Black AVEO

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

PavelZ
Příspěvky: 1422
Registrován: čtv lis 06, 2003 10:36

Příspěvek od PavelZ »

mil píše:Z mojich skúseností vyplýva, že oveľa väčší význam ako akékoľvek kreštesty, má šoférske umenie bezpečne a predvídavo jazdiť.
Vzhledem k tomu, co obcas jezdi po nasich silnicich, si nejsem jistej, jestli dulezitejsi je ridicsky umeni nebo bezpecnost auta. Nikdy nevis, kdy to do Tebe nekdo napere. Ale je pravda, ze sem videl Aveo/Kalos (nejsem si jistej) po celni srazce s Fabii (Fabie predjizdela pred horizontem prez plnou caru Tatru), auto sice na odpis (leva strana cumaku v taku, navic jak ho to roztocilo, tak jeste zadkem sejmul strom), ale jak sem pochopil, posadka byla v pohode. Nejake osetreni bylo treba, ale ne nemocnice, coz mi prijde jako dost dobrej vysledek.
Reklama
 

Uživatelský avatar
Krtek
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 13:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Dede píše:
Krtek píše:
Dede píše:....my sme zvolili noveho accenta ... lepsia výbava, lepsia cena, DIESEL ale zato diskutabilný dizajn
Mně se novej Accent strašně líbí uvnitř. Viděl jsem fotky s béžovou barvou a je krásnej. Bohužel zvenku se mi víc líbil starej a vystavenýho jsem viděl vždycky s celotmavym interiérem. Aveo je taky krásný no ale s jeho koupí bych počkal tak rok jestli s tim nebudou nějaký dětský problémy.
mal som moznost porovnat stary model a novy ..interier v novom accente je neporovnatelne kvalitnejsie urobeny, ziadne spary, vsetko presne zlisovane .... a motor jedna basnicka :) Aveo sedan ma pre zmenu perfektny dizajn exterieru, aj interieru ... ale motoriky uplne od veci :( crash testy ...hmmmm diskutabilne..nechapem ako moze mat facelift kalosa (aevo) horsi vysledok ako predchodca ..kalos
jednoduše - už Kalos stál za h.... Testovali jenom americkej test, né NCAP a tam dopadlo celkem dobře. Ave zas testli na NCAP a dopadlo jak dopadlo.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Uživatelský avatar
Kessler
Příspěvky: 1676
Registrován: úte lis 08, 2005 10:43
Bydliště: Brno-střed Československo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Tu špatnou bezpečnost Kalose můžu potvrdit, protože jsem v něm boural :lol: A náraz celkem nic moc...třicítkou zezadu do Poloneza a celej předek až po nápravu nasračku...airbagy nevystřelily...asi to nebyl dostatečně silnej náraz...každopádně nechci vidět, kdybych to fláknul třeba šedesátkou do něčeho tvrdšího a nebo nedejbože čelní náraz...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Rastos
Příspěvky: 449
Registrován: pát dub 07, 2006 15:27
Bydliště: Sk

Příspěvek od Rastos »

Pokial viem, tak niekedy v uplynulych tyzdnoch urobili aj test Kalosa v Euro NCAP a dopadol minimalne o triedu lepsie nez Aveo. Nemam cas to teraz hladat, ale bolo to tusim na auto.cz alebo autorevue.cz medzi v clankoch s poslednymi crashtestami.
Co sa tyka rozflakaneho predku po buracke, myslim ze je to v poriadku - ulohou auta pri buracke nie je co najmenej ho poskodit, ale pohltit co najviac kinetickej energie. Lebo ak by predok zostal pevny, odskace si to posadka...
PavelZ
Příspěvky: 1422
Registrován: čtv lis 06, 2003 10:36

Příspěvek od PavelZ »

U toho, co sem videl ja si vazne nejsem jistej, co to bylo. Urcite to je hatchback a mel byt hodne novej, takze asi Aveo. Obchazel sem to a koukal, jak je to rozmlaceny zepredu i zezadu a pak se ptal, jak dopadli lide v tom a fakt me prakvapilo, ze z toho meli v pohode vystoupit. Taky me prekvapilo, ze hodne rychle vyridili formality kolem pojistky a asi tyden nebo dva potom majitel pry uz jezdil v novem aute.
Uživatelský avatar
Dvain
Příspěvky: 31
Registrován: úte kvě 31, 2005 20:00
Bydliště: Praha

Crashtesty

Příspěvek od Dvain »

Crashtest Chevrolet Kalos hatchback: http://www.crashtest.cz/?idca=251
Crashtest Chevrolet Aveo sedan: http://www.crashtest.cz/?idca=213
Tmavě modrý 3D Kalos 1.2
mazesk
Příspěvky: 349
Registrován: pát bře 05, 2004 11:14
Bydliště: nitra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazesk »

milosh píše:proto sem koupil astru, ta je s bezpecnosti trosku dal ;)
ale nikdy nevies, co sa moze stat.. :? mozno v danej situacii by nexia vydrzala viac ako astra.. zalezi do situacie.. tak sa nehadajte :D
Obrázek

lanos 1,5; hatchback 5D; bez výbavy :-)

(stale som tu s vami, aj ked uz velim francuzovi :) )
Uživatelský avatar
peter NR
Příspěvky: 1081
Registrován: sob dub 30, 2005 22:25
Bydliště: Nitra

Příspěvek od peter NR »

caute... tak som sa sem dostal po dlhom case a vidim, (ako som predpokladal...) ze sa to tu zmenilo na debatu o bezpecnosti... no co uz... dakujem vsetkym, ktorym moje rozhodnutie nevadi... ;) :lol:
a musim este dodat, ze tie crash testy som studoval dost podrobne a bavil som sa o nich aj s ludmi od fachu... takisto som sledoval crash testy inych aut a tiez som narazil na vselijake veci, ktore ale kupodivu inych vyrobcov nestali stratu tolkych hviezdiciek (neskora aktivacia airbagov atd)... alebo nieje az podozrive, ze urcita francuzka automobilka, ktoru nebudem menovat, lebo je to renault :lol: ma na kazdej somarine s bakelitovymi blatnikmi 5 kusov...? :roll:

no nevadi, aveo je na tom dobre (podla NCAP ;) ) s ochranou ostatnej posadky a pri bocnych narazoch...

aktualne ma nase vozitko asi 1400km a sme vsetci spokojni... ak sa mi podari, dodam aj nejake foto.
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Pokec“