Novelizacia zákona o cestnej premávke

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Bolo by dobré novelizovať zákon o cestnej premávke v navrhovanom znení?

ANO
10
48%
NIE
11
52%
 
Celkem hlasů: 21

Uživatelský avatar
vado
Příspěvky: 1026
Registrován: pon srp 16, 2004 07:20
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

kasma píše: A ak to zakazu v piatok, situacia sa bude opakovat v sobotu a pondelok doobeda, alebo sa ta doprava zhusti este viac pocas tyzdna lebo nikto nebude stihat prist domov, vylozit tovar a nasledne nalozit + spravit povinne prestavky vyplyvajuce z nariadenia 561/2006. Dalsia vec- predstav si, ze si v kozi vodica a 2-3 tyzdne si nebol doma...a teraz cakaj do polnoci , aby si sa mohol konecne dostat domov a ludom, ktorym vozis jedlo, nabytok, benzin, ti zakazu jazdit... Vyriesi to ten problem??? Ohladom tych rychlosti co pises... Suhlasim, ale pre tvoju informaciu usek BA-TT, NR poznam aj ja... sedel som v tychto usekoch aj v kamione aj ja. A tento problem, o ktorom pises vyriesi to, ze bude na dialnici min. rychlost 80 km/h a tym z dialnice vypadnu stare tatrovky a avie. Standardny kamion v normalnom tech. stave ide bez problemov 90 km/h, takze tvoj lavy aj pravy pruh je stale plynuly... Mozno by policia mala merat aj bezdovodne pomalu jazdu a nielen prekrocenie rychlsosti :evil:
Bratislava je svojim sposobom specificka. V posledny pracovny den sa smerom z BA stahuje enormne monzstvo ludi (ci uz neobyvatelia BA, ktori tu pracuju "na tyzdnovky", alebo obyvatelia BA, iduci na vikend na chatu) po v sucasnosti kapacitne absolutne nepostacujucej dopravnej infrastrukture. Najviac vytazeny cas je (podla mojho odhadu) v piatok medzi 14:00 - 18:00. Ak by kamiony v tomto case na dialnicu nemohli (aspon v useku BA-TT, inde to nie je az take zle), VYRAZNE by to pomohlo. Navyse tie styri hodiny su relativne mala strata pre kamion a jeho vodica (napriklad v porovnani s niekolkohodinovymi stratami na byvalych (aj sucasnych) hraniciach). Myslim, ze je v moznostiach sucasnej logistiky toto vyriesit.
Ak by sa zhustena kamionova doprava presunula na sobotu (ako pises), urcite by to nesposobilo taky kolaps. V sobotu na dialnici vela osobnych aut nejazdi.
S tymi aviami a inymi "safety cars" suhlasim, nemali by na dialnici co robit.

p.s.: Neviem, ci je to pravda, ale v niektorych krajinach (mam pocit, ze aj v CZ, ale nie som si isty) podobny zakaz o jazde kamionov v urcitom case vraj plati. Ako to zvlada logistika tam ?
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Reklama
 

Uživatelský avatar
Krtek
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 13:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Já jsem dopravní liberál takže jediný pozitivum sem viděl těch 160 na dálnici. To můžou ale doděat i značkama.
Jinak jsem proti jakýkoliv buzeraci a preventivnímu jebání. Každej by si měl uvědomit jak jezdí a podle svýho svědomí a schopností se chovat. Páky na arogantní a agreasivní hovada jsou tu dávno, akorát je lopicie nikde nepoužívá.
Mně nevadí když někdo jede kilo přez město. Když na to má a neudělá průser, je to jeho plus. Když udělá průser, má následovat trest, ale né podmínka s napomenutim jak to bejvá v našich končinách zvykem.
Denní svícení je taky kravina. Jasně je dáno (a vždycky bylo) že MUSÍŠ svítit za snížený viditelnosti. Takže díky pár debilum co v zimně jedou v 19h v mlze bez svetěl budou jebat celoročně celou evropu.
Já díky tomu zjistil, že auta co jedou v koloně a nesvítěj, přehlížim ! Je to blbý ale když jedno nesvítí, nějak ho nevnímam. Když jede samostatně, tak většinou jo. Myslim že to ve mně vybudovalo nějakej blbej pozorovací návyk. Když se nesvítilo, byl člověk víc vnímavej.
Nejradši mam poslední dobou chytráky co by nacpali všude retardéry (co má harant co dělat na silnici ? Odkdy maji chodci přednost před auty ?), snížili rychlost na 20 km/h a velký auta zakázali úplně protože si na něj ten grázl určitě nakrad.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Uživatelský avatar
kasma
Příspěvky: 711
Registrován: čtv črc 13, 2006 14:48
Bydliště: Brezno, SR

Příspěvek od kasma »

to Vado...V Cechach to plati napr. v lete, resp. do konca prazdnin, su vo viacerych eu statoch podobne obmedzenia, tykaju sa aj slovenska...
Ale z vlastne praxe /4 roky/ ti viem povedat, ze to robi obrovske problemy a vyhovorka, ze logistika sa stym vysporiada je blbost. Kvoli nestihnutym terminom a malo casu sa ppotm porusuju ine predpisy a v konecnom dosledku si nestihnuty termin odksace clovek ako ja alebo ten chudak vodic, ktory kruti volantom... a ziadneho zakaznika nezaujimaju predpisy a budes pocut vetu "ja som si to zaplatil ja to tu chem mat..." Takze by sa malo celopolosne zmenit zmyslanie ludi...

Skor ako takyto zakaz by radsej mali riesit treti pruh dialnice... a pravdupovediac by som nasral do ruk tym inzinierom ktory tu dialnicu projektovali, pretoze uz vtedy bolo logicke, ze cesta do a z hlavneho mesta bude stale vytazena... tolko k tej tvojej specifickosti bratislavy...
a mozte byt radi ze aspon nejaku dialnicu mate a stazujete sa ze musite brzdit a jazdit 80 km/h a ze vam tam vojde nejaky kamion. Skus prejst medzi Breznom a LV v piatok poobede...a potom podakuj za tu dialnicu... Ja sa vleciem v 10 km dlhej kolone v jedno pruhu rychlostou 15 km/h az kym sa neodstanem na rychlostnu komunikaciu... a sme tolerantny a tiez jazdime domov, aj na chaty aj na sluzobne cesty + stretavame na jednopruhovych cestach ludi, ktory sa vracaju s BA...

Krtek... s tymi svetlami uplny suhlas ;) moj nazor, prehliadnes tie auta...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Uživatelský avatar
mil
Příspěvky: 153
Registrován: pon črc 24, 2006 16:47
Bydliště: Vrbove

Příspěvek od mil »

Kasma, súhlasím s Tebou.
Losos 1.5 SE HB, ´98, bez výbavy
Uživatelský avatar
SkylineGTR
Příspěvky: 1463
Registrován: čtv úno 05, 2004 09:50
Bydliště: Prostějov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SkylineGTR »

Krtek píše:Já jsem dopravní liberál takže jediný pozitivum sem viděl těch 160 na dálnici.Denní svícení je taky kravina.
160km/h na našich dálnicích? Si snad děláš prdel,ne? Na tom našem tankodromu se někdy nedá jet ani 100km/h (viz. úsek Brno - Prostějov).
A co Ti vadí na tom svícení? To je pro Tebe problém zmáčknout ten čudlík? :lol:
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
Uživatelský avatar
Krtek
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 13:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Problém mi to nedělá ale vysvětlil sem myslim dostatečně v předchozim tématu. Zbytečnost a nebylo by to třeba, kdyby každej rozsvítil kdy je to OPRAVDU potřeba.
Co se ti nezdá na našich silnicích ? Jednak to bylo pro slovensko ale i u nás to ujde. Mimochodem to má bejt maximální povolená a né minimální nařízená rychlost. Nikdo tě k tomu nenutí. Osobně mam rekord z Příbrami do Liberce (kolem 170 km) za 1h 15 minut pořez Prahu a nepřipadalo mi to nějak extra přehnaný. Já bych byl pro zrušení všech rychlostních limitů všude ale za přísný tresty za průsery. Myslim ž skoro nikdy nejezdim podle značek a rychlostních limitů ale tak abych jízdu zvládnul já i auto a dokázal včas zasavit "kdyby něco". Takže často jezdim výrazně pod limity ale nevidim důvod proč někoho buzerovat a omezovat. Pak se najdou dementi co jedou trvale 130 po dálnici, 0,5m za kufrem předchozího nebo to lajsnou přez retardér u školky povolenou 50kou.... Limity lidi odnaučujou myslet.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Uživatelský avatar
SkylineGTR
Příspěvky: 1463
Registrován: čtv úno 05, 2004 09:50
Bydliště: Prostějov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SkylineGTR »

Krtek píše: Pak se najdou dementi co jedou trvale 130 po dálnici, 0,5m za kufrem předchozího nebo to lajsnou přez retardér u školky povolenou 50kou.... Limity lidi odnaučujou myslet.
Jo, tak takové debily mám hrozně rád a dokážou mě vytočit.
Nevím jak tam u Vás, ale u nás lidi za volantem nijak nemyslí, jak to pozoruju. :lol: Je to smutné, ale je to tak. ;)
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
Uživatelský avatar
Muco
Příspěvky: 930
Registrován: pát úno 23, 2007 08:47
Bydliště: Banská Bystrica

Příspěvek od Muco »

Chalani,toto je bohužial problém,ktorý je teraz v móde-ak sa pozriem okolo seba (určite u vás to je obdobne),napr. pred takýmí 3-4 rokmi tolko aut na cestách nebrázdilo ( a to vela ludí aj hovorí). Tu v Bystrici si nemal problém pred tými 4 rokmi ani zaparkovať,no dnes nevieš prejsť ani križovatkou bez toho,aby si nezastavil min.3 x na červenej.A samozrejme arogancia vodičov urmerne k tomu stúpa. Stačí sa pozrieť na tie mladé xichty,ako "inteligentne" jazdia .Nie žeby som bol satrý (r.v. 1971 :lol: ),ale za mňa (1989) sa vodičák robil asi 6 mesiacov (25 hod. jázd) a 2 hod. teorie týždenne...A dnes??-do mesiaca ho máš...čo sa už tam naučíš za mesiac?! nehovorím o každoročných novelizáciach o ktorích tí pubertiaci ani nevedia.A aj keby vedeli,vodičák majú a pre nich to tým hasne....
Ak tu máme takého mladého člena-nech sa neurazí-nehádžem zasa všetkých do jedného vreca-česť výnimkám
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Příspěvek od ppp »

neviem co tu riesite, inteligenciu ludstvu nezdivhnete a kym budu blbci tak ich budeme stretavat na cestach aj medzi zakono"darcami". Mimochodom za tu 160 na dialniciach zdvihnem vsetky 4 ak budu tie dialnice elektornicke, teda kamery a svetelne znacenia. Ak tam daju 160 tak tam bude najma v zime mrtvych az az. Ved ani dnes to nezvladaju, ked sa niekto vyseka kilometer za BA tak su upchate cesty v celej BA a niet toho svateho kto by odklonil premavku na ine cesty. S kamerami a elektronickym znacenim sa da zvladnut kazdy cestny zadrhle s minimalnym dopadom na ostatnych ucasntikov cestnej premavky. Aj u rakusakov maju 160 len na dialnici kde tu 160tku upravuju podla situacie svetelnym znacenim.
Uživatelský avatar
kasma
Příspěvky: 711
Registrován: čtv črc 13, 2006 14:48
Bydliště: Brezno, SR

Příspěvek od kasma »

Pekna myslienka...dobry napad...ale aby sme sa my dostali na taku uroven ako nasi kolegovia v rakusku a elektronicky kontrolovat tu rychlost podla situacie by bolo super... ;)

Inak podla mna to nieje len o tom, "ZE PODME POVOLIT VYSSIU RYCHLSOT", ale rychlost 160 km/h je podla mna aj tak dost vysoka a useky kde by mohla byt povolena by mali riadne upravit a napr. urobit aj nejake zabrany proti zvery a vetru a pod... priznam sa, nechcel by som v 160-tke trafit jelena... :?
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Uživatelský avatar
faczko76
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 03, 2007 23:19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faczko76 »

Svícení ve dne MÁ SMYSL. 50ka v obci MÁ SMYSL. A nikdo se mnou nehne. Mě osobně tyto 2 věci vůbec neobtěžují, natož, aby mně popouzely! Není na čase se zamyslet trochu hlouběji? ;)
Š 100 / Š 125 L / Š 120 / Š 136 GL / Daewoo Nexia sedan / Citroën Berlingo
_______________________________________
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/213805.html" target="_blank"><img src="http://images.spritmonitor.de/213805_5.png" alt="Spritmonitor.de" border="0"></a>
Uživatelský avatar
Hanzy
Příspěvky: 7197
Registrován: ned led 21, 2007 13:16
Bydliště: Frýdek-Místek - Baška/Hodoňovice/Velké Karlovice

Příspěvek od Hanzy »

Souhlas AMEN :D
Joo a nazdar Ivanku... :D
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Uživatelský avatar
Muco
Příspěvky: 930
Registrován: pát úno 23, 2007 08:47
Bydliště: Banská Bystrica

Příspěvek od Muco »

Vlastne ak si dobre spomínam,mal by byť v tom novom zákone aj určité množstvo promile povolené (neviem presne kolko-0,1 alebo 0,2???)
Proste asi také malé pivo po obede ale 10 stupnové.
Toto by som vôbec absolutne vylúčil. Ako "sa" poznáme,určite si da niekto v tom prípade možno aj to pivo (trebars aj 12-tku) a bude si namýšlať,že je to v norme...jasné...dovol slovákovi alkohol-i ked len v min. množstve-už vidím,kolko opitých bude lietať :roll: :roll: :roll:
A v tomto by som videl vážny "preklep" :evil: :evil:
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Příspěvek od ppp »

50 v obci nema zmysel, kto dnes nedodrzuje 60 nebude ani 50 a kto ma rozum tak v blbych usekoch nejde ani 40, 60 predsa nie je prikaz ale obmedzenie. To je ako dnes, niekto zlozi dedka s vozikom a bude sa obhajovat ja som isiel 60, to ze isiel cez uplne neprehladnu zakrutu, kde nema sancu ubrzdit ani pri 40 mu uz nevadi. 50tka toto nevyriesi. Ani 40. Co mam zo 40tky v nasej obci, ked na mna vyleti spoza zakruty kamion do protismeru, pretoze to v tej 40tke proste nevyberie a najma preto lebo isiel aspon 50..
Uživatelský avatar
alvin
Příspěvky: 4357
Registrován: pát črc 13, 2007 23:11
Bydliště: Bratislava ,pôvodne Nitra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

U nás by bolo hlavne treba ( a to myslím si v oboch republikách) paragraf na tzv.bezohľadnú jazdu,tj viacnásobne ohrozovanie iných účastníkov premávky,riskantné predbiehanie a pod. Takí sa väčšinou nezľakne nejakej tej pokutičky,ale strčiť ho bez pardónu na pár dní a nocí do chládku,nabudúce by si to rozmyslel :P :P :P :P :P :P
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Odpovědět

Zpět na „POKEC“