Myslis, ze to zarucene menej zerie? Ja terza skusobne jazdim jednu nadrz ako dochodca max. speed do 80km no a dalsiu uz asi v pondelok musim tanken budem jazdit podla tvojho receptu teda okrem jednotky budem radit povedzme pri 3200ot. dobre hovorim? No a jazdim skoro furt trat 9,8km tam a pobede zase spat takze by to malo byt objetivne
ono motor nexie (neviem ako je na tom lanos) ma najvacsi krutiak pri 3200 otackach, takze tam je najlepsie radit, kvoli tomu, ze v tych otackach najlepsie taha, ale na druhej strane aj zacina hucat. Ja som zisitil, ze pri jazde mierne pod otacky 1900 - 2000 mi to viac zere ako ked jazdim v rozmedzi 2500-3500
Lanos ma max. krutak pri 3400ot/min takze je to podobne! No uvidime ako to bude v pondelok pojdem tanken a budem radit pri 3000-3400ot. a skusim chodit teda okolo 90-100km/h a hadam sa to bude dat rozoznat. Ako spravne podotkol mrk rano je uz chladnejsie ale aj tak to skusim
Radmont ma pravdu s tou vyssou spotrebou pri nizsich otackach. Riadiaca jednotka vtedy zrejme dava pokyny k vstreku asi na take hodnoty,ako ked idete napr. do kopca a pod. Auto sice taha,ale papa aj bohatsiu zmes a teda viacej zerie. Pri otvorenom okne dokonca na mojej 16V pocut klepanie ventilov ked radim skor ako pri 3.000 ot/min.
Blue tak tankni zajtra a prid na zraz!
Rado velmi rad ale uz aj v pondelok si budem musiet na tank pozicat do vyplaty Ak by som isiel, tak polka nadrze by bola v cudu a mne to musi vydrzat skoro 1 mesiac. Ja viem mozno sa vam to zda smiesne ale mne nie ale je to tak Fuck employers
to je dobre, ze vy sa tu bavite o otackach a krutakoch, u mna su otacky asi take (kedze ziaden otackomer nemam) , ze sa nahnem dopredu, aby som pocul "rev" motora
lanos 1,5; hatchback 5D; bez výbavy
(stale som tu s vami, aj ked uz velim francuzovi )
Radoslav Hološka píše:Radmont ma pravdu s tou vyssou spotrebou pri nizsich otackach. Riadiaca jednotka vtedy zrejme dava pokyny k vstreku asi na take hodnoty,ako ked idete napr. do kopca a pod. Auto sice taha,ale papa aj bohatsiu zmes a teda viacej zerie.
Podla mna riadiaca jednotka okrem vyhodnotenia otacok a momentalnej rychlosti vozidla berie do uvahy aj stlacenie plynoveho pedala a az na zaklade toho "usudi" ci auto ide do kopca alebo nie... Ale kedze som laik hadat sa o tom nebudem, len tak nahlas premyslam
Ja jazdim vaecsinou po BA, kratke jazdy - do 15 km dva krat denne. Radim okolo 3000 smerom hore, okolo 2000 dole, pri "utekoch" z krizovatky tocim aj do 4500-5000. Spotreba po meste pri kludnom style v lete ~7.6 - 7.8, v zime ~10. Mimo mesta ~7.0, ale to musim ist "dochodcovsky". Ak jazdim sportovo, otacky nikdy neklesnu pod 3500. To iste aj pri predbiehani. Ale spotreba ide okolo 8. Pri vysokych rychlostiach to aj viac papa - z Francuzka do Ciech cez Nemecku som isiel takmer v kuse 150-190, spapal ~9.5
Mala otazka - na kolko otacok je nastaveny obmedzovac a ako sa prejavuje jeho zasah ? Ja som este jeho zasah nepocitil, alebo neviem, o nom.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Je to kolem 6000 otáček nevím teď přesně a jeeho působení poznáš hned jak ho dosáhneš drž plyn na podlaze a až se najednou auto bude chtít zastavit jako bys vyhodil z okna kotvu tak to byl omezovač