrobek nemá chybu a za tím si stojíme i za cenu bezplatných výměn ( u mě to byla ŘJ a ta tuším stojí 2 800 Kč ) a to i po uplynutí 5ti leté záruky. Najdi mi dnes druhou takovou fy. a pak něco namítej...aneb dobrá marka něco stojí ( nevím ovšem kolik stojí u nich samotná dálka a jestli ji vůbec samostatně prodávají... )

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“

TOPlist