Už jsem taky vyzkoušel jinou dobíječku. Teď uvažuji ještě o koupi nového akumulátoru.
Máte někdo podobnou zkušenost?

Moderátor: Blue Lanos
Tak na to bych se mohl vybodnout...Ján Masár píše:Mám obdobnú skúsenosť. Pri kúpe Matiza som nechal u predajcu namontovať od neho nakúpené rádio o bzučiak upozorňujúci po otvorení dverí na rozsvietené svetlá. Po niekoľkých mesiacoh sa stalo, že po asi 10 dňovom nepoužívaní vozidla sa vybil akumlátor. To sa mi ešte zopakovalo. Reklamoval som to v značkovom servise, kde som osobne dohliadol a aktívne radil, ako majú zmerať odber z baterie pri odstavenom vozidle. Pri meraní sme zistili, že moje vozidlo má asi 10x väčší odber ako susedné, ktoré tam bolo na prehliadke a nemalo rádio a bzučiak. Tak sme postupným odpájaním odstavených spotrebičov zistili, že vybíjanie spôsobuje rádio aj keď je vypnuté asi na 90% a zbytok ten bzučiak ale keď bolo zapnuté vnútorné osvetlenie v pohotovosnej polohe. Problém som vyriešil tak, že rádio odstavujem osobitným vypinačom čo má nevýhodu, že sa vždy vymažú stanice nastavené v pamäti a vnútorné osvetlenie je stále vypnuté.
Nieco podobne som mal aj ja.Ale mal by si tam mat original kable na autoradio s univerzalnymi koncovkami.A v nich je aj napajanie.Pokial by si to mal zapate tam tak si to radio musi pamatat stanice a ked ti vybile baterku tak bude nahovno radio.Robert píše:Ján Masár píše:Mám obdobnú skúsenosť. Pri kúpe Matiza som nechal u predajcu namontovať od neho nakúpené rádio o bzučiak upozorňujúci po otvorení dverí na rozsvietené svetlá. Po niekoľkých mesiacoh sa stalo, že po asi 10 dňovom nepoužívaní vozidla sa vybil akumlátor. To sa mi ešte zopakovalo. Reklamoval som to v značkovom servise, kde som osobne dohliadol a aktívne radil, ako majú zmerať odber z baterie pri odstavenom vozidle. Pri meraní sme zistili, že moje vozidlo má asi 10x väčší odber ako susedné, ktoré tam bolo na prehliadke a nemalo rádio a bzučiak. Tak sme postupným odpájaním odstavených spotrebičov zistili, že vybíjanie spôsobuje rádio aj keď je vypnuté asi na 90% a zbytok ten bzučiak ale keď bolo zapnuté vnútorné osvetlenie v pohotovosnej polohe. Problém som vyriešil tak, že rádio odstavujem osobitným vypinačom čo má nevýhodu, že sa vždy vymažú stanice nastavené v pamäti a vnútorné osvetlenie je stále vypnuté.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |