Koupili byste Matize po zkusenostech?

Moderátor: Blue Lanos

Rado77
Příspěvky: 1074
Registrován: čtv bře 01, 2007 14:24

Příspěvek od Rado77 »

Jasne, svoje mestske ucely Matizek dokonale plni vzhladom na uvodnu cenu, komfort za danu cenu (napr. sedadla rozhodne meksie ako mnoho inych aut, elektrika v oknach pri verzii SE Matiz I). Ja velmi ocenujem v meste parkovanie, konkretne rozmery auta-kratky predok a perfektne velky rejd. Spotreba ale mohla byt trochu nizsia - to sa tyka ale dialnic (rychlost 120 a viac). Ked ale beriem Matizka ako cisto mestske auto, tak spotreba sa mi zda OK. Napriek tomu som na zaciatku napisal, ze Matizka by som uz nebral - to je ale dane mojimi narokmi a nieje to otazkou toho, ci by som presiel s Tica na Matiza. Tico mal bratranec, viac krat som nim isiel. Keby som mal Tico, a najdem Matizka v dobrom stave, t.j. ze by si nevyzadoval okamzitu investiciu napr. vymenu kotucov, al. komplet vyfuku atp., tak by som ho za rozumnu cenu bral (max ale 60 litrov).

Ide prave o ten ucel - chcem auto do mesta? Matiz ANO. Chcem s autom jazdievat na dovolenky? Mam rad brutalne zrychlenie? Mierne ojazdene Volvo za 300 litrov :)

To cele ale je iba mj dojem, kedze mam nabehanych cca 93tkm a cakaju ma nasledovne veci:
- vymena ramien (buchoce jak svina, bojim sa ze neprejdem STK)
- klepe 1 vstrek
- mam preliacenu prednu kapotu a prasknute celne sklo + 2 pavuky
- treba silenbloky motora
- treba novu spojku (lozisko urcite)
- treba silentbloky naprav
- treba nove tlmice
- treba vodnu pumpu co buchoce

- bude treba nove kotuce
- bude treba nove loziska prednych kol
- bude treba opravit hrdzu nad kolesom
- bude treba novy IAC - krorky motor
- bude treba novu ind. cievku
- bude treba pomaly novy stred. diel vyfuku

Takze "secteno a podtrzeno" - mam investovat do prav, alebo Matka rovno predat, a kupit nieco ine?
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Reklama
 

sepo
Příspěvky: 148
Registrován: stř črc 04, 2007 17:28
Bydliště: ruzomberok

Příspěvek od sepo »

RADO77 No pozri pokial si kupis nejake ine ojazdene tiez ti bude treba investovat do neho minimalne budes si musiet dat vymenit rozvody aby si mal istotu ze sa ti to tam nerozpadne.
Pokial sa chystas mat male deti rataj s tym ze do Matizka budes mat problem vtrepat kocik.Ja uz mam trocha vecsie deti uz nepotrebujem kocik ale pokial ideme na dovolenku musim vybrat kryt kufra aby mi vosli rupsaky potrebujem ich dat postojacky inac ti viac ako jeden nevojde.
No na zaver to zhrniem nakolko mam Matizka odnova tak si ho necham az do konca aj ked mi bude treba do neho investovat ale neviem ci si k nemu nekupim este nieco vecsie /ked nasetrim/ :lol: :lol: :lol: :lol:
Rado77
Příspěvky: 1074
Registrován: čtv bře 01, 2007 14:24

Příspěvek od Rado77 »

Mne da firma nove auto (na vyber su prevazne Ople a Peugeoty, prip. Citroeny) a budem ho moct pouzivat na sukromne ucely. 10tkm na rok preplatia benzin a garancky. Matizka dam dokopy a dam ho svojej zene (vsimli ste si, uz hovorim slovo "zene" :-) ). Ona s nim bude chodit do roboty a na nejaky ten nakup, takze na tento mestsky ucel je Matizek jak stvoreny. Uz sa tesi, ze nebude musiet nosit obcas nakup domov v rukach :-) Leto sa blizi, a oprava Matizka tiez, takze potom dodam slubene fotky ;)
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Telekom [Bot]
Příspěvky: 347
Registrován: úte led 13, 2009 15:32

Příspěvek od Telekom [Bot] »

V.Brousek píše:V prvé řadě záleží na tom, k čemu budeš auto potřebovat. Matíz rozhodně není rodinné auto a jízdní komfort také nic moc. Na špatné silnici se přenáší rázy do náprav a karosérie, na zadních sedačkách dost nepříjemné. Nepřesné řazení je bolestí všech Matízů.
Já bych si klidně koupil Matíze znova, ale pouze nový vůz. Pro dvě nenáročné osoby, ideální autíčko.
Pod tohle se můžu klidně podepsat (ale nevěřte mi, jsem začátečník :lol: ).
Pro cesty do práce - jednoznačně ANO. Pro nasrání řidičů větších aut, zejména Ochcávií, jednoznačně ANO. Pro časté cesty na dovolenou v počtu osob více než 2, jednoznačně NE.
Uživatelský avatar
Vazoun
Příspěvky: 3622
Registrován: sob dub 22, 2006 11:27
Bydliště: Dolní Poustevna Vilémovská 381
Kontaktovat uživatele:

Spokojený Matízkář

Příspěvek od Vazoun »

Ač jsem už starej chlap, a děcka mám už dlouho samostatné - tak pro mne a mou bábinku je " Matiz " spolehlivým přibližovadlem kamkoliv a kdykoliv. Ty větší vnoučata s námi nejezdí rádi / dlouhé nohy a vzadu málo prostoru / ale ti menší zase naopak jezdí s námi velice často a rádi.
Za těch 6 let mne opravdu Matiz stál minimální peníz jak spotřebou,tak za
opravy a podobně. Spolehlivě nás odveze pod Tatranské velehory a zpět,
kdykoliv si to naplánuji o tom jsem přesvědčen. Na srazíky Daewáků ani nemluvě. Už jsem jich od té doby co jsem členem Matiz clubu absolvoval, několik a to vždy bez problémů,at doma či na Slovensko.Patřím mezi ty spokojené " Matízkáře " . Zdravím všechny na foru a přeji hezký den :lol:
Jak se těšíte do Plumlova :?: my s bábinkou docela moc :lol: čau Vazoun
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“